

LEHTIKUVA
Lehtinen pitää rangaistusten koventamista perusteltuna: “On jo ajauduttu väärälle polulle, kun kouluissa tarvitaan poliiseja”
Hallituksen talousarvio julkaistiin maanantaina, ja eduskunnassa on käyty sen jälkeen kiivasta keskustelua eri hallinnonalojen osalta. Yksi keskusteluissa esille noussut asia on rangaistusten koventaminen. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen pitää rangaistusten koventamista hyvänä asiana.
Uusimpien pohjoismaisten tutkimusten mukaan on saatu yhä enemmän viitteitä siitä, että rangaistusten koventamisella olisi positiivisia seurauksia. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen pitää tosiasiana, että usein rikoksen tekijä on rikoksen uusija.
– Näin ollen mitä pidempään on vankilassa, niin sitä epätodennäköisemmin ei ole myöskään surmaamassa ketään. Lisäksi pidemmän vankeusjakson on todettu vaikuttavan positiivisesti vankien terveyteen, Lehtinen perustelee.
Ongelmat otettava tosissaan
Nuorten rikollisuus, katuväkivalta ja ryöstöt ovat lisääntyneet. Teot ovat myös raaistuneet. Lisääntyneestä ilmiöstä huolimatta Suomi ei ole rikollisuuden osalta Ruotsin tasolla. Lehtinen painottaa, että tilanne ei saa myöskään edetä sille tasolle.
– Pidän tärkeänä, että ongelmat otetaan nyt tosissaan. Hallitus on tunnistanut ongelman vakavuuden ja toiminut sen mukaisesti. Pelkästään katu- ja jengirikollisuuden torjuntaan on varattu 5 miljoonaa. Etenkin kovimmat rikolliset on saatava kaduilta vankilaan. Kovat rangaistukset toimivat viestinä muille, että rikos ei kannata, Lehtinen täsmentää.
Turvallisuus taattava kouluissa
Väkivalta ei ole lisääntynyt ainoastaan kaduilla vaan myös kouluissa. Suuntaus on huolestuttava ja ottanut vaikutteita nimenomaan vapaa-ajalla tapahtuvasta jengiytymisestä. Hallitus pyrkii palauttamaan turvallisuuden kouluihin lisäämällä kaksi miljoonaa euroa pelkästään koulupoliisitoimintaan. Lehtisen mukaan turvallisuus kouluissa on taattava.
– On jo ajauduttu väärälle polulle, kun kouluissa tarvitaan poliiseja. Oppimisympäristön pitää olla kaikille turvallinen, mikä on itsestään selvää. Ideaalissa tilanteessa opettajien auktoriteetin pitäisi riittää. Nyt on kuitenkin tultu tilanteeseen, että koulukuri on menetetty ja hallituksen panostukset ovat tarpeellisia, Lehtinen päättää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lasten ja nuorten rikollisuus kuri koulupoliisi Rami Lehtinen opettajien auktoriteetti rangaistusten koventaminen kouluväkivalta katuväkivalta oppimisympäristö Jengirikollisuus Turvallisuus talousarvio
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsi kolminkertaistaa vankipaikkojen määrän – lisää tilaa myös ulkomailta

Jimmie Åkesson poistaisi kansalaisuuden heiltä, jotka eivät halua elää Ruotsissa maan tavalla: ”Sopeutukaa tai muuttakaa muualle”

Koulupoliisille ensi vuonna kaksi miljoonaa euroa lisärahaa – tavoitteena lasten ja nuorten hyvinvointi, laillisuuskasvatus sekä kiusaamisen ja väkivallan ehkäisy
Hallitus tekee vahvoja panostuksia sisäiseen turvallisuuteen. Tämän osoituksena poliisin rahoitusta lisätään niin, että poliisien määrä kasvaa 8 000 poliisiin vaalikauden loppuun mennessä.

Oikeusministeri Leena Meri kolumnissaan: Nuorisorangaistus otetaan täyteen käyttöön
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Päivän pointti: Antti Lindtman sanoo vaalitentissä, ettei halua enempää humanitaarista maahanmuuttoa, kunnes puolueen raskaan sarjan kuiskaaja ilmoittaa, että kyllä haluaa – mistä oikein on kyse?

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää