ENF, FACEBOOK
Maahanmuutosta ihmisoikeus? YK “herkistäisi” toimittajia ja vaientaisi maahanmuutolle kriittisiä ääniä GCM-sopimuksella.
YK puskee eteenpäin kansainvälistä GCM-sopimusta, joka turvaisi siirtolaisten oikeudet ja helpottaisi maahanmuuttoa. Europarlamentin ENF-ryhmä on huolissaan muun muassa siitä, että sopimus tekisi massamaahanmuuton arvostelemisesta “vihapuhetta”, josta rangaistaan ankarasti.
YK:n GCM-sopimus (Global Compact for Migration) allekirjoitetaan joulukuussa Marokon Marrakeshissa. Suomi on virallisesti sopimuksen kannalla, mutta monet muut maat ovat jo kieltäytyneet allekirjoittamasta.
Europarlamentin ENF-ryhmä (Kansakuntien ja vapauden Eurooppa) piti tiistaina Brysselissä lehdistötilaisuuden, jossa sen mepit arvostelivat tekeillä olevaa GCM-sopimusta kovin sanoin.
https://www.facebook.com/ENFGROUPEP/videos/2186866424681103/
ENF-ryhmän tilaisuus. Facebook, 23 min.
Hollannin vapauspuoluetta edustava ENF-ryhmän toinen puheenjohtaja Marcel de Graaff piti kestämättömänä sitä, että Merkelin avoimien rajojen politiikkaa ei saisi enää kritisoida. Hänen mukaansa GCM-sopimus tekisi massamaahanmuuton arvostelemisesta rikoksen. De Graaff piti erityisen huolestuttavana sitä, että kriittiset äänet pyritään vaientamaan toukokuussa tulossa olevien vaalien alla esimerkiksi leikkaamalla maahanmuuttokriittisten puolueiden rahoitusta.
Monet maat kieltäytyneet allekirjoittamasta
Marine Le Penin Kansallinen liittouma -puoluetta edustava ranskalaismeppi Nicolas Bay kehotti kaikkia massamaahanmuuttoa vastustavia maita olemaan allekirjoittamatta sopimusta. Useat maat, kuten USA, Australia, Puola ja Unkari ovat jo ilmoittaneet jättävänsä sopimuksen allekirjoittamatta, koska se rajoittaa liikaa kansallista päätösvaltaa. Myös Tanska, Itävalta ja Sveitsi harkitsevat sopimuksesta kieltäytymistä.
Saksassa siirtolaisuussopimuksen vastustajat pistivät pystyyn kansalaisaloitteen, jonka tarkoitus oli estää liittokansleri Angela Merkeliä allekirjoittamasta sopimusta. Berliinissä työskentelevä toimittaja Pertti Rönkkö kertoo, että GCM-sopimus ja sen ympärillä käytävä keskustelu on Saksan hallitukselle niin arka aihe, että kansalaisaloite poistettiin liittopäivien kansalaisaloitesivustolta. Aloitteen poistamista perusteltiin “kansainvälis-kulttuurisilla” syillä.
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10156126619088542
Mistä sopimuksessa on kyse?
YK:n laatima GCM-siirtolaissopimus on globaali sopimus turvallisesta, järjestelmällisestä ja jatkuvasta maahanmuutosta. Koko sopimusteksti on luettavissa englanniksi tästä linkistä.
Sopimuksessa käsitellään muun muassa rajavalvontaa, ihmiskaupan vastaisia toimia, siirtolaisten ihmisoikeuksien suojelemista, siirtolaisuuden lähtömaiden tilanteen parantamista ja laillisten reittien lisäämistä työperäiselle maahanmuutolle. Monien hyviltä kuulostavien ehdotusten seassa on kuitenkin sellaisia kohtia, jotka ovat saaneet massamaahanmuuton kriitikot huolestumaan.
Sopimuksessa painotetaan objektiivisen ja laadukkaan journalismin merkitystä maahanmuutosta keskusteltaessa. YK haluaa kouluttaa ja “herkistää” toimittajia maahanmuuttouutisoinnin ja siinä käytettävän terminologian suhteen. Ja vääränlaista tiedottamista harjoittavilta medioilta halutaan poistaa kaikki julkinen rahoitus. Tällaiset toimet saattaisivat kohdistua vaikkapa maahanmuuttokriittisten puolueiden lehtiin.
Myös siirtolaisvastaisen “vihapuheen” ja kiihottamisen tunnistamiseen ja rankaisemiseen liittyviä toimia painotetaan sopimuksessa.
Käytännön maahanmuuttopolitiikan kannalta merkittävää on esimerkiksi se, että sopimus sallisi säilöönottokeskusten käyttämisen vain “viimeisenä keinona”.
Suomessa tästä YK:n siirtolaisuussopimuksesta ei ole käyty käytännössä minkäänlaista keskustelua. Valtamedia on vaiennut aiheesta visusti. Virallisesti Suomen hallitus on sopimuksen hyväksymisen kannalla.
Tavio vaatii asiaa eduskunnan käsiteltäväksi
Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on teki torstaina toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan hallitusta tuomaan kiireellisesti YK:n GCM-sopimukseen liittyminen eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi.
Tavio näkee uuteen YK:n sopimukseen liittymisessä riskejä.
– Yhdysvallat jättäytyi sopimuksen ulkopuolelle, koska se katsoi sopimuksen mahdollisesti tulevaisuudessa rajoittavan valtioiden itsemääräämisoikeutta maahanmuuttoasioissa. Kun Yhdysvaltain kaltainen suuri maa toimii näin, olisi asiasta syytä käydä keskustelu eduskunnassa. Vaikka on todettu, että sopimus ei olisi juridisesti sitova, on kuultu useita puheenvuoroja, joiden mukaan sopimus olisi silti tosiasiallinen ohjeistus, Tavio kertoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Trump ei aio allekirjoittaa GCM-sopimusta, julistautuu nationalistiksi – vastapainona omasta maastaan piittaamattomille globalisteille
Tšekki jäämässä pois GCM-sopimuksesta – Tavio: Tšekin kritiikki perusteltua
GCM-sopimusta vastustava adressi on kerännyt nopeassa tahdissa yli 15 000 nimeä
Ruotsin Journalistiliitto kritisoi GCM-siirtolaissopimuksen rajua kirjausta – valtioilla ei olisi oikeutta tukea taloudellisti mediatoimijoita, joiden tulkitaan edistävän suvaitsemattomuutta
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää