LEHTIKUVA
Meri näpäytti Terhoa: “Johtaja on tuomittu epäonnistumaan, jos hän häpeää ryhmäänsä”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee ministeri Sampo Terhon (sin.) höpinöitä Ylen Ykkösaamussa.
Ministeri Sampo Terho muun muassa väitti, että perussuomalaisten koko johto on “sisulaisia” ja että hän ei liittynyt puolueeseen, joka on “tällaisen kansalaisjärjestön johtama”.
– Miksi ministeri Terho muuntelee totuutta ja antaa väärän kuvan esimerkiksi viime kevään tapahtumista?
– Olin eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja vuoden 2016 alusta ja mukana kokouksissa, joissa selvitettiin ryhmän joitain ongelmia, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri muistuttaa.
Ministeriryhmän päätökset hajottivat
Meri kertoo kahden asian nousseen ylitse muiden ja niiden aiheuttaneen useammalle kansanedustajalle seuraamuksia.
– Toinen oli yhdeksän kansanedustajan tiedote, jossa vaadittiin hallituksen maahanmuutto-ohjelman toteuttamista, jotta sote voisi edetä.
– Toinen, joka aiheutti vielä isomman kriisin, oli hallintarekisteriä koskeva asia, joka repi ryhmää – ja esitystä vastaan äänestäneille kansanedustajille johtohahmot vaativat jopa eroa ryhmästä, Meri kirjoittaa Facebookissa.
Omia kansanedustajia ei kuultu
Terhon mielestä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä oli kaksi linjaa: ne jotka halusivat keskittyä maahanmuuttoon ja ne, jotka halusivat keskittyä muihin kysymyksiin.
Terho väitti toisen joukon kytkeneen kaiken maahanmuuttoon sotea ja VR:ää myöten.
– Koskaan ei ole ollut puhetta, että maahanmuutto kytkettäisiin VR- hankkeisiin, kuten Terho väittää. Maahanmuutosta puhuttiin kokouksissa ja ihmeteltiin, miksei niitä kirjauksia, joita PS on hallitusohjelmaan saanut, voitu viedä eteenpäin.
– Samaan aikaan PS-johto hyväksyi hallintarekisterin eteenpäin viemisen, luopui oikeusministerin salkusta ja jne, ilman että ryhmää edes olisi vaivauduttu etukäteen kuulemaan, Meri ihmettelee.
“Ikävä kuulla, että Terho koki tehtävänsä epämieluisaksi”
Meren kertoo “tästä touhusta” kummunneen valtavasti ongelmia.
– Edustajat tunsivat, ettei heitä kuulla, vaan he olivat kumileimasimia, kun ministeriryhmä päätti asioista. Ongelmia oli, kuten kaikilla ryhmillä on, mutta niiden sisältö vaihteli laidasta laitaan.
– Ikävä kuulla, että ryhmän puheenjohtajana ollessaan Terho koki tehtävänsä ilmeisen epämieluisaksi, Meri sivaltaa.
Johtaja ei voi olla diktaattori
Meri sanoo itse toimivansa eduskuntaryhmän puheenjohtajana erilaisia mielipiteitä kunniottaen ja ryhmää kuunnellen.
– Ryhmän tai puolueen johtaja ei voi olla diktaattori. Lisäksi hyvä johtaja on ylpeä ryhmästään, Meri painottaa.
– Johtaja on tuomittu epäonnistumaan, jos hän häpeää ryhmäänsä, kuten Terho tuntuu tehneen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
“Historiallinen kokemus on, että loikkarin ottaa ohraleipä, ja niin käy tässäkin tapauksessa”
PS: Maahanmuuttolinjaa lähdettiin muuttamaan heti, kun perussuomalaisista päästiin eroon
EU-tutkija Ylellä: Hallituksessa ei ole enää EU-kriittistä ääntä
Hakkarainen: Siniset lunastavat ministeripestejään miljardilisätuella tuulivoimalle
Mäkelä: Terho lupailee “uudistuksia”, joista sovittiin jo vuonna 2015
Meri: Kuka uskoo eurooppaministeriä?
Loikkarit hylkäämässä EU-kritiikin – Tavio: Terho nöyrtyi kokoomuksen linjoille
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää