MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Marko Kulpakko: Suomeen on saatava työpaikkoja
Pitkään pääluottamusmiehenä, työsuojeluvaltuutettuna ja osaston puheenjohtajana aikoinaan toiminut Marko Kulpakko on istunut Kaustisen kunnanvaltuuston varapuheenjohtajana vuodesta 2008, jolloin hän osallistui myös silloisen Kemian Liiton vaaleihin keräten seitsemänneksi eniten ääniä koko maassa.
Eurovaaliehdokkaaksi Kulpakko halusi lähteä paitsi monen ihmisen pyynnöstä, myös siksi, että häntä on jo pitkään huolestuttanut työpaikkojen häipyminen Suomesta. Brysselissä tehdyt päätökset ovat olleet Suomen kannalta huonoja ja viimeisten viiden vuoden aikana maastamme on häipynyt jo peräti 130 000 työpaikkaa.
– Pienyrittäjien asemaan on tulossa suuria muutoksia, ja esimerkiksi tarhaajat ja maatalousyrittäjät ovat olleet huolissaan siitä, millaisia direktiivejä sieltä on tulossa, Kulpakko kertoo.
Suurpankkien virheet maksaa köyhä kansa
Kaikkein tärkeimmäksi asiaksi Kulpakko kokee Kreikalle ja muille taloutensa kuralle saattaneille maille myönnettyjen pelastuspakettien lopettamisen. Rahan syytäminen suurpankkien virheiden korjaamiseksi on järjetöntä, kun maksajana on köyhä kansa.
– Myös epäonnistunut päästökauppajärjestelmä on syytä lopettaa. Koko systeemin voimassaoloajan päästöt ovat tasaisesti nousseet samalla kun euroalueen sisäinen kilpailukyky on heikentynyt. Samoin energiasäädöksiin on puututtava raskaalla kädellä. Hyvä esimerkki on Suomen kilpailukykyä merkittävästi heikentänyt rikkidirektiivi.
– Toki me olemme kaikki eurooppalaisia, mutta unionin ja euron suhteen koko Euroopan tulevaisuus on mielestäni vaakalaudalla. Monet valtiot ovat jo pahasti rappiolla ja konkurssin partaalla. Euron tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta. Oman näkemykseni mukaan koko systeemi tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa.
Kulpakolla on hyvin paljon tärkeitä kontakteja jo ennestään, ja vahvan kielitaitonsa ansiosta hän pystyy helposti solmimaan niitä lisää. Esimerkiksi ruotsalaisten ja tanskalaisten kanssa hän tulee toimeen mainiosti ja englannin kieli taittuu myös. Itsekin tehdastyöläisenä ja pitkän linjan teollisuusasiantuntijana Kulpakko tuntee hyvin niin työntekijän kuin työnantajankin ongelmat.
– Ennen kaikkea haluan toimia suomalaisen työn ja yrittämisen puolesta. Niin kuin entisajan merimiehet odottivat hyvää tuulta ennen kuin nostivat purjeet ylös, nyt on aika nostaa purjeet ja painaa täysillä eteenpäin kun tuo tuulenpuuska on tullut.
Vaalipäällikkönä kovan luokan nimi
Politiikka ja luottamustoimet haukkaavat nykyään suuren osan Kulpakon vapaa-ajasta, joten hän on joutunut vähentämään harrastuksiaan. Esimerkiksi rullaluistelu on viime vuosina jäänyt pois
-Trap-ammuntaa harrastan milloin ehdin, samoin kalastus on niin mukavaa, että jos vain mahdollista, niin varmasti lähden.
Myös perhe on Marko Kulpakolle tärkeä. Vaimo on perhepäivähoitaja, vanhin poika on kaksikymmentä ja armeijassa. 18-vuotiaat kaksospojat opiskelevat ammattikoulussa rakennusalaa, nuorin 16-vuotias tyttö lukee lapsi- ja perhetyöohjaajaksi. Lisäksi omakotitalossa asuvaan perheeseen kuuluu lyhytkarvainen mäyräkoira ja kissa.
Vaalityötä Kulpakko aikoo tehdä runsaasti ja vaalikampanja tulee olemaan laaja ja monipuolinen. Paikkakuntia hän aikoo kiertää ympäri Suomen kykyjen ja ajan mukaan Lappia, Pohjanmaata ja Etelä-Suomea myöten, mahdollisesti Ruotsin puolellakin.
– Ruotsissakin asuu noin 105 000 äänioikeutettua suomalaista.
Joka paikkaan en tietenkään ennätä. Vaalipäällikökseni olen onnistunut saamaan lehtikirjoituksistaan tunnetun EU:n ja ympäristöliikkeen arvostelijan Magnus Hagelstamin. Hänen kokemuksestaan ja asiantuntemuksestaan tulee olemaan minulle erittäin paljon hyötyä vaalityössäni. Vaalibudjettini tarkkaa loppusummaa en vielä tiedä, mutta se tulee olemaan siinä 20 000-30 000 euron paikkeilla.
Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 15/2013 -lehdessä.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää