
Maahanmuutto hiertää edelleen valtioiden välejä – EU:n huippukokous päättyi ilman yhteistä näkemystä pakkosijoituksista
EU:n huippukokous päättyi perjantaina vailla yhteistä näkemystä maahanmuutto- ja turvapaikkasopimuksesta. Erityisesti Puolaa ja Unkaria hiertää sopimuksen kohta taakanjaosta, jonka mukaan turvapaikanhakijat sijoitettaisiin eri jäsenvaltioihin viime kädessä vaikka pakolla.
EU:n yhteinen maahanmuutto- ja turvapaikkasopimus nytkähti vuosien kitkuttelun jälkeen eteenpäin kesäkuun alun sisäministerikokouksessa, kun suuret jäsenmaat saivat Italian avulla väännettyä enemmistösopimuksen asiasta.
Muutaman viikon linnarauha päättyi perjantaina, kun Puola ja Unkari nostivat taas kissan pöydälle ja keskustelut taakanjaosta alkoivat uudelleen. EU:n huippukokous päättyi lopulta ilman jäsenmaiden yhteistä kantaa maahanmuuton hallinnasta.
Melonin välitysyritykset mönkään
Puola ja Italia pysyivät ehdottoman kielteisessä kannassaan koskien nimenomaan taakanjakoa, eli turvapaikanhakijoiden vapaaehtoista tai loppupeleissä pakollista jakamista eri EU-maiden kesken.
Italian pääministeri Giorgia Meloni yritti taivutella Puolan ja Unkarin johtoa yhteiseen rintamaan mutta välitysyritys jäi tällä kertaa ilman tulosta.
-En ole koskaan pettynyt heihin, jotka puolustavat omia kansallisia etujaan, Meloni kommentoi Politicon mukaan neuvottelujen alla.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- eu:n yhteinen maahanmuutto- ja turvapaikkasopimus pakkosijoittaminen Italian pääministeri taakanjakounioni Giorgia Meloni laittomat siirtolaiset EU-huippukokous Euroopan unioni Unkari Taakanjako Puola Kansallinen etu Turvapaikanhakijat pakolaiset Italia EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU ja Tunisia sopimukseen luvattoman siirtolaisuuden kitkemiseksi – hintalappu miljardi euroa

Korvasupinat ja ranskalainen ruokaseura käänsivät pelurin pään – Viktor Orbán hyväksyi Ukrainan EU-tuen mutta pudotuspeli jatkuu
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää