Matti Matikainen
Mäntylä vastaa Tynkkyselle: Kun ratkaistavana on vaikeita ongelmia, vastuullinen poliitikko ei pakene oppositioon
Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä muistuttaa, että vaikka perussuomalaiset ei saa hallituksessa kaikkia tavoitteitaan läpi, se ei oppositiosta käsin kykenisi edistämään tavoitteitaan lainkaan.
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) ymmärtää puolueensa jäsenten ja kansalaisten huolen turvapaikanhakijatilanteeseen liittyen, mutta torjuu voimakkaasti Sebastian Tynkkysen julkisuudessa esittämän ajatuksen siitä, että perussuomalaisten pitäisi jättäytyä pois hallituksesta.
– Jokainen perussuomalainen vastuullinen poliitikko tekee kaikkensa, jotta käsillä olevat ongelmat ratkaistaan. Oppositioon karkuun kipittäminen ei ole ratkaisu, Mäntylä kertoo Suomen Uutisille.
– Kaiken turhautumisen keskellä on hyvä pysähtyä miettimään, mikä on vaihtoehto, jos me nyt lähtisimme hallituksesta. On aivan selvää, että moni niistä asioista, jotka nyt on saatu kirjatuiksi hallituksen maahanmuuttolinjauksiksi, jäisi toteutumatta. Linjaukset neuvoteltaisiin uusiksi muiden puolueiden kanssa, ja muiden puolueiden linjaukset näissä asioissa ovat kovin erilaiset kuin perussuomalaisilla, Mäntylä toteaa ja muistuttaa, että tämä nähtiin viime vaalikaudella mm. paperittomien terveydenhuoltolain kohdalla.
– On osattava ajatella asioita kokonaisuuden kannalta – mikä on Suomen kokonaisetu, ei puolueen tai oma kannatus. Suomen etu on se, että viemme maaliin kaikki ne uudet linjaukset, jotka maahanmuuton osalta on tehty. Tätä työtä tehdään joka ikinen päivä kaikissa ministeriöissä, joissa perussuomalaisetkin ovat. Kyseessä ovat sen mittaluokan asiat, että nyt jos koska on oltava kärsivällisyyttä viedä eteenpäin tehtyjä linjauksia. Nyt tehtävillä päätöksillä on vaikutusta pitkälle tulevaisuuteen.
Mäntylä korostaa, että hallituksessa tehdään koko ajan uusia arvioita, joiden pohjalta asioita viedään eteenpäin ja kaikki vaihtoehdot pidetään avoinna.
– Vaikka kaikesta ei heti tiedoteta, paljon asioita silti koko ajan tehdään.
Mäntylä kysyy, kuinka Suomen maahanmuuttopolitiikan kuvitellaan tiukentuvan, jos Tynkkysen toive toteutuisi ja puolue lähtisi oppositioon.
– Olemme puhuneet näiden asioiden puolesta vuosikausia oppositiosta ja mitä sieltä käsin saimme aikaan? Mikä muuttui niiden vuosien aikana? Ei mikään. Nyt, kun meillä on valta näihin asioihin puuttua ja muuttaa niitä, pitäisikin palata huutamaan oppositioon, Mäntylä ihmettelee.
“Lainsäädäntötyö vie kuitenkin aina oman aikansa, vaikka sitä tehtäisiin kuinka nopeutetulla aikataululla”
Mäntylä kertoo saavansa paljon palautetta kansalaisilta niin kentällä kuin viesteinä. Hänen mukaansa perussuomalaisten hallituksessa pysymiselle on vahva kentän tuki. Kansalaiset ymmärtävät, että jos muutoksia halutaan, niitä tehdään hallituksesta käsin. Lisäksi hän sanoo, että eilen uutisoitu valmistelussa oleva sosiaaliturvan tiukennusesitys oleskeluluvan saaneille sai aikaan valtavan positiivisen palautevirran.
– Kerroin Savon Sanomien haastattelussa sunnuntaina, että sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteilla uusi kotouttamismalli, jonka tavoite on laskea oleskeluluvan saaneille maksettavaa sosiaaliturvan määrää ja lisätä vastikkeellisuutta, velvoitteita sekä valvontaa. Asia etenee koko ajan, luonnollisesti yhteistyössä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) kanssa. Lainsäädäntötyö vie kuitenkin aina oman aikansa, vaikka sitä tehtäisiin kuinka nopeutetulla aikataululla, kuten nyt ministeriössä tehdään, Mäntylä kertoo.
Mäntylä muistuttaa myös niistä valtavista paineista, joita tilanne aiheuttaa suomalaiselle sosiaaliturva- ja palvelujärjestelmälle.
– Sosiaali- ja terveysministerinä lasken koko ajan, mitä tulee suomalaisille maksamaan, jos emme nyt tee toimenpiteitä saadaksemme kustannukset hallintaan ja samalla viestitä ulospäin, että Suomeen ei kannata tulla muiden kuin niiden, joilla on aito tarve turvalle ja suojelulle. Pitäisikö tämä työ jättää nyt kesken? Sekö ratkaisi maahanmuuton ongelmat?
– Ihmiset ovat aivan ymmärrettävästi huolissaan. Niin minäkin olen ja siksi maahanmuuttopolitiikan suunta on välttämätöntä muuttaa ja sitä työtä perussuomalaiset ministerit osaltaan tekevät koko ajan, Mäntylä toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää