

LEHTIKUVA
Liikkuvalle väestölle vaaditaan ympärivuotista hätämajoitusta Helsinkiin – “Rahat suunnattava kotimaisille avuntarvitsijoille, ei maailmanparantamiseen”
Helsingin sosiaali- ja terveyslautakuntaan tulee ensi viikon tiistaina lausunnolle valtuustoaloite, jossa vaaditaan Helsingin kaupunkia laajentamaan niin sanotun liikkuvan väestön eli pääosin romanikerjäläisten hätämajoitusta nykyisestä kuudesta kuukaudesta ympärivuotiseksi. Mikäli aloite menee läpi, niin ympärivuotisen hätämajoituksen kustannukset nousevat noin miljoonaan euroon vuodessa.
Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Aleksi Niskasen (ps.) mukaan lautakunta ei missään nimessä voi kannattaa tätä aloitetta.
– Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää joka vuoden joulukuussa seuraavan vuoden järjestöavustuksista. Olen jo kahtena vuotena peräkkäin yrittänyt siirtää liikkuvan väestön hätämajoituksen rahat kotimaisille yleishyödyllisille järjestöille, jotka tarjoavat ruoka-apua ja auttavat vammaisia, sairaita ja esimerkiksi päihdekuntoutujia. Tänäkin vuonna lukuisat näistä kotimaisista yleishyödyllisistä järjestöistä jäivät kauas niistä avustussummista, joita järjestöt olivat hakeneet Helsingin kaupungilta.
– On kestämätön tilanne, että esimerkiksi yhä useampi ruoka-apua tarjoava yhdistys pyörii yhä enemmän yksityisten lahjoittajien varassa ja samaan aikaan osa valtuutetuista suunnittelee ehdoin tahdoin elintasosiirtolaisuutta houkuttelevien vetotekijöiden lisäämistä kaupunkiin. Kylmä tosiasia on se, että osa valtuutetuista on kääntänyt selkänsä helsinkiläisille kaikkein vähäosaisimmille yhteiskunnan jäsenille, Niskanen toteaa.
Liikkuvan väestön hyvinvointi lähtömaiden vastuulla
Niskanen ei syytä tilanteesta liikkuvaa väestöä, vaan kaupunkia, joka mahdollistaa tulijoiden oleskelun veronmaksajien piikkiin.
– On Helsingin poliitikoista kiinni, että rahat suunnataan kotimaisille avuntarvitsijoille eikä maailmanparannukseen. Liikkuvan väestön hyvinvointi kuuluu heidän lähtömaidensa vastuulle. Helsinkiläisten kodittomien hyvinvointi ja majoituksen järjestäminen taas kuuluu Helsingin vastuulle.
– Niin kauan kuin meidän omat kodittomat eivät saa hätämajoitusta ja omaa asuntoa, ei ole moraalisesti kestävällä pohjalla ehdoin tahdoin järjestää tänne ulkomailta tuleville ihmisille hätämajoitusta, Niskanen sanoo.
Kysymys on prioriteeteista
Korona on runnellut myös ylijäämäisellä budjetillaan kehuskellutta Helsinkiä, ja tulevaisuudessa kaikkien peruspalveluiden tuottaminen on koetuksella myös Helsingissä, koska yrityksiä menee kovaa vauhtia konkurssiin ja julkinen sektori paisuu tavalla, joka on kestämätön helsinkiläisille veronmaksajille.
– Kaupunki on tällä valtuustokaudelle mm. laajentanut paperittomien terveydenhuoltoa, ja nyt se on laajentamassa myös liikkuvan väestön hätämajoitusta ympärivuotiseksi. Nämä palvelut eivät ole ilmaisia, vaan ne rahoitetaan helsinkiläisten veronmaksajien rahoilla. Kysymys on prioriteeteista. Helsinkiläiset vähäosaiset ja sairaat ihmiset ansaitsevat omalta kaupungiltaan hyvät palvelut, Niskanen linjaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- järjestöavustukset hätämajoitus romanikerjäläiset liikkuva väestö Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta ruoka-apu Katju Aro Aleksi Niskanen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ympäristöteknologian raskassarjalainen tähtää Helsingin valtuustoon perussuomalaisten listalta

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä vaatii vastuunkantoa virheistä Malmin lentokenttään liittyvissä asioissa: “Käsittämätöntä huolimattomuutta”

Halla-aho videopuheenvuorossaan: Helsingin muuttuminen globaaliksi sosiaalitoimistoksi on tapahtunut kokoomuksen johdolla

Perussuomalaiset säästäisivät maahanmuuttokustannuksista, ei kotihoidon Helsinki-lisästä

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä pitää lähijunien työnseisausta ja ylioppilaskirjoituksia erittäin huonona yhdistelmänä: “Miksi hallitus ei siirtänyt mielenilmausta?”

Helsingin kaupungin asunnot Oy kysyy hakijan äidinkieltä, mutta ei suostu luovuttamaan tietoja luottamushenkilöille – “Miksi tietoa kysytään, jos sitä ei saa hyödyntää päätöksenteossa?”

Ministeri Kiuru myönsi, ettei viime vuoden ruoka-avun rahoja ole vieläkään jaettu järjestöille – “Muut ensin -ajattelu on juurtunut hallitukseen”

Perussuomalaiset vastustavat Helsingin kaupungin tiivistämispolitiikkaa – kaupungin kehittämisessä ei sovi unohtaa nykyisiä asukkaita eikä lähiluontoa
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää