LEHTIKUVA
Lehto: “Me emme voi tehdä Euroopasta Lähi-itää tai Afrikkaa”
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) totesi kokoomuksen Eurooppa tilaisuudessa, että Suomen pakolaiskiintiötä tulee nostaa huomattavasti nykyisestä, jos Euroopassa lisätään organisoitua humanitääristä maahanmuuttoa. Kyseessä olisivat nimenomaan todellisessa hädässä olevien pakolaisten vastaanottaminen ja perusteettomien hakijoiden ohjaaminen heti takaisin lähtömaihin.
– Kaunis ajatus, mutta käytännön toteutus ei tule olemaan helppoa, eikä yksistään Suomen käsissä. Maahamme saapui viime vuonna yli 32 000 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa on perusteettomasti saapuneita hakijoita. Itärajallamme on parastakin aikaa käynnissä varsinainen romuralli, kun turvapaikanhakijoita tulee tasaista tahtia rajan yli Suomeen myös tänä vuonna, perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto muistuttaa.
Suomen siirrettävä hakijoita muihin maihin
Helmikuun loppuun mennessä turvapaikanhakijoita oli rekisteröity jo 1 845 ja kevättä kohti määrät tulevat vain kasvamaan.
– Suomi kuuluukin maihin, joihin viime vuonna tuli väkilukuun suhteutettuna eniten turvapaikanhakijoita Euroopassa. Siksi meidän pitäisikin päästä siirtämään hakijoita muihin maihin, eikä ottaa heitä vapaaehtoisesti enää lisää.
Osa jää maahan laittomasti
Lehdon mielestä on epärealistista puhua kiintiöiden kasvattamisesta tässä vaiheessa, kun Suomella on täysi työ saada nykyisetkin myönteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat kotoutumaan ja kielteisen päätöksen saaneet poistumaan maasta.
– Osa kielteisen päätöksen saaneista tulee jäämää maahamme laittomasti, johon liittyy myös suuri turvallisuusuhka. Kotouttamiskustannuksien loppusummaa ei tiedä vielä kukaan ja integroituminen yhteiskuntaamme tulee olemaan erittäin haasteellista, varsinkin kun osa tänne saapuneista on täysin kirjoitus- ja lukutaidottomia. Palautuslentojen kustannukset puolestaan tulevat maksamaan miljoonia euroja, Lehto listaa.
– Tämä edestakaisin turhanpäiväinen matkustelu tulee veronmaksajille kalliiksi. Järkevämpää olisikin saada turvapaikanhakijat pysymään Syyrian ja Irakin konfliktien rauhallisilla lähialueilla. Järjestely tulisi huomattavasti halvemmaksi, kuin satojen tuhansien ihmisten kotouttaminen Eurooppaan. Leireille olisi mahdollista päästä turvaan myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla.
Turkki avainasemassa
Lehto huomauttaa, että hyvästä tahdosta huolimatta muuttoliike Euroopan läpi ei ole Suomen käsissä. Avainasemassa on Turkki, jolle EU-maat ovat antamassa kolmen miljardin euron tukipaketin, jolla maan olisi tarkoitus selvitä pakolaiskriisistä.
– Myös Suomen osuus rahoituksesta kasvaa ja hallitus onkin esittänyt kehitysyhteistyön määrärahaa korotettavaksi 8,3 miljoonalla eurolla, jotta turvapaikanhakijoiden tulvaa Turkin läpi Eurooppaan voitaisiin hillitä. Samalla parannettaisiin Turkissa olevien pakolaisten elinolosuhteita, josta heidät tulevaisuudessa pitäisi voida palauttaa kotimaihinsa niiden turvallisuustilanteen parannuttua.
– Keinot ja aika on käymässä vähiin, kun uusia turvapaikanhakijoita saapuu päivittäin Eurooppaan paremman elämän toivossa. Ihmisten siirtäminen maasta toiseen ei voi olla ratkaisu. Me emme voi tehdä Euroopasta Lähi-itää tai Afrikkaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Somalitaustainen Ayaan Hirsi Ali: “Islam ei ole rauhan uskonto”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää