HBO Nordic esittää sarjan The Loudest Voice, joka kertoo Fox Newsin toimitusjohtaja Roger Ailesista (vas). Ailesia esittää Russell Crowe. Kuvakaappaus HBO Nordicin trailerista.
Mies, joka nosti uutiskanava Fox Newsin mediamaailman huipulle – The Loudest Voice -tv-sarja näyttää inhorealistisen kuvauksen Roger Ailesista
HBO Nordic -kanavalla esitettävä sarja kertaa tapahtumia Yhdysvaltain lähihistoriaa seuraten. Se nivoo tapahtumiin myös useita kiistanalaisia Ailesin päsmäröintejä liittyen kytköksiin kanavan hallinnon ja Valkoisen talon välillä – esimerkiksi väritettyjen uutisten julkaisu.
Tapahtumat alkavat vuodesta 1996, jolloin Roger Ailes siirtyi NBC:ltä mediamoguli Rupert Murdochin palkkaamana luotsaamaan uutta tv-kanavaa. Liikeidea oli selkeä. Tarvittiin uutiskanava, joka huomiosi myös sydänmaiden konservatiivisen kansan.
Tänä päivänä Fox News on noin 2,9 miljardia dollaria tuottava ja Yhdysvaltojen katsotuin kaapelikanava. Sen emoyhtiö 21st Century Fox.
Nyt jo edesmenneenä Ailesina (1940–2017) nähdään näyttelijä Russel Crowe, jonka roolisuoritus tuo sarjaan jo sinällään runsaasti väkevää karismaa. Crowen vanhentunut ja pöhöttynyt ulkomuoto sen sijaan saattaa säikäyttää näyttelijän fanin. Itse en alussa tunnistanut häntä Ailesin hahmosta.
Republikaanien spin-doctor
Ailes oli voimakas poliittinen vaikuttaja. Ennen televisiouraansa hän toimi republikaanipresidenttien Richard Nixonin, Ronald Reaganin ja George H.W. Bushin (vanhempi Bush) sekä New Yorkin pormestari Rudy Giulianin ensimmäisen vaalikampanjan mediakonsulttina.
Erottuaan Foxin toimitusjohtajan tehtävistä hän toimi jonkin aikaa Donald Trumpin vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan neuvonantajana, auttaen Trumpia valmistautumaan vaaliväittelyihin.
Seksiaddiktio päätti ehkä vuosikymmenien uran
Ailesin vuonna 2016 Fox-kanavalta tapahtuneen eroamisen taustalla olivat mahdollisesti syytökset, joiden mukaan Ailes olisi ahdistellut lukuisia naispuolisia alaisiaan kymmenien vuosien ajan.
The Loudest Voice ei tosiaan säästele katsojaa seksuaaliselta väkivallalta. Koko tarinan ajan Ailesin seksiaddiktio näytetään puistattavien yksityiskohtien avulla.
Sarjassa kuvataan esimerkiksi suositun Fox & Friends -ohjelman juontajan, entisen Miss American, Gretchen Carlsoniin kohdistuvaa häirintää. Carlson nosti Ailesia vastaan syytteen seksuaalisesta häirinnästä. Carlsonin mukaan Ailes alensi hänet alempiin työtehtäviin ja antoi hänelle potkut, koska Carlson oli kieltäytynyt seksistä Ailesin kanssa.
Bob Woodwardin teos ehkä taustalla
Syyskuun 11. päivän kohtauksissa on todennäköisesti pohjalla Bob Woodwardin kirja (Bush at War), joka kertoo, että Ailes olisi kutsuttu konsultointiin Presidentti Bushin luo Valkoiseen taloon.
Samaa päivää kuvaavan jakson aikana tulee esiin myös Foxin tyyli, joka poikkeaa muista. Jakso esittää, että Fox olisi ollut ensimmäinen uutiskanava, joka olisi näyttänyt kaksoistorneista tapahtuneet kuolemanhypyt.
Sarja pitää katsojan muutamaa heikompaa jaksoa lukuunottamatta tiiviisti otteessaan ja sitä voi suositella niin uutisnälkäiselle kuin draamaa kuluttavalle sarjaseuraajalle.
Heli-Maria Wiik
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Bob Woodward Gretchen Carlson Rupert Murdoch Roger Ailes Rudy Giuliani Fox News TV-sarja George H.W. Bush Richard Nixon Ronald Reagan Donald Trump
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää