LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Mitä eroa on Ison-Britannian ja Suomen pääministereiden bilettämisellä? – Vain toista vaaditaan eroamaan
Pääministeri Boris Johnson on joutunut todelliseen tulikokeeseen, kun juhlat virka-asunnolla ovat muuttuneet kaikkien aikojen krapulaksi. Kansanmiehen imago on sulanut eivätkä anteeksipyynnöt näytä tehoavan. Tapaus herättää ajatuksia myös saarivaltakunnan ulkopuolella.
Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on joutunut todelliseen myrskyyn humpattuaan virka-asunnollaan kororajoitusten ollessa voimassa. Lähtö virasta voi olla lähellä, eikä pelkästään huolettoman juhlinnan takia. Osa kansasta on saanut tarpeekseen värikkäällä tyylillä taaplaavasta pääministeristään.
Dagens Nyheterin keskiviikkoaamun kommentissa ironia Johnsonin tapauksessa piilee siinä, että koko hänen poliittisen toimintansa ydin on ollut olla kansanmies sekä asemoituminen ”eliitin ulkopuolelle”.
Samaan aikaan muualla…
Suomalaisen median kommenttikentillä ja somessa, osin valtamedian punavihreän kontrollin ulottumattomissa, yhä useampi kysyy, saattaisiko Johnsonin tapauksella on yhtymäkohtia erään toisen maan pääministerin seikkailuun kaupungin yössä tahi virka-asunnollaan.
Twitterissä @pbyrokraatti pohtii: “Voisiko pääministeri toimia kunniallisesti ja erota” Oikein hyvä neuvo, ja samasta syystä toimii useammassakin maassa.
@MikkoVuorenpaa puolestaan kysyy: Osaatteko mainita Britannian lisäksi toista valtiota (jos kehitysmaat unohdetaan), missä pääministeri voi koronarajoitusten aikana juopotella kaveriensa kanssa virka-asunnollaan ilman, että hän joutuisi eroamaan? Toivottavasti ette, sillä toivon, ettei moista maata ole olemassa.
Kommenttipalstoja ja somea selatessa kiintoisaa ja rehellisyyden nimissä mainittavaa on se, että erästä toista pääministeriä myös kehutaan raivokkaasti. Ehkä tämän runsaslukuinen avustajakunta ei olekaan turhan panttina.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- avustajakunta kansanhenkilö kansanmies poliittinen eliitti erovaatimus kommenttipalstat juhlat virka-asunnolla anteeksipyyntö koronarajoitukset Covid-19 pandemia eliitti Boris Johnson Sosiaalinen media Some Brexit pääministeri Britannia
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ruotsalaistuomio pääministeri Marinin kohuviikonlopulle: ”Tollojen vonkaaminen se vasta onkin kyseenalaista käytöstä”
Yle jatkaa pääministerin valkopesua somessa: Marinin puoluetoveri ja demarien eduskuntavaaliehdokas siivoaa nyt bilekohua puhtaaksi Ylen Instagramissa
Pääministeri Marin iloitsi jouluna tv-viihdeohjelmassa korona-ajan päättymisestä ja kertoi elävänsä hetkessä – Yle pelasti heti: ”Ohjelma kuvattu lokakuussa”
Bloomberg: Suomen hallituksen uskottavuus rapautunut ministereiden sekoilun vuoksi
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää