Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra esitti Jussi Halla-aholle kansalaisilta tulleita kysymyksiä puheenjohtajan kyselytunnilla. / SUOMEN UUTISET
Näin perussuomalaiset valmistautuvat vaaleihin – Halla-aho: Maahanmuutto edellä, muut PS-teemat vahvasti mukana
– Paljon kysellään, miksi puhumme vain maahanmuutosta emmekä ”oikeista aiheista.” Maahanmuutto kuitenkin liittyy niihin niin sanottuihin oikeisiin aiheisiin. Maahanmuutto ei siis ole yksittäinen aihe, vaan se liittyy mitä suurimassa määrin esimerkiksi julkiseen talouteen, turvallisuuteen ja muihinkin asioihin, puheenjohtaja Jussi Halla-aho muistuttaa.
Suomen suunta ratkaistaan eduskuntavaaleissa ensi vuoden keväällä. Monet ovat lähettäneet puheenjohtaja Jussi Halla-aholle kysymyksiä koskien perussuomalaisten lähtökohtia tuleviin vaaleihin sekä sitä, jääkö perussuomalaiset jatkossa yksin vaatimuksineen maahanmuuttoa koskevista tiukennuksista.
Useissa Euroopan maissa monet muutkin kuin maahanmuuttokriittiset puolueet ovat ottaneet kriittisiä kantoja ja linjauksia. Jos mietitään Suomen tulevia eduskuntavaaleja, niin ei ainakaan tällä hetkellä näytä siltä, että Suomessa muilla puolueilla olisi tällaisia ajatuksia. Millaisena näet tilanteen neljän vuoden päästä?
– Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, kun emme tiedä, mitä tapahtuu emmekä sitä, miten tapahtumiin reagoidaan. On kuitenkin toiveajattelua, että tämä ongelma olisi poistumassa sillä, että kieltäydytään systemaattisesti ottamasta siihen kantaa.
– Suurimmassa osassa Eurooppaa valtavirtapuolueissakin ymmärretään se, että kansainvaellukset tulevat olemaan tämän vuosisadan suuri teema Euroopassa, ja se muuttaa Eurooppaa peruuttamattomasti, jos tilanteeseen ei puututa. Ja muutos ei välttämättä ole myönteinen.
Ongelmaan reagoitava ajoissa
Halla-aho kuitenkin toteaa, että mitä pidemmälle valtavirtapuolueet Suomessa lykkäävät asiaan reagoimista, sitä vaikeammiksi ongelmat tulevat. Halla-aho kehottaa kaikkia seuraamaan Ruotsin kehitystä 1970-luvulta lähtien, jolloin maahanmuutto Ruotsissa muuttui pääasiassa ei-työperäiseksi ja humanitaariseksi.
– Mitä pidemmälle tilanne päästetään, sitä vaikeampaa siitä on puhua ja sitä vaikeampaa tilanteelle on tehdä mitään konkreettista. Pääsisimme kaikki helpommalla, jos tehtäisiin asioille enemmän kuin se, mikä on ihan pakko tehdä. Ensinnäkin pitäisi tehdä poliittinen päätös siitä, mitä me haluamme maahanmuutosta. Hyväksymmekö me sen, että Suomen etninen ja kulttuurinen koostumus muuttuu perusteellisella tavalla? Uskommeko, että se johtaa hyvään yhteiskuntaan?
– Uskommeko, että tänne tulevat ihmiset, jotka eivät ole nytkään integroituneet yhteiskuntaan, samalla kun heidän väkilukunsa kasvaa, omaksuvat ne arvot, jotka ovat länsimaisessa yhteiskunnassa meille tärkeitä? Vai muuttuuko yhteiskunta arvoiltaa niin, että tulevaisuudessa ne säännöt joilla pelataan, edustavat muiden ihmisten arvomaailmaa kuin sitä, mihin me olemme tottuneet?
Vaaleihin maahanmuutto edellä
Perussuomalaiset lähtee tuleviin eduskuntavaaleihin maahanmuuttoteema edellä. Emme ilmeisesti pelkää enää sanoa sitä ääneen?
– Paljon kysellään, miksi puhumme vain maahanmuutosta emmekä ”oikeista aiheista.” Kuten aiemmin on todettu, maahanmuutto kuitenkin liittyy niihin niin sanottuihin oikeisiin aiheisiin. Maahanmuutto ei siis ole yksittäinen aihe, vaan se liittyy mitä suurimassa määrin esimerkiksi julkiseen talouteen, turvallisuuteen ja muihinkin asioihin.
– Poliittiselta kannalta katsottuna perussuomalaisten pitää mielestäni korostaa niitä asioita ja aiheita, jotka erottavat meidät muista puolueista. Tietenkin meidän pitää muodostaa laajemmin kantoja työllisyys- ja talouspolitiikkaan tai vaikka sote-politiikkaan. Mutta eivät nämä ole kenellekään ihmiselle syy äänestää perussuomalaisia, koska näiden kysymysten keskuudessa puoluekentässä vallitsee muutenkin suuri jakautuminen ja hajonta.
Suurin osa suomalaisista samaa mieltä
Halla-aho huomauttaa, kuinka esimerkiksi laittomiin maassaolijoihin tai moneen muuhunkin maahanmuuttoon liittyvään teemaan suhtautumisessa perussuomalaiset ovat täysin yksin poliittisessa kentässä.
– Mikä huolestuttavinta: perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka näissä asioissa tutkitusti heijastelee kansalaisten enemmistön kantaa. Suurin osa suomalaista on sitä mieltä, että laittomasti maassa olevat pitäisi ottaa talteen, kunnes heidät poistetaan maasta, mutta me olemme ainoa puolue, jonka mielestä tämä ei ole epäinhimillinen ratkaisu. Tämä ei tietysti sulje pois sitä, että puolueella pitää olla muitakin teemoja.
Perussuomalaiset teemat säilytettävä toiminnan ytimessä
Hän kuitenkin lisää, että perussuomalaisilla tulee seuraavien vaalien alla olla kyky käydä keskustelua kaikista politiikassa vastaantulevista teemoista.
– Silti toimintamme ytimessä pitää olla se, mikä erottaa meidät muista ja ne teemat, jotka ovat ihmisille syy äänestää vaaleissa juuri perussuomalaisia. Omassa toiminnassamme meidän on myös pyrittävä parantamaan imagoamme äänestäjien keskuudessa. Imago ei valitettavasti ole niin hyvä kuin se voisi olla.
– On huolestuttavaa, että kannatuksemme on niin paljon pienempi kuin niiden näkemysten kannatus, joita me edustamme puoluekentässä. Tähän voimme vaikuttaa vain omalla laadukkaalla ja johdonmukaisella työllämme.
Katso koko video täältä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Helsingin valtuusto antoi huutia sotelle – Halla-aho: “Harva kai kehtaa vakavalla naamalla kehua. Nykytilan säilyttäminen parempi vaihtoehto kuin uudistuksen toteuttaminen”
PS-kansanedustajat aktiivimallin leikkauksista: Ihmisten taloudellisen ahdingon lisääminen ei voi olla tavoiteltava asia
Mäkelä: Suomi ei liittynyt Euroopan unioniin maksaakseen toisten velkoja
Perussuomalaiset: Sähkövero puolitettava – “Tuet pois tuulivoimalta ja haittamaahanmuutosta”
Rantanen: Poliitikot tuntuvat hyväksyvän mitä hyvänsä, jos se liittyy maahanmuuttajiin – “Mikä ihme teitä vaivaa?”
Immonen: “On irvokasta väittää suomalaisille, ettei jakovaraa ole, kun samaan aikaan piikki on jatkuvasti auki turvapaikanhakijoille ja pakolaisille”
Ronkainen: Kansa on puhunut – vakuutuslääkäreiltä otettava valta pois!
Halla-aho: Enemmistö ottaisi käännytyspäätöksen saaneet heti säilöön – “Puolueiden on nyt syytä kuunnella kannattajiaan”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää