
Maltillinen kokoomus vonkaa ruotsidemokraatteja ja vaatii tukireformia: ”Työstä on aina jäätävä enemmän käteen kuin tuilla elämisestä”
Kotouttaminen toimii Ruotsissa kehnosti ja koronakriisi on entisestään vaikeuttanut tilannetta työmarkkinoilla. Ulkomaalaistaustaisten työllistyminen on ollut tähänkin asti tuskallisen hidasta ja nyt pää on tullut vetävän käteen. Sosiaaliavustuksille on saatava tukikatto. Näin toteaa Ruotsin kokoomusnuorten puheenjohtaja Aftonbladetin mielipideartikkelissa.
Stefan Löfven on ollut miltei kuusi vuotta pääministerinä ja vailla sarvia ja hampaita voidaan todeta, että sosialidemokraatit ovat yhdistäneet massiivisen maahanmuuton läntisen maailman huonoimpaan integraatiopolitiikkaan, lataa kokoomusnuorten puheenjohtaja Benjamin Dousa heti kättelyssä.
Ruotsissa asuvan on Dousan mukaan periaatteessa kyettävä pitämään huolta itsestään, taustasta riippumatta.
– Palkkatyöstä on aina jäätävä enemmän rahaa lompakkoon, kuin veronmaksajien rahoilla elämisestä. Siksi tähän maahan tarvitaan tukikatto.
Tukijärjestelmän kestävyys koetuksella
Dousa kirjoittaa, että kotouttamisongelmat saavat koko tukijärjestelmän natisemaan liitoksissaan.
– Joka seitsemäs työikäinen elää tuilla työssä käymisen sijasta ja kestää lähes kahdeksan vuotta, ennen kuin edes puolilla maahan tulleista on työpaikka. Kyseessä on katastrofi.
Dousan mukaan hallitus on itse laskenut, että sosiaaliturvan menot kasvavat lähes 14 prosenttia lähivuosina. Eikä laskelmissa ole vielä otettu huomioon koronakriisin vaikutuksia.
– Jokainen työhön kykenevän tukiseteli on pois hoivan, koulutuksen tai poliisin rahoista.
Sosialidemokraattinen tuensaajien puolue
Sosialidemokraatit ovat Dousan mielestä jättäneet työllisyyspolitiikan hunningolle ja puolueesta on tullut tuensaajien etujärjestö. Siihen hallituksen johtavalla puolueella saatikka kansalla ei ole varaa. Pitkällinen tukiriippuvuus johtaa sitä paitsi terveysongelmiin, huonompaan koulumenestykseen ja jopa kasvavaan rikollisuuteen. Työ- ja tukireformille on siten olemassa selkeä tarve.
– Yhtä selvää on sekin, ettei Stefan Löfvenistä ole uudistusten tekijäksi. Hänellä on ollut kuusi vuotta aikaa mutta tulokset uupuvat. Kahden vuoden kuluttua Ruotsissa on jälleen valtiopäivävaalit – silloin on kysyntää työtätekevien, eikä pelkästään tuensaajien puolueelle.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- työreformi tukijärjestelmä valtiopäivävaalit tukikatto Benjamin Dousa koronakriisi pandemia sosialidemokraatit sosiaalituet Maltillinen kokoomus Maahanmuuttopolitiikka Kotouttaminen Integraatio Stefan Löfven työllisyys Kokoomus työttömyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsidemokraatit: ”Olemme osa modernia työväenliikettä”

Ruotsidemokraatit vaativat loppua löysäilylle: ”Ulkomaalaiset rikolliset ulos maasta tai säilöön”

Kesäkuun puoluegallup Ruotsissa: Demareiden koronakupla puhkesi – ruotsidemokraatit miesten ykkösvalinta

Pulinat pois: Ruotsidemokraatit nyt suurin puolue myös Ruotsin yleisradion mittauksessa

Sosiaalidemokraatit menettivät vuodessa 490 000 äänestäjää – virta vie ruotsidemokraatteihin ja vasemmistopuolueeseen

Tasapuolisuus taustalla – ruotsidemokraatit ja kokoomus vaativat Ruotsin yleisradiota tiukempaan kontrolliin
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää