Maahanmuutto hiertää välejä Ruotsin hallituksessa – demarit mielistelevät kansaa, vihreät vaativat löyhempää turvapaikkapolitiikkaa
Ruotsissa käyttää valtaa sosialidemokraattien ja ympäristöpuolue vihreiden muodostama vähemmistöhallitus, jota tukevat valtiopäivillä liberaalit ja keskusta. Maahanmuuttopolitiikka on hiertänyt hallituspuolueiden välejä jo pitkään ja nyt vihreät uhkaavat äänestää jaloillaan, kertoo SVT.
Ruotsin parlamentaarisen maahanmuuttokomitean piti alun perin saada esityksensä valmiiksi 15. elokuuta mennessä. Mahdollisuus laajamittaiseen yhteisymmärrykseen kaatui viimeistään silloin, kun vihreät uhkasi hallituskriisillä, jos puolue ei saa uusiin lakeihin omia puumerkkejään.
Selkeä enemmistö Ruotsin äänestäjistä kuitenkin haluaa, että maa vastaanottaa entistä vähemmän turvapaikanhakijoita. Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikasta voikin tulla ratkaisevan tärkeä kysymys vuoden 2022 valtiopäivävaaleissa. Siksi sosialidemokraatit haluaisivat, että nykyisiä tilapäislakeja jatkettaisiin muutamalla vuodella. Tämä siis ei vihreille sovi.
Ruotsidemokraattinen hallitus hirvittää demareita
Asetelma on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että vihreät haluavat löysempää maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa, jota taasen sosialidemokraatit ainakin taktisista syistä vastustavat. Demarit pelkäävät menettävänsä historiallisen asemansa maan suurimpana puolueena ruotsidemokraateille, jos maahanmuuttoa ja siitä valtakunnalle aiheutuvia ongelmia ei saada kuriin.
Vihreät ja vasemmistopuolue eivät taas ole sovun kaatumisesta moksiskaan, koska nykyinen, tiukempi maahanmuuttolainsäädäntö on tilapäinen. Löysät lait palaavat voimaan vuoden kuluttua, jos tiukasta linjasta ei päästä poliittiseen yksimielisyyteen. Demarit ovat pahasti puun ja kuoren välissä, sillä vihreiden lähtö hallituksesta saattaisi tietää uusia vaaleja ja loppua demareiden hallitushegemonialle.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- valtiopäivävaalit 2022 ruotsidemokraatit hallituksessa äänestäjien tahto tilapäislait pakolais- ja maahanmuuttopolitiikka maahanmuuttokomitea sosialidemokraatit Liberaalit Ympäristöpuolue vihreät Turvapaikanhakijat vihreät Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Virkavallan uusi toimenkuva Ruotsissa: Poliisit suojaamaan poliiseja ongelmalähiön yössä
Erimielisyydet maahanmuutosta saattavat kaataa Ruotsin hallituksen
Antikainen: Vihreät haluaa Suomeen 80 000 maahanmuuttajaa – “Tavoitteena lienee uusien äänestäjien houkuttelu hyvällä sosiaaliturvalla”
Vihreät johtavat sisäministeriötä – hallitus puuhastelee poikkeusolojen aikana maahanmuuton helpotusten kanssa: ”Pääministeri ei uskalla puuttua asiaan”
Hallitus tahtoo työllistää kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet Suomeen – Purra: ”Korona tarjosi vihervasemmistolle keinon saada hanke läpi vähin äänin”
Halla-aho: Turvapaikkajärjestelmämme pahimmat viat ovat avokätisyys ja hyväuskoisuus – ”Punavihreä hallitus pahentaa näitä ongelmia”
Kesäkuun puoluegallup Ruotsissa: Demareiden koronakupla puhkesi – ruotsidemokraatit miesten ykkösvalinta
Rinkebyn Robin Hood vaatii rikkailta rahaa ongelmalähiöiden jenginuorille
Valkoisia naisia vihaava mies iski Tukholmassa – Södermalmin asukkaat pelon vallassa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää