

LEHTIKUVA
Näin hallitus sumutti eduskuntaa EU:n sosiaalirahastosta – suomalaisille lankeamassa satojen miljoonien lisälasku
Perussuomalaisten ankarasti kritisoima 59 miljardin euron uusi EU-rahasto nytkähti eteenpäin, ja järjestely tulee kasvattamaan Suomen maksuja unionille 200-300 miljoonalla. Näin siitäkin huolimatta, että vain pari viikkoa sitten hallitus väitti eduskunnalle, ettei Suomi hyväksy rahastoa.
Reilu vuosi sitten käytiin eduskunnassa kovaa vääntöä EU:n elvytyspaketista, jolloin perussuomalaiset vyörytti esille kattavasti EU-elvytyspaketin ongelmia ja toi esille näyttöä siitä, että paketti on Suomelle haitallinen.
Ministerien puheet EU-tulonsiirtojen tarkkarajaisuudesta ja kertaluonteisuudesta on vuodessa jo unohdettu, sillä unionista puskee ulos jo seuraavaa tulonsiirtovälinettä.
Suomalaiset maksavat muiden maiden sosiaaliturvaa
EU:ssa pitkään tekeillä ollut sosiaalinen ilmastorahasto on nytkähtänyt eteenpäin, ja vieläpä ilman EU:ssa budjettiasioissa perinteisesti noudatettua yksimielisyysvaatimusta.
Arvaatko jo, mikä on suomalaisen veronmaksajan rooli tässä kuviossa? Arvasit aivan oikein.
Tällä kertaa suomalaiset pääsevät maksamaan muiden EU-maiden kansalaisten sosiaaliturvaa, eli duunareilla on edessä ylityötunteja EU-tulontasauksen nimissä. Arvioiden mukaan Suomen nettomaksuosuus sosiaalirahastoon seitsemän vuoden kaudelle on 200-300 miljoonaa euroa.
Ministeri väitti eduskunnalle: Suomi ei hyväksy
Pitikö sosiaalirahastoa tulla ollenkaan tai pitääkö Suomen olla siinä mukana? Jos tarkastellaan ministerien eduskunnalle pari viikkoa sitten antamia vastauksia, niin kansanedustajille kerrottiin hallituksen taholta, että Suomi olisi jäämässä ulkopuolelle.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kysyi suoraan eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraiselta (sd), tuleeko hallitus torjumaan uuden EU- tulonsiirtovälineen. Vastaukseksi Tuppurainen vihjaili, että kyllä tulisi.
– Ja me emme kannata sitä, että luotaisiin EU-väline, jossa annettaisiin suoria tulotukia kotitaloudelle. Suomi vastustaa sitä, meidän kantamme on tähän hyvin kriittinen, Tuppurainen vastasi.
Kansanedustaja Olli Immoselle annettu vastaus oli jo selväsanaisempi:
– Sanotaan nyt selväksi vielä se, että Suomi ei ole hyväksymässä komission ehdottamaa ilmastotoimien sosiaalirahastoa, Tuppurainen sanoi.
Selväsanaisuudesta huolimatta toisin näyttää nyt käyvän.
Hallituksen puheisiin ei voi luottaa
Sosiaalisen ilmastorahaston eteneminen on jälleen uusi esimerkki siitä, että hallituksen ministerien puheisiin ei voi luottaa, sillä olipa vastaus eduskunnalle mitä hyvänsä, jonkinlainen vedätys seuraa yleensä aina.
Kyselytunnilla toistin selkeän kantani sosiaalirahastosta. Ehdotettu sosiaalirahasto ei voi edetä. Se ei ole ajatus, jonka suomalainen veronmaksaja voisi hyväksyä. https://t.co/bRbDXFKSjW
— Annika Saarikko (@AnnikaSaarikko) October 28, 2021
Hallituksen sumuttaminen tapahtuu yleensä niin, että yksi ministeri puhuu yhtä, ja toinen ministeri sitten myöhemmin jotain muuta, jolloin alkuperäiseen kysymykseen aiemmin saatu vastaus osoittautuu valheelliseksi.
Näin tälläkin kertaa, sillä sosiaalirahaston etenemisestä kertoi eilen – ei suinkaan Tuppurainen – vaan ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo (vihr.). Pääministeri Sanna Marin (sd) valitsee yleensä kiusallisessa tilanteessa vaikenemisen taktiikan, eli pysyttelee takavasemmalla sanomatta sanaakaan.
Suomesta tulossa ikuinen nettomaksaja
Perussuomalaiset vaatii hallitukselta täystyrmäystä sosiaaliselle ilmastorahastolle. Perussuomalaisten kansanedustaja Immonen huomauttaa, että Suomesta on tulossa ikuinen EU-nettomaksaja, ja lisäksi EU operoi jälleen sellaisella politiikan alueella, joka ei sille perussopimusten mukaan edes kuulu.
– Tätä ei voida hyväksyä, ja hallituksen on yksiselitteisesti tyrmättävä tällaiset esitykset, Immonen vaatii.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sumuttaminen kertaluonteisuus EU-tulonsiirrot sosiaalinen ilmastorahasto EU-elvytyspaketti vaikeneminen lisälasku ministerit veronmaksajat Maria Ohisalo Tytti Tuppurainen Riikka Purra Sanna Marin Nettomaksaja perussuomalaiset hallitus Olli Immonen talous eduskunta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kansanedustaja Veikko Vallin varoittaa seuraavasta suuresta EU-vedätyksestä

Perussuomalaiset: EU taas suomalaisten kukkarolla – nyt ”ilmastosolidaarisuuden” nimissä

EU:n piti tuoda vapauksia, muuntuu äärimmäiseksi sääntelijäksi – vie sananvapauden, rahat, klapit pesästä ja vauhti vain kiihtyy

EU-pakko on viemässä Suomea maksajaksi sosiaaliseen ilmastorahastoon

Immonen: EU pyrkii kahmimaan itselleen lisää valtaa perussopimuksia muuttamalla – “On kylmä tosiasia, että suuri osa suomalaisia koskevista päätöksistä tehdään Brysselissä”

300 miljoonaa katosi kuin tuhka tuuleen – Suomen osuus EU:n elpymisrahoista pienenee taas

Kovat ajat ovat edessä – Purra: Hallituksen on välttämättä luovuttava hiilineutraalisuustavoitteestaan

Hollannin maajussit nousivat kapinaan vihreää siirtymää vastaan – poliisi ampui traktoria

Puoluesihteeri Luukkanen: Sanna Marinin pitäisi nyt hoitaa pääministerin työtään!
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää