

LEHTIKUVA
Ministeri Saarikko esitti tietämätöntä perussuomalaisten ilmastolinjauksista: ”Voisi löytyä jopa keskustan ohjelmasta”
Perussuomalaiset pyrkii estämään hiilivuotoa pitämällä puhtaan kotimaisen teollisuustuotannon Suomessa. Suomalainen tehtaanpiippu on siis ilmastoteko. Ylen eilisessä kuntavaalitentissä valtiovarainministeri Annika Saarikko siirtyi yllättäen perussuomalaiselle linjalle, sillä Saarikon mukaan sama linjaus kelpaisi keskustallekin.
Ylen kuntavaalitentissä eilen puhuttiin myös ilmastopolitiikasta, ja puoluejohtajille esitettiin poimintoja toisten puolueiden vaaliohjelmista, minkä jälkeen puoluejohtajat saivat esittää arvioita.
Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko yllätti, kun hänelle esitettiin perussuomalaisten kuntavaaliohjelmasta tuttu lainaus: Suomalainen tehtaanpiippu on ilmastoteko.
Saarikolta kysyttiin, mitä hän ajattelee linjauksesta, johon Saarikko vastasi, että lainaus voisi löytyä jopa keskustan ohjelmasta.
– Kaikki Suomeen syntyvät investoinnit ja sitä kautta alueille syntyvä elinvoima syntyy niiden aiheiden ympärillä, jossa suomalaiset tehtaanpiiput siirtyvät aikaan, jossa mietitään luontoa, ilmastoa ja ympäristöä, Saarikko muotoili.
Teollisuuden työpaikat säilytettävä Suomessa
Perussuomalaiset korostavat, että puhdas suomalainen teollisuustuotanto on syytä myös säilyttää Suomessa, koska vaihtoehtoisesti sama tuotanto siirtyisi Kiinaan, jossa ei toimita yhtä vastuullisesti ilmaston ja ympäristön kannalta.
Suomalaisten siis kannattaa ennemmin valmistaa tuotteita Suomessa sen sijaan, että ostamme muualta tai että viemme investoinnit muualle. Ilmasto ja ympäristö kiittää. Samalla myös työpaikat säilyvät Suomessa.
Valtiovarainministeri Saarikko näytti siirtyneen muutenkin perussuomalaisille linjoille, vaikka ei ollut heti tunnistavinaan perussuomalaisten vaaliohjelman lainausta.
– Suomalainen teollisuus on myös parhaimmillaan ympäristöystävällistä. En pidä sävystä, jossa syyllistetään metsänomistajia, yrittäjiä ja teollisuutta ilmastonmuutoksen vähättelystä, Saarikko sanoi.
Ilmaston kannalta parempi säilyttää tuotanto täällä
Halla-aho ehti lyhyesti avata lisää perussuomalaista ilmastopolitiikkaa.
– Perussuomalaisten ohjelmassa todetaan myös, että kuntien pitäisi hankinnoissaan painottaa lähellä tuotettuja palveluja sekä tuotteita. Tämä ei ole pelkästään isänmaallisuuskysymys tai kansantaloudellinen kysymys vaan se on myös ilmastoteko.
– Kun puhutaan tuotteista, joille maailmanlaajuisesti on paljon kysyntää, kuten vaikka metsäteollisuuden tuotteista, on ilmaston kannalta paljon parempi, että tuotanto tapahtuu täällä, eikä kivihiilisähköllä pyörivissä tehtaissa Indonesiassa, Halla-aho sanoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- tehtaanpiippu tuotanto hankinnat ekoteko puheenjohtajatentti palvelut indonesia Annika Saarikko Kiina ilmastopolitiikka Suomi Kunnat Metsäteollisuus perussuomalaiset Jussi Halla-aho Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Hallitus kieltää valtiolta ja kunnilta öljylämmityksen vuoteen 2024 mennessä – “Kansalaiset ovat täysin perustellusti huolissaan hallituksen ilmastohysteriasta”

Hallitus verottaa ennätysmäisesti asumista ja liikkumista – ja lisää on luvassa

Ministerit Marin ja Saarikko uskovat ilmastotoimien tuovan työpaikkoja – Halla-aho huomauttaa korkealle asetetun ilmastokunnianhimon riskeistä työlle ja teollisuudelle

Halla-aho: Suomi ei voi toimia autoilun sähköistymisen edelläkävijänä – “Ilmastohumppa on pelkkää rahastusta”

Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: EU:n elvytyspaketti ja ”vihreä siirtymä” sammuttavat Suomesta viimeisetkin valot
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää