

MATTI MATIKAINEN
Meri: Haetaan Suomi ja Suomen itsemääräämisoikeus takaisin myös EU-tasolla
Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri peräänkuulutti vappupuheessaan tiukkaa linjaa haittamaahanmuuttoon ja järkeä ilmastopolitiikkaan.
Meneillään olevat hallitusneuvottelut toistuivat hyvinkääläisen kansanedustaja Leena Meren puheessa.
– Kansa äänesti muutosta ja perussuomalaiset toiseksi suurimmaksi eduskuntapuolueeksi. Vain yhden edustajan erolla SDP:n ykköspaikkaan. Meidän ryhmämme kasvoi 17 edustajasta 39 edustajaan ja saimme 22 uutta kansanedustajaa.
– Yli puolet suomalaista haluaa meidät kyselyiden mukaan hallitukseen. Meidän linjauksistamme pidetään, vaikka toiset haluavat paheksua meitä samoista syistä. Meillä on ollut tiukka kanta haitalliseen maahanmuuttoon ja järkevät ratkaisut ilmastonmuutoksen torjuntaan. Pistetään mm. Kiina muuttamaan saastuttamistaan eikä pistettä suomalaista kyykkyyn, Meri sanoi.
Poliitikoilla ei ole varaa ylenkatsoa kansaa
Meren mielestä paheksujien on syytä muistaa, että perussuomalaisia äänesti noin 540 000.
– Kenelläkään poliitikoilla ei pitäisi olla varaa ylenkatsoa ja paheksua omaa kansaa. Asioista pitää puhua. Perussuomalaiset ovat uskaltaneet jo vuosia puhua asioista ja jatkamme samaan malliin.
– Vaalituloksesta näkyy, että iso osa kansasta on samaa mieltä ja se haluaa, että me jatkamme heidän äänenään eduskunnassa ja toreilla ja turuilla jatkossakin, Meri painotti.
Haitallinen maahanmuutto lopetettava
Meri kertasi myös perussuomalaisten vastauksia hallitustunnustelija Antti Rinteen kysymyksiin. Perussuomalaisille kynnyskysymyksiä ovat:
Kotimaisen teollisuuden ja pk-yritysten toimintakykyä ja työllistämismahdollisuuksia ei saa heikentää poliittisella päätöksenteolla.
Hallituksen on tunnistettava ja tunnustettava etenkin humanitaarisen maahanmuuton kielteiset vaikutukset Suomen julkiselle taloudelle ja suomalaisten turvallisuudelle ja pyrittävä määrätietoisin toimin vähentämään haitallista maahanmuuttoa.
Pieni- ja keskituloisten ihmisten arkipäivän kustannuksia ei saa nostaa vero- ja maksupolitiikalla, vaan niitä on päinvastoin pyrittävä alentamaan.
Mennään ytimeen vaikuttamaan
Meri halusi myös kiittää äänestäjiään hienosti menneistä eduskuntavaaleista ja korosti tulevien eurovaalien tärkeyttä.
– Haluan kiittää Hyvinkäätä siitä tuesta, jonka perussuomalalaiset ovat täällä vaaleissa saaneet. Olimme Hyvinkään suurin puolue 24 prosentin kannatuksella. Henkilökohtaisesti voin sanoa, että olin todella otettu siitä tuesta, jonka vaaleissa sain niin hyvinkääläisiltä kuin koko Uudeltamaalta.
– Haetaan Suomi ja Suomen itsemääräämisoikeus takaisin myös EU-tasolla. Mennään ytimeen vaikuttamaan ja lähetetään sinne rohkeita perussuomalaisia mahdollisimman monta. Muistakaa äänestää niissäkin vaaleissa, Meri painotti.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- äänestäjät haittamaahanmuutto Hallitusneuvottelut Leena Meri Suomi perussuomalaiset Eurovaalit työllisyys Teollisuus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Huhtasaari: Suomella ei ole varaa ilmastohihhulointiin

Meri: Maapallon väestön räjähdysmäinen kasvu yksi juurisyistä ilmastonmuutokselle

Ville Tavio vapunpäivän puheessaan: Ensin suomalainen työ ja yrittäjyys

Eurovaaliehdokas Kinnunen: Ketuttaako EU?

Eurovaaliehdokas Nieminen: ”Kansalliset sisärajat saatava omaan hallintaan”

Suomalaisten ja muiden eurooppalaisten huolet samansuuntaisia: Huolina on maahanmuutto, terrorismi ja taloustilanne

Savio: Tuleva hallitus ei voi sivuuttaa kansalaisten arjen kannalta isoja ongelmia, kuten pieniä eläkkeitä, työttömyyttä, kireää verotusta ja hallitsematonta maahanmuuttoa
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää