LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Mäkynen: Siirtotyöläisillä ohituskaista korona-Suomeen – kotimaiset työttömät unohdettu
Kansanedustaja Jukka Mäkynen on jättänyt elinkeinoministeri Mika Lintilän vastattavaksi kirjallisen kysymyksen Turun ja Skopjen välisestä lentoliikenteestä. Mäkynen arvostelee hallitusta siirtotyöläisten maahantulon edistämisestä samaan aikaan kun yhä useampi suomalainen jää koronan takia työttömäksi.
Turun ja Skopjen välinen matkustajaliikenne keskeytettiin lauantaina 9.1.2021 ainakin maaliskuuhun 2021 asti. Skopjen lennoilta tulee paljon siirtotyöläisiä Suomeen. Skopjen lennoilta on tullut viime vuoden 2020 syksyllä paljon koronavirusta Suomeen. Siirtotyöläisten tulo Suomeen on ylipäätään ongelmallista koronaepidemian aikana, koska moni suomalainen on menettänyt työpaikkansa koronarajoitusten vuoksi.
– Jos Turku-Skopje-lennot käynnistyvät keväällä 2021 uudelleen, niin miten elinkeinoministeri perustelee siirtotyöläisten maahantulon, kun Suomessa on samaan aikaan voimassa olevat koronarajoitukset ja niiden aiheuttama kotimainen työttömyys? Herää kysymys siitä, onko hallitukselle siirtotyöläisten työllisyyden turvaaminen tärkeämpää kuin suomalaisten työntekijöiden? kysyy kansanedustaja Jukka Mäkynen kirjallisessa kysymyksessään.
Hallituksella edessään arvovalinta
Mäkysen mukaan hallitus on nyt vakavan valinnan edessä.
– Yrityskentältä on nähty vaatimuksia helpottaa siirtotyöläisten tuloa Suomeen. Taustalla on useimmiten halpatyövoimapula. Hallituksen ei pidä edistää halpatyövoiman tuloa Suomeen. Hallituksen tulee ensisijaisesti työllistää koronarajoitusten vuoksi työnsä menettäneet suomalaiset.
– Hallituksella onkin edessään arvovalinta; ei voi olla niin, että siirtotyöläisille luodaan ohituskaista Suomeen. Hallitukselta menee uskottavuus lopullisesti, mikäli siirtotyöläisrumbaa ei saada kuriin ja samaan aikaan yhä useampi suomalainen työntekijä joutuu koronarajoitusten vuoksi työttömäksi, Mäkynen linjaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- halpatyövoimapula siirtotyöläiset koronarajoitukset Mika Lintilä halpatyövoima Jukka Mäkynen työttömyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Wihonen: Miten kausityöntekijöiden tartuntariskit on huomioitu?
Kokoomus ja demarit vaativat lisää ulkomaista halpatyövoimaa, vaikka työttömyys kasvaa Suomessa – perussuomalaiset eivät halua sellaista työperäistä maahanmuuttoa, jossa veronmaksaja maksaa palkat
Halla-aho: Työperäisille maahanmuuttajille asetettava euromääräinen minimituloraja, jolla Suomeen pääsee
Monilla aloilla merkittävää kotimaista työttömyyttä – silti hallitus pyrkii tuomaan lisää halpatyövoimaa Suomeen
Mäkynen: Korona uhkaa demokratian toteutumista kuntavaaleissa – “Mikä taho kantaa vastuun kuntavaalien terveysturvallisuudesta?”
Ruotsin kokoomus vaatii 3 100 euron vähimmäisansioita työn perässä muuttaville
Maltillinen kokoomus peesaa ruotsidemokraatteja: ”Halpatyövoiman tuonti, sosiaaliturvan romuttaminen ja palkkojen polkeminen lopetettava”
Antikainen: Hallituksen sähläys koronarajoituksissa tekee rajavartijoiden työstä tarpeettoman hankalaa
Mäkynen: Kaatumisharjoittelu lisättävä koulujen opetussuunnitelmiin – kaatumisten ja liukastumisten kustannukset valtavia
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää