

LEHTIKUVA
Ministeri Lintiläkin levittelee vain käsiään: Ruuan hinta nousemassa kaksinkertaiseksi, hallitus jatkaa ilmastotoimiaan – miksi SDP ja keskusta hyväksyvät suomalaisten jatkuvan kurjistamisen?
Ylen Ykkösaamussa tänään vieraillut elinkeinoministeri Mika Lintilä esitti synkän julistuksen kaikille suomalaisille palkansaajille. Jatkossa ruokakuluihin menee yli viidesosa nettotuloista.
Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan suomalaisten on syytä varautua siihen, että jatkossa yhä suurempi osa palkasta hupenee välttämättömiin elämän perusasioihin.
– Ruuan hinta tulee nousemaan. Maatalouden tila on kriittinen jo ennestään. Me tarvitaan hyvin nopeasti selkeä tukipaketti maataloudelle, joka täytyy olla valtion rahaa, mutta myös markkinoilta tulevaa, Lintilä sanoi tänään Ylellä.
Ministeri ennakoi lähitulevaisuudessa suomalaisten joutuvan maksamaan ruokakassistaan jopa tuplasti sen hinnan, mitä nyt. Pahimmillaan ruokakuluihin menisi jatkossa jo yli viidesosa nettotuloista, eli suomalaisten jo nyt heikko ostovoima on heikentymässä entisestään.
Sortuiko Lintilä hurskasteluun?
Ruuan hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten Venäjän Ukrainassa aloittama sota. Kotimainen ruuantuotanto on tosin ajautunut kriisiin jo aiemmin, sillä lannoitteet, rehut, sähkö, polttoaineet, koneet ja rakennustarvikkeet ovat kaikki kallistuneet rajusti, eikä monella maatilayrittäjällä ole puskureita toiminnan jatkamisen turvaamiseksi.
Osa viljelijöistä on taloudellisen ahdingon vuoksi jopa jättämässä kevätkylvöjä tekemättä, kun ei ole rahaa edes siementen, lannoitteiden ja polttoaineiden ostoon.
Lintilän Ylellä väläyttämä maatalouden tukipaketti vaikuttaa hurskastelulta, sillä hallituspuolue keskusta ei ollut valmis tukemaan perussuomalaisten eduskunnassa esittämiä muutosehdotuksia kotimaisen maatalouden, huoltovarmuuden ja omavaraisuuden sekä maaseudun kehittämisen varmistamiseksi. Aiemmin tällä viikolla hallitus äänesti kumoon joka ikisen esityksen kotimaisen maatalouden hyväksi.
Kunnianhimoiset ilmastotoimet syövät ostovoimaa
Kuten perussuomalaiset ovat usein muistuttaneet: ruuan omavaraisuus on turvallisuuskysymys, joten kotimaisen maatalouden tukemiselle on vahvat perusteet. Kotimainen maatalous on nyt ajautunut kuilun reunalle, ja maatilojen määrä vähenee koko ajan.
Perussuomalaiset on myös aiemmin kutsunut kaikkia puolueita mukaan hakemaan tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja, jotka turvaavat maatalouden tulevaisuuden.
Ruokakassin kallistumisen taustalla on myös pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka, jonka seurauksena Suomessa on jo pitkään tankattu ennätyskallista bensaa. Räjähtäneet polttoaine- ja energiahinnat siirtyvät suoraan kuluttajahintoihin, ja esimerkiksi ruuan hinta nousee.
Ei ihme, että kansa hämmästelee, miten varsin mitätöntä kannatusta nauttiva vihreät sanelee hallituksessa, mitä tehdään ja isommat – SDP ja keskusta – hyväksyvät kaikki järjettömät esitykset, jotka pöydälle tuodaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- polttoainekustannukset vihreä siirtymä hurskastelu ilmastotoimet kurjistaminen Mika Lintilä ostovoima ruuan hinta ruuantuotanto elinkustannukset suomalaiset Sanna Marin Viljelijät Turvallisuus vihreät perussuomalaiset SDP Maatalous hallitus Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra: Hallituksen politiikka on lose-lose-tilanne suomalaiselle maataloudelle – “Se on tiettyjen tahojen tarkoituksenakin”

Hallitus esittämässä uusia ilmastotoimia – Purra: ”Ykkösasiamme pitäisi olla oman turvallisuuden ja huoltovarmuuden varmistaminen”

Hallitus suunnittelee taas uusia ilmastorasitteita – Purra: ”Miksi ette tässäkään tilanteessa voi luopua kustannuksia lisäävistä toimista?”

EU:n energiatehokkuusdirektiivi ajaa suomalaiset kotitaloudet taloudelliseen ahdinkoon – “Tätä on EU:n niin sanottu vihreä siirtymä”

Luukkanen talvisodan rauhasta 13.3.1940: Kirvelevä rauha pelasti Suomen

Polttoainevarkaudet yleistyvät nousevien hintojen myötä – nyt bensat viedään jo henkilöautonkin tankista

Kriiseihin varautumista parannettava – Tavio: “Suomessakin pitää siirtyä sanoista tekoihin”

Ruokapula uhkaa Suomessakin, maanviljelijät joutuvat ottamaan lainaa päästäkseen kylvötöihin

Perussuomalaiset: Huoltovarmuudesta on puhuttava nyt
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää