

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Mitä eroa on Ison-Britannian ja Suomen pääministereiden bilettämisellä? – Vain toista vaaditaan eroamaan
Pääministeri Boris Johnson on joutunut todelliseen tulikokeeseen, kun juhlat virka-asunnolla ovat muuttuneet kaikkien aikojen krapulaksi. Kansanmiehen imago on sulanut eivätkä anteeksipyynnöt näytä tehoavan. Tapaus herättää ajatuksia myös saarivaltakunnan ulkopuolella.
Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on joutunut todelliseen myrskyyn humpattuaan virka-asunnollaan kororajoitusten ollessa voimassa. Lähtö virasta voi olla lähellä, eikä pelkästään huolettoman juhlinnan takia. Osa kansasta on saanut tarpeekseen värikkäällä tyylillä taaplaavasta pääministeristään.
Dagens Nyheterin keskiviikkoaamun kommentissa ironia Johnsonin tapauksessa piilee siinä, että koko hänen poliittisen toimintansa ydin on ollut olla kansanmies sekä asemoituminen ”eliitin ulkopuolelle”.
Samaan aikaan muualla…
Suomalaisen median kommenttikentillä ja somessa, osin valtamedian punavihreän kontrollin ulottumattomissa, yhä useampi kysyy, saattaisiko Johnsonin tapauksella on yhtymäkohtia erään toisen maan pääministerin seikkailuun kaupungin yössä tahi virka-asunnollaan.
Twitterissä @pbyrokraatti pohtii: “Voisiko pääministeri toimia kunniallisesti ja erota” Oikein hyvä neuvo, ja samasta syystä toimii useammassakin maassa.
@MikkoVuorenpaa puolestaan kysyy: Osaatteko mainita Britannian lisäksi toista valtiota (jos kehitysmaat unohdetaan), missä pääministeri voi koronarajoitusten aikana juopotella kaveriensa kanssa virka-asunnollaan ilman, että hän joutuisi eroamaan? Toivottavasti ette, sillä toivon, ettei moista maata ole olemassa.
Kommenttipalstoja ja somea selatessa kiintoisaa ja rehellisyyden nimissä mainittavaa on se, että erästä toista pääministeriä myös kehutaan raivokkaasti. Ehkä tämän runsaslukuinen avustajakunta ei olekaan turhan panttina.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- avustajakunta kansanhenkilö kansanmies poliittinen eliitti erovaatimus kommenttipalstat juhlat virka-asunnolla anteeksipyyntö koronarajoitukset Covid-19 pandemia eliitti Boris Johnson Sosiaalinen media Some Brexit pääministeri Britannia
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsalaistuomio pääministeri Marinin kohuviikonlopulle: ”Tollojen vonkaaminen se vasta onkin kyseenalaista käytöstä”

Yle jatkaa pääministerin valkopesua somessa: Marinin puoluetoveri ja demarien eduskuntavaaliehdokas siivoaa nyt bilekohua puhtaaksi Ylen Instagramissa

Pääministeri Marin iloitsi jouluna tv-viihdeohjelmassa korona-ajan päättymisestä ja kertoi elävänsä hetkessä – Yle pelasti heti: ”Ohjelma kuvattu lokakuussa”

Bloomberg: Suomen hallituksen uskottavuus rapautunut ministereiden sekoilun vuoksi
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää