Mitä ihmettä Kanadassa tapahtuu? Kaksi oikeustieteen ammattilaista pohtii, miten hallinto voi sulkea tavallisten ihmisten pankkitilejä mielenosoittamisen vuoksi
Meillä on asiaa -ohjelman jaksossa käydään läpi kolmea tuoretta sananvapauteen liittyvää kysymystä. Lakimiehet Onni Rostila ja Laura Korpinen pureutuvat Kanadan tilanteeseen, Päivi Räsäsen tapaukseen ja Joakim Vigeliuksen Yle-sensuurikohuun.
Mitä tapahtuu Kanadassa?
“He koostavat henkilörekisteriä. Siis käytännössä opposition edustajista, jotka vastustavat hallituksen koronatoimia!” Näin kuvailee lakimies Onni Rostila Kanadan mielivaltaista tilannetta. Hän ihmettelee sitä, miten ihmeessä demokraattisen maan hallinto voi hätätilalakien nojalla sulkea ihmisten pankkitilejä pelkästään siksi, että kansalaiset ovat osoittaneet mieltään hallituksen koronapolitiikkaa vastaan.
Kuuntele, millä perusteilla kaksi oikeustieteen ammattilaista vastustaa sensuuria:
Koronasensuuri, raamattukäräjät, EU-vihapuhelaki. Toimittaja Maria Asunnan vieraina lakimies Laura Korpinen ja varatuomari Laura Korpinen. Youtube, 35 min 50 sek.
Rakkautta isänmaata kohtaan
Rostila ja lakimies Laura Korpinen olivat toimittaja Maria Asunnan vieraina Suomen Uutisten ”Meillä on asiaa”-ohjelmassa. Keskustelu sivuaa esimerkiksi Päivi Räsäsen”Raamattukäräjiä” ja sitä, miten valtionsyyttäjä Raija Toiviainen voi soveltaa taannehtivaa rikoslakia.
Laura Korpinen on havainnut vihervasemmistossa paljon vihaa, johon toisten vaientaminen perustuu. On ristiriitaista, että sama ryhmä, joka vaalii luonnon monimuotoisuutta, on valmis kaventamaan moniarvoisuutta ihmisten välisestä kommunikaatiosta.
“Perussuomalaisten ajatusmaailma perustuu rakkauteen omaa perhettä, isänmaata, kieltä ja kulttuuria kohtaan. Vastapuolella taas näen paljon enemmän vihaa ja vastakkainasettelua”, Korpinen sanoo.
“Ja suvaitsemattomuutta”, täydentää Rostila. “Vasemmistosta on kuoriutumassa mörkö, jota vastaan he itse ovat väitetysti taistelemassa.”