Mediakohu räjäytti Afrikan tähti -pelin myynnin
Median ja Helsingin yliopiston nostaman rasismikohun keskelle joutuneen Afrikan tähti -pelin kysyntä on lähtenyt kovaan nousuun. Pelit on myyty loppuun monessa kaupassa, mutta lisää on tulossa viimeistään joulumarkkinoille.
Maantieteen opiskelijoiden fuksiaisten yhdestä rastitehtävästä pöyristynyt saksalainen vaihto-opiskelija piti Afrikan tähti -peliä kolonialistisena ja rasistisena. Hänen mielestään peli pitäisi poistaa kaupoista. Peli onkin poistunut monen kaupan hyllystä, mutta ei boikotin takia, vaan siksi, että suomalaiset ovat ostaneet hyllyt tyhjiksi ja uusia pelejä ei ole saatu myyntiin riittävän nopeasti.
– Afrikan tähteä on myyty tavallista enemmän ja pakkaamme sitä nyt paljon laatikoihin. Vaikuttaa siltä, että Afrikan tähti -pelit on myyty loppuun monessa paikassa, kertoo Martinexin tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava Helsingin Uutisille.
Tsemppiviestejä asiakkailta
Pelejä ei välttämättä saada ihan heti lisää niihin kauppoihin, joissa se on myyty loppuun, mutta Jalava lupaa, että jouluun mennessä saadaan aivan varmasti pelejä myyntiin. Pelistä on tulossa myös erikoisversio, jossa on puinen pelilauta.
Jalava kertoo myös, että peliä valmistava perheyritys Martinex on saanut runsaasti tsemppiviestejä, joissa ihmiset kiittelevät yritystä siitä, että se ei ole ryhtynyt pyytelemään anteeksi pelin valmistamista. Ihmiset kokevat mediakohun täysin älyttömäksi.
Lähes viisi miljoonaa peliä myyty maailmanlaajuisesti
Tuoteryhmäjohtaja Jalava kertoo Suomen Uutisille, että yksikään jälleenmyyjä ei ole rasismikohusta pelästyneenä ilmoittanut lopettavansa pelin myyntiä. Päinvastoin: pelillä on ollut kovasti kysyntää viime päivinä sekä Martinexin omassa verkkokaupassa että jälleenmyyjien kautta.
Martinexin verkkokaupasta löytyy lautapelistä useita eri versioita. Lisäksi siellä on tarjolla Afrikan tähti -palapeli ja Afrikan tähti -aiheisia pussilakanasettejä, t-paitoja ja huppareita.
Afrikan tähti on pysynyt Suomen myydyimpien lautapelien joukossa jo yli 60 vuotta. Jalava arvioi, että sitä on kohta myyty jo viisi miljoonaa kappaletta, kun kansainvälinen myynti otetaan huomioon.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää