MATTI MATIKAINEN
Mäntylä: EU-vaaleissa äänestetään myös suomalaisesta sosiaaliturvasta
Kolmansista maista tulevilla työntekijöillä on Suomessa sama sosiaaliturva kuin oman maan kansalaisilla. Hallitus esitti ja ajoi läpi niin sanonut EU:sta määrätyt yhdistelmälupa- ja potilasdirektiivit viime syksynä. Perussuomalaiset vastustivat muutosta jyrkästi.
Esityksillä haluttiin kasvattaa ja tukea työperäistä maahanmuuttoa kolmansista maista ja saattaa heidät laajasti sosiaaliturvamme piiriin. Jokainen ymmärtää, mitä seuraa kun vähäistä kakkua jakaa yhä useampi, perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä huokaisee.
– Edessä on suomalaisille vakavia sosiaaliturvan ja turvaverkkojen heikennyksiä, joista olemme nähneet vasta alkusoittoa. Perussuomalaiset sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet vastustivat näitä esityksiä ja toimme vahvasti esiin niiden ongelmallisuuden – tuloksetta. Esitykset menivät salissa heittämällä läpi.
Perussuomalaiset ilmaisivat huolensa myös uudistusten kustannusvaikutuksista, joita ei vielä tiedetä.
– Kukaan ei tiedä, miten paljon esimerkiksi ulkomaille maksetaan lapsilisiä, Mäntylä huomauttaa.
Hallitus haluaa halpaa työvoimaa
Mäntylä on erityisen huolissaan kasvavasta työttömyydestä ja jatkuvista yt-neuvotteluista.
– Tämän hallituksen aikana Suomesta on hävinnyt käsittämätön määrä työpaikkoja. Hallituspuolueista on väläytelty palkka-alea – ensin nuorille ja nyt muillekin. Ilmeisesti meille todella halutaan luoda halpatyövoimamarkkinat, Mäntylä puuskahtaa ja muistuttaa näidenkin maahanmuuttajien päätyvän työssäoloehdon täytyttyä sosiaaliturvamme piiriin.
– Olemme tilanteessa, jossa on odotettavissa todella vakavia leikkauksia ja heikennyksiä suomalaisten sosiaaliturvaan. Oli täysin kohtuutonta toimeenpanna direktiivi, jolla sosiaaliturva avattiin koskemaan yhä laajempaa joukkoa, kun emme pysty huolehtimaan kohta edes oman maamme kansalaisista.
Päätösvalta lipuu käsistä
EU ohjaa Suomea yhä enemmän kohti terveydenhuollon ja sosiaaliturvan harmonisointia. Sitä, että viime kädessä päätöksenteko kansallisesta terveydenhuollosta, sosiaalipolitiikasta ja siihen liittyvästä taloudesta on aivan muualla kuin Suomessa.
– Pienin askelin tapahtuva toiminta on monin tavoin helpompaa toteuttaa kuin suurempi kertarysäys. Näin emme oikein huomaakaan, kuinka olemme menossa kohti liittovaltiota ja todellisuutta, jossa päätösvalta on muualla. Tämänkin vuoksi tulevilla EU-vaaleilla on paljon suurempi merkitys kuin moni ehkä ymmärtääkään, Mäntylä muistuttaa.
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää