

MATTI MATIKAINEN
Meri: Hallitus ei uskalla puuttua todellisiin ongelmiin – “Hyssytellään kansainvälisissä pöydissä muiden tekemisiä ja kuritetaan suomalaisia”
Professori Teuvo Teivainen uskalsi sanoa (Yle Uutiset 22.8.), että kun Brasilia raiskaa metsiään ja samalla maailman keuhkoja tehomaataloudella, niin Suomen hallitus hyssyttelee ja vetäytyy. Uutisointi koski sademetsien paloa ja sitä, miten metsiä tuhotaan Brasiliassa maatalouden tieltä.
Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri ihmettelee, miksi halpaa lihaa tuodaan Eurooppaan ja kotimainen maatalous Suomessa kärsii.
– Samalla hallitus kurittaa suomalaista veronmaksajaa polttoainekorotuksilla ja muulla kurituksella, joilla se uskoo maailman pelastuvan.
– Tämäkö on se kunnianhimoinen Suomen linja EU-puheenjohtajana ympäristöasioissa, joista hallitus jaksaa rummuttaa? Hyssytellään kansainvälisissä pöydissä muiden tekemisiä ja kuritetaan suomalaisia, Meri kysyy.
“Onpa tehokasta toimintaa EU-puheenjohtajamaalta”
Perussuomalaiset ovat vaatineet jo pitkään, että toimenpiteet pitää kohdistaa saastuttajiin ja todellisiin vaikutuksiin – ja että suomalainen teollisuus ja maatalous on pelastettava.
– Suomi on pidettävä asuinkelpoisena. Olemme aidosti vastuullinen ja maalaisjärkeä käyttävä puolue tässäkin asiassa.
– Tämä hallitus ei uskalla puuttua todellisiin ongelmiin. Kehitysyhteistyö – ja ulkomaankauppaministeri Jouko Skinnari (sd.) sanoi Ylen lähetyksessä, että ”Suomi seuraa tilannetta”. No, onpa tehokasta toimintaa EU-puheenjohtajamaalta. Mihin tarvitaan hallituksen hyssyttelyministereitä? Miksei vaadita Brasilialta toimia ja Euroopan tasoista kauppasaartoa brasilialaiselle lihalle, jos ei homma pelitä? Suomalaisen kimppuun kyllä uskalletaan käydä, vaikka mitään syytä ei edes ole, Meri ihmettelee.
Tiukka linja saastuttajamaille
Meri toivoisi Suomen ajavan kansainvälisissä pöydissä tiukkaa linjaa saastuttajamaille ja antavan samalla tukea suomalaiselle maanviljelijälle.
– Tarvitaan lisää mahdollisuuksia puhtaan ruuan tuotantoon ja ihmisille lupa elää tavallista arkista elämää ilman jatkuvaa syyllistämistä.
– Koska se menee hallitukselle perille, että kohdistetaan toimenpiteet sinne, missä niillä on merkittäviä globaaleja vaikutuksia suomalaisen kurittamisen sijaan? Meri kysyy.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lihateollisuus tuontiliha Brasilia Maanviljelijät kotimainen tuotanto eniten saastuttavat maat Suomi hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Meri: Maanviljelijät tarvitsevat kriisitukea heti

Meri: Tiloja lopetetaan, maanviljelijät ahdingossa – kotimainen ruuantuotanto loppuu, jos emme muuta toimintapojamme

Huhtasaari haluaa tukea kotimaista ruokatuotantoa: ”Kysymys on huoltovarmuudesta, puhtaudesta ja myös eläinten oikeuksista”

Halla-aho: Valtion ei pidä ohjata verotuksella ruuan hintaa – “Lihansyöntiä demonisoidaan ideologisista syistä”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää