Maria Tolppanen: Jokainen ääni on tärkeä
Vaalikentillä kulkiessani olen törmännyt ihmeelliseen asiaan. Ihmiset jotka vastustavat EU:ta sanovat herkästi etteivät äänestä. Tämä on outoa, koska vain äänestämällä voi saada muutoksen aikaan. Kansalaisella on mahdollisuus vaikuttaa vain vaaleissa, omalla äänellään ja jokainen ääni on tärkeä. Tässä ei toimi ajatus: äänestän jaloillani, niin koko homma kaatuu. Ei kaadu.
Euroopan unioni on suurissa vaikeuksissa. Se on kahminut itselleen sellaisen määrän taloudellista ja poliittista valtaa, ettei se enää pysty kunnolla hengittämään.
EU:lla olisi suuria tehtäviä, kuten rauhan edistäminen, vapaakaupan edistäminen, pienyritystoiminnan tukeminen, työntekijöiden aseman parantaminen, veroparatiisien purkaminen ja globaali ilmastopolitiikka sekä laittoman maahanmuuton estäminen. Mutta mitä tekee EU?
EU säätää direktiivejä siitä, kuinka kauan sinun kahvisi pysyy lämpimänä tai minkälaisia korkoja naiset käyttävät. Lisäksi EU askaroi asioissa, jotka sille eivät kuulu tai jotka aiheuttavat pahoinvointia kansalaisissa. Esimerkiksi sosiaalisen ulottuvuuden laventaminen koskemaan jopa EU- ja Eta-maiden ulkopuolisia ihmisiä tai raha- ja talouspolitiikan kiristäminen niin tiukaksi, että teollisuus valuu kolmansiin maihin ja sen myötä työttömyys ja pahaolo kasvavat Euroopassa.
EU:n artiklojen ja direktiivien mukaan meidän on maksettava sellaisille ihmisille lapsilisiä ja kotihoidontukia, jotka eivät ole koskaan käyneetkään Suomessa, jos yksi perheenjäsen työskentelee Suomessa. Nyt tätä taakkaa ollaan kasvattamassa sillä, että me maksamme työttömyysturvan yhden päivän työskentelyn jälkeen, jos työssäoloehto on hankittu muissa Euroopan maissa, kuten esimerkiksi Romaniassa, Kreikassa, Espanjassa tai Virossa. Päivä töitä Suomessa siis riittää. Lisäksi EU on jo päättänyt, että EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta kuten Thaimaasta, Intiasta tai vaikka Kiinasta töihin tuleva saa täyden sosiaaliturvamme oltuaan täällä puoli vuotta.
Suomessa on työssäkäyviä ihmisiä 2,4 miljoonaa, meidän rahamme eivät riitä koko maailman sosiaaliturvasta huolehtimiseen. Tämän saman asian on todennut mm Saksan liittokansleri Angela Merkel Saksan kohdalta. Miten Suomella voi riittää tähän rahaa?
Veroparatiiseissa on 1000 miljardia eurooppalaista rahaa. Suomalaisten rahoja on siellä verottajan ulottumattomissa 100 miljardia. Samaan aikaan meillä leikataan lapsilisiä ja kotihoidon tukia, vanhusten hoitoon ja hoivaan ei ole rahaa, omaishoitajia vähennetään ja koulutuspaikkoja leikataan rahan puutteen vuoksi. Veroja nostetaan, ALV:ia korotetaan ja keksitään tapoja rokottaa pienyrittäjiä ja kun tähän lisätään vaikkapa vapaa taksikilpailu, jota virolaiskuskit odottavat kielipitkällä ei ole ihme, että ihmisten usko huomiseen menee.
Tässä on muutamia syitä, joiden takia on lähdettävä liikkeelle, on mentävä äänestysuurnalle ja mielellään pidettävä huolta siitä, että naapurikin menee.
Äänestäminen on ainoa tapa puuttua näihin asioihin. Muutos lähtee aina kansasta. Sivistyneesti se tehdään – äänestämällä.
Maria Tolppanen,
Kansanedustaja, eurovaaliehdokas (ps.)
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää