PS ARKISTO
Luukkanen Helsingin Sanomien gallupista: Kannatuksen “romahdus” on katsojan silmissä – “Nyt on kaikki temput käytössä”
Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan Helsingin Sanomien uusimmasta puoluekannatusmittauksesta ja Hesarin tarkoitushakuisesta uutisoinnista perussuomalaisten kannatukseen liittyen. Luukkasen mukaan gallupkiehunnassa on kyse armottomasta poliittisesta pelistä eduskuntavaalien alla.
Helsingin Sanomat uutisoi eilen jälleen perussuomalaisten kannatuksen “romahduksesta”. Kannatus romahti aluevaaleissa, kun ääniä tuli 11,1 %, se romahti taas kun Ylen mittauksessa mitattiin 15 % ja nyt, kun Hesarin mittauksessa saatiin lukamaksi 15,4 %, niin taas on perussuomalaisten kannatus ”romahtanut”. Puoluesihteeri Arto Luukkanen näkee asian kuitenkin hieman toisin.
– HS joutuu myöntämään asian: ”Perussuomalaisten kannatus on ollut HS:n mittauksessa edellisen kerran yhtä matalalla huhtikuussa 2019. Keskustalle HS:n mittauksen tulos on puolestaan korkein sitten huhtikuun 2019”. Ihan näin vain tiedoksi: huhtikuussa 2019 pidettiin vaalit, ja siinä PS sai 17,5%. Keskusta taas silloin romahti (siis sai yhtä paljon kannatusta kuin tässä gallupissa) – 13,8 %. Oikeasti. Näyttää siltä, että ”romahdus” on katsojan silmissä, Luukkanen kirjoittaa.
Operaatio “Nosta kepu perunakuopasta”
Vaaleihin on vielä noin 400 päivää, mutta poliittiset eturyhmät tekevät jo täysillä töitä. Asioita melko läheltä seuranneena Luukkanen toteaa sen olevan armottoman kovaa peliä, jossa halutaan päästä kertomaan, mistä asioista puhutaan hallituspöydissä, kenen agenda nostetaan pöydälle, kuka saa leijonanosan verovaroista ja kenelle leivänmurut armollisesti annetaan.
– Kyse on hallitukseen pääsemisestä ja ennen kaikkea kolmen suurimman joukkoon pääsemisestä. Voittopalkintona on pääministeripuolueen asema.
Vihreät ei tule pääsemään seuraavaan hallitukseen, ja se näkyy. Kepun operaatio ”Nosta kepu perunakuopasta” etenee täysillä. Se sai aluevaaleissa miltei täsmälleen saman määrän ääniä kuin kuntavaaleissa, joissa se hävisi, mutta osasi tarjoilla tämän gaalaillan ”torjuntavoittona”. Se pinnistelee nyt kaikilla mahdollisilla keinoilla päästäkseen edes kolmanneksi.
– Ajatus siitä, että sitä ei otettaisi hallitukseen, on piinaava. Siksi sen pitää samalla kun se repii kynsillään itseään ylöspäin nonchaleerata perussuomalaisia. ”Eivät sovi hallitukseen”. Nyt on kaikki temput käytössä. PS:lle tarjotaan koko ajan sopivaa ”apupuolueen” paikkaa – kautta rantain ja ihan suoraan.
Perussuomalaisten uhka kaverikorporaatioille
Mikäli perussuomalaiset myöntyisivät tähän ”apupojan” rooliin, muuttuisi julkisuuden kohtelu puoluetta kohtaan salamannopeasti.
– Gallupien kertoimet muuttuisivat, mediassa meistä tulisi se ”ruma ankanpoikanen, josta tuli joutsen”. Aamu-tv:n puhuvat päät paapoisivat ja ihastelisivat tätä ”järkevää muutosta”. Jos lötjähtäisimme sovinnollisesti veronmaksajien rahojen ”kormushkan” (venäjäksi: siansyöttökaukalon) savivelliin, niin meidät pussattaisiin galluppien suosikiksi samalla sekunnilla, Luukkanen kirjoittaa.
Perussuomalaiset eivät kuitenkaan halua olla mukana tässä. Perussuomalaisilla ei ole yhteyksiä kaverikorporaatioihin eikä veronmaksajilta saatavien herkkujen jakeluun.
– Me lähdemme hakemaan pääministeripaikkaa siksi, että voisimme pelastaa tavallisen suomalaisen. Me emme halua pelastaa kaverikorporaatioita tai ”bensansekoittajia”, koska me emme edusta heitä. Me edustamme kansaa. Niitä puolta miljoonaa, jotka äänestivät meitä 2019 (silloin kun saimme samanlaisen ”romahdusgallupin” kuin nyt).
Maakunnissa kytee kapina
Peruskysymys vuoden 2023 vaalikamppailun aikana tulee olemaan raha. Suomea uhkaa ostovoiman dramaattinen romahdus. Normaaliperheille tämä merkitsee sitä, että käteen jäävät tulot tippuvat. Ihmiset etsivät pelastusta tähän menemällä toiseen työhön tai tinkimällä menoistaan.
– Lomat jätetään väliin, lapsia ei laiteta harrastuksiin, kuluista karsitaan, että voidaan maksaa sähkölasku ja että päästään autolla töihin. Häpeä rahan vähyydestä on suuri. Sitä ei haluta näyttää ulospäin. Kukaan ei halua näyttää sillä tutulla kadulla sitä, että rahat on todella loppu.
– Syy uusköyhyyteen liittyy energian hinnan kasvuun, inflaatioon ja siihen, että ihmisten ostovoimaa lasketaan nyt kerralla. Hinnat nousevat ja palkat eivät. Laskupinot kasvavat samalla kun se palkka, jonka pitäisi elättää perhe, ei riitä. Kulissit romahtavat kerralla. Maakunnissa elämä muuttuu sietämättömäksi ja mahdottomaksi. Satoja vuosina vanhoja sukutiloja myydään, kun ei ole varaa ottaa enää velkaa.
– Perussuomalaiset edustavat tässä toivoa. Me haluamme laskea elinkustannusten määrää. Me olemme suomalaisen maaseudun ja autonkäyttäjän puolella. Meidän sanomamme bensanhinnasta on vakuuttanut punavihreän hallituksen. Se pelkää. Se tekee nyt erinäisiä temppuja, että se voi sanoa tekevänsä kaikkensa sen puolesta, että polttoaineen hinta ei olisi niin korkea. Me emme anna kuitenkaan periksi tai jätä tätä tähän. Suomalaisen ihmisen ostovoimaa on lisättävä. Me jatkamme ihmisen asian nostamista ylös.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kaverikorporaatiot energian hinnannousu aluevaalit punavihreä hallitus gallupit uusköyhät ostovoima polttoaineiden hinta veronmaksajat elinkustannukset bensan hinta pääministeripuolue maakunnat Uusi Suomi Autoilu Puoluekannatus Helsingin Sanomat Arto Luukkanen Maaseutu Inflaatio vihreät perussuomalaiset hallitus Keskusta eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Purra: Hyvinvointialueet pitää ensi vuoden alussa saada toimimaan, kuntoon ja käyntiin liian vähällä rahalla – ”Perussuomalaisilla aluevaltuutetuilla koittaa vaikeat tehtävät”
Tavio: Polttoaineveroa kevennettävä – “Maailmanmarkkinatekijät eivät selitä korkeita hintoja”
Perussuomalaiset: Työn kannattavuus ja huoltovarmuus vaarassa – hallitus vain kiristää ruuvia
Hallitus reagoi perussuomalaisten välikysymykseen julkaisemalla energiapaketin – Perussuomalaiset: Paketin sisältö vaatimaton
Hallitus on ajanut eläkeläiset yhä ahtaammalle – Koponen: ”Luvatusta vappusatasestakaan ei jäänyt muuta kuin petetty lupaus”
Koponen: Marinin hallitus kyykyttää omia kansalaisiaan ja maksaa suomalaisilla verovaroilla muiden EU-maiden energiatukia
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.