

Malmin lentokenttää kuvattuna rajavartiolaitoksen AgustaWestland AW119Ke Koala - helikopterin kyydistä. Arkistokuvaa. / Antti Aimo-Koivisto
Mika Raatikainen manaa Malmin lentokentän kohtaloa – “Valtuustohistoriani synkin kokous”
Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti eilen Malmin lentokenttää puolustaneen kuntalaisaloiteen nurin. Perussuomalainen kaupunginvaltuutettu Mika Raatikainen pitää päätöstä monumentaalisena tyhmyytenä.
Helsingin Malmin lentokenttää puolustanut Suomen tähän mennessä suurin kuntalaisaloite kentän säilyttämisen puolesta äänestettiin nurin demareitten, vihreiden ja osittain kokoomuksen äänin. Perussuomalaiset äänestivät Malmin kentän säilyttämisen puolesta yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.
– Keskiviikkoinen 30.3.2016 valtuuston kokous oli valtuustohistoriani synkin. Vihreistä kaikki paitsi yksi äänesti kentän säilyttämistä vastaan, takinkääntäjiä oli yksi. Demareista kaikki äänestivät kentän säilyttämistä vastaan. Kokoomus hajosi lähes puoliksi ja selkeitä takinkääntäjiä oli kolme, Raatikainen listaa.
– Jonkin normaalijärjelle käsittämättömän syyn vuoksi enemmistö valtuutetuista haluaa lakkauttaa Malmin lentokentän, mikä on valittu mm. Euroopan 7 uhanalaisimman kulttuuriperintökohteen listalle ja on maailmankin mittakaavassa ainutlaatuinen aikakautensa loistava esimerkki funkistyylisestä lentoasemasta, joka on ollut jatkuvassa käytössä perustamisestaan asti. Malmin kentän tuhoamista kannattaneet vetivät samalla viemäriin alueen luonnonsuojelulliset arvot. Perusteluna käytettiin sitä, että Helsinki tarvitsee asuntoja.
Raatikaisen mukaan ne valtuutetut, jotka äänestivät säilyttämistä vastaan eivät ilmeisesti tunne kotikaupunkiaan kovinkaan hyvin.
– Helsinki on täynnä vapaata asumisen hyvin kelpaavaa rakennusmaata. Jokainen lentokoneella Helsinkiin laskeutunut tietää asian. Ilmeisesti polkupyörän päältä asiaa ei hahmota eikä punavihreitten lasien läpi muutenkaan.
Kansanedustajanakin toimiva Raatikainen viittaa myös arvioihin, joiden mukaan Malmin kentän maaperä olisi sopimaton asuinalueeksi.
– Aiemmin on tehty arvioita joiden mukaan Malmin kentän muuttaminen asuinalueeksi on järjetön hanke myös maaperän sopimattomuuden vuoksi. Jään suurella epävarmuudella odottamaan paalutuksen onnistumista. Tattarisuon savikko on erittäin syvä. Kentän maaperä on myös todennäköisesti saastunut ja valtio joutuu puhdistamaan sen ja veronmaksaja maksaa, koska saastuminen on tapahtunut valtion hallinta-aikana.
– Helsinki-Vantaan lähestymislentomelu tulee kasvamaan melualueen laajenemisen vuoksi ja Malmin toimintojen siirto Helsinki-Vantaan lentoasemalle tulee kalliiksi veronmaksajille. Yleisilmailu, ilmailu-koulutus ja liikelentotoiminta tulevat kärsimään. Menetämme työpaikkoja, yrityksiä, verotuloja ja Helsingin maineen kulttuurikaupunkina, joka elää nykyajassa.
– Malmin lentokentän mahdollinen tuhoaminen tulee jäämään tulevien sukupolvien ihmeteltäväksi monumentaalisena tyhmyytenä. Taistelu kuitenkin jatkuu!
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.
Uusimmat

Kasvuriihen tiedotustilaisuus – suora lähetys

Tutkimus: Veroprogression alentaminen kannattaa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää