Mauri Peltokangas iloitsee siitä, että poliisin, Rajavartiolaitoksen sekä suojelupoliisin suorituskyvyn nostoon lisätään keskimäärin 43 miljoonaa euroa vuodessa vuosina 2026–29. Hän pitää näitä panostuksia merkittävinä ja erittäin tarpeellisina tässä maailmanajassa.
Peltokangas katsoo erityisesti työn verotuksen madaltamisen kautta linjan olevan tärkeä toimi kaikkien työtä tekevien suomalaisten ostovoiman kohentamiseksi. Hän nostaa esiin myös ruoan alv:n laskemisen, joka vaikuttaa jokaisen suomalaisen kukkarossa.
– Suomalaisten ostovoima on ollut jo tähänkin asti pienessä nousussa, kun sitä vertaa Sanna Marinin hallituksen aikaan, mutta nämä päätökset tulevat parantamaan sitä vielä entisestäänkin. Perussuomalaisten tavoitteena on aina ollut se, että kaikille suomalaisille töitä tekeville jäisi palkastaan enemmän käteen.
Epäoikeudenmukaisiin menoihin puututaan
Peltokangas kertoo, että hänen sosiaalisen median kanaviinsa on tullut paljon viestiä seuraajilta, jotka ovat kyselleet esimerkiksi ministerin palkkioiden sekä joululahjarahojen määristä. Hän toteaa viestin menneen selkeästi perille, sillä myös näihin tavallisen kansalaisen näkökulmasta epäoikeudenmukaisiin menoihin puututaan.
– Ministerien palkoista leikataan viisi prosenttia, ja joululahjarahoista leikataan kymmenen miljoonaa, Peltokangas summaa.
Nykyhallitus purkaa edellisen hallituksen bensapommit
Peltokangas sanoo saavansa edelleen jatkuvasti palautetta vuosien takaisista polttoaineiden hintaa koskevista mainoksista. Moni on moittinut häntä ’’bensapopulismista’’ ja väittänyt, että hallitus omilla toimillaan nostaisi polttoaineiden hintoja. Tällaisia väitteitä hän ei allekirjoita.
– Päinvastoin nykyinen sinivalkoinen hallitus purki kepun ja punavihreiden ensimmäisen bensapommin madaltamalla jakeluvelvoitteen kunnianhimon tasoa jo aiemmin tällä kaudella, ja nyt ollaan menossa kohti toista pommia, Peltokangas toteaa ja jatkaa:
– Niin sanottua ETS2-hyvitysjärjestelmää lähdetään valmistelemaan ripeästi, sillä jo vuonna 2027 tulee voimaan Marinin hallituksen siunaama tieliikenteen päästökauppa, joka tulee varmasti nostamaan polttoaineiden hintoja. Jo aiemmin hallitus teki päätöksen ammattidieselistä, joka hyvittää hinnannousua raskaan liikenteen osalta.
Kehitysavusta on varaa leikata vieläkin
Peltokangas toteaa, että nyt on jo kolmas kerta, kun hallitus päättää kohdistaa leikkauksia kehitysapuun. Tällä kertaa leikkaus on 50 miljoonaa vuodessa.
– Äkkiseltään laskin, että kokonaisleikkaus kehitysapuun alkaa olla jo yli 1,3 miljardin luokkaa tällä vaalikaudella. Ei lainkaan hassumpaa, Peltokangas hymähtää.