

Matti Matikainen
Mäntylä vastaa Tynkkyselle: Kun ratkaistavana on vaikeita ongelmia, vastuullinen poliitikko ei pakene oppositioon
Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä muistuttaa, että vaikka perussuomalaiset ei saa hallituksessa kaikkia tavoitteitaan läpi, se ei oppositiosta käsin kykenisi edistämään tavoitteitaan lainkaan.
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) ymmärtää puolueensa jäsenten ja kansalaisten huolen turvapaikanhakijatilanteeseen liittyen, mutta torjuu voimakkaasti Sebastian Tynkkysen julkisuudessa esittämän ajatuksen siitä, että perussuomalaisten pitäisi jättäytyä pois hallituksesta.
– Jokainen perussuomalainen vastuullinen poliitikko tekee kaikkensa, jotta käsillä olevat ongelmat ratkaistaan. Oppositioon karkuun kipittäminen ei ole ratkaisu, Mäntylä kertoo Suomen Uutisille.
– Kaiken turhautumisen keskellä on hyvä pysähtyä miettimään, mikä on vaihtoehto, jos me nyt lähtisimme hallituksesta. On aivan selvää, että moni niistä asioista, jotka nyt on saatu kirjatuiksi hallituksen maahanmuuttolinjauksiksi, jäisi toteutumatta. Linjaukset neuvoteltaisiin uusiksi muiden puolueiden kanssa, ja muiden puolueiden linjaukset näissä asioissa ovat kovin erilaiset kuin perussuomalaisilla, Mäntylä toteaa ja muistuttaa, että tämä nähtiin viime vaalikaudella mm. paperittomien terveydenhuoltolain kohdalla.
– On osattava ajatella asioita kokonaisuuden kannalta – mikä on Suomen kokonaisetu, ei puolueen tai oma kannatus. Suomen etu on se, että viemme maaliin kaikki ne uudet linjaukset, jotka maahanmuuton osalta on tehty. Tätä työtä tehdään joka ikinen päivä kaikissa ministeriöissä, joissa perussuomalaisetkin ovat. Kyseessä ovat sen mittaluokan asiat, että nyt jos koska on oltava kärsivällisyyttä viedä eteenpäin tehtyjä linjauksia. Nyt tehtävillä päätöksillä on vaikutusta pitkälle tulevaisuuteen.
Mäntylä korostaa, että hallituksessa tehdään koko ajan uusia arvioita, joiden pohjalta asioita viedään eteenpäin ja kaikki vaihtoehdot pidetään avoinna.
– Vaikka kaikesta ei heti tiedoteta, paljon asioita silti koko ajan tehdään.
Mäntylä kysyy, kuinka Suomen maahanmuuttopolitiikan kuvitellaan tiukentuvan, jos Tynkkysen toive toteutuisi ja puolue lähtisi oppositioon.
– Olemme puhuneet näiden asioiden puolesta vuosikausia oppositiosta ja mitä sieltä käsin saimme aikaan? Mikä muuttui niiden vuosien aikana? Ei mikään. Nyt, kun meillä on valta näihin asioihin puuttua ja muuttaa niitä, pitäisikin palata huutamaan oppositioon, Mäntylä ihmettelee.
“Lainsäädäntötyö vie kuitenkin aina oman aikansa, vaikka sitä tehtäisiin kuinka nopeutetulla aikataululla”
Mäntylä kertoo saavansa paljon palautetta kansalaisilta niin kentällä kuin viesteinä. Hänen mukaansa perussuomalaisten hallituksessa pysymiselle on vahva kentän tuki. Kansalaiset ymmärtävät, että jos muutoksia halutaan, niitä tehdään hallituksesta käsin. Lisäksi hän sanoo, että eilen uutisoitu valmistelussa oleva sosiaaliturvan tiukennusesitys oleskeluluvan saaneille sai aikaan valtavan positiivisen palautevirran.
– Kerroin Savon Sanomien haastattelussa sunnuntaina, että sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteilla uusi kotouttamismalli, jonka tavoite on laskea oleskeluluvan saaneille maksettavaa sosiaaliturvan määrää ja lisätä vastikkeellisuutta, velvoitteita sekä valvontaa. Asia etenee koko ajan, luonnollisesti yhteistyössä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) kanssa. Lainsäädäntötyö vie kuitenkin aina oman aikansa, vaikka sitä tehtäisiin kuinka nopeutetulla aikataululla, kuten nyt ministeriössä tehdään, Mäntylä kertoo.
Mäntylä muistuttaa myös niistä valtavista paineista, joita tilanne aiheuttaa suomalaiselle sosiaaliturva- ja palvelujärjestelmälle.
– Sosiaali- ja terveysministerinä lasken koko ajan, mitä tulee suomalaisille maksamaan, jos emme nyt tee toimenpiteitä saadaksemme kustannukset hallintaan ja samalla viestitä ulospäin, että Suomeen ei kannata tulla muiden kuin niiden, joilla on aito tarve turvalle ja suojelulle. Pitäisikö tämä työ jättää nyt kesken? Sekö ratkaisi maahanmuuton ongelmat?
– Ihmiset ovat aivan ymmärrettävästi huolissaan. Niin minäkin olen ja siksi maahanmuuttopolitiikan suunta on välttämätöntä muuttaa ja sitä työtä perussuomalaiset ministerit osaltaan tekevät koko ajan, Mäntylä toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.
Uusimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari

Suomen Yrittäjät: Hallituksen kasvutoimet ovat merkittäviä

Aittakumpu: Kehysriihestä merkittävä tuki lapsiperheille
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää