

Leena Meri MTV:n uutisaamussa Eurooppaa uhkaavasta siirtolaisvyörystä: Suomen ei pidä ottaa ketään vastaan
Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri painotti MTV:n uutisaamussa, että Suomen pitää keskittyä pitämään rajansa kiinni Kreikan ja Turkin rajalla odottavilta siirtolaisilta. Vihreiden kansanedustaja Saara Hörkkö sen sijaan toivoi, ettei Euroopassa aloiteta sisärajatarkastuksia.
Turkin luoteisosassa sijaitsevaan Edirnen maakuntaan on saapunut turkkilaisten mukaan jopa yli 120 000 laitonta maahantulijaa. Siirtolaiset ovat matkalla Kreikkaan, Bulgariaan ja syvemmälle Eurooppaan. Paikalla olevien tiedotusvälineiden mukaan moni mielii Saksaan ja Pohjoismaihin.
Tilanne Turkin ja Kreikan rajalla karkasi käsistä, kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmoitti viime viikolla, ettei se aio estää maassa olevien miljoonien siirtolaisten pääsyä Eurooppaan.
Pikakäännytykset käyttöön
Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meren mielestä Suomi voi antaa apua Kreikan ja Turkin välisen rajan valvontaan Frontexin kautta, mutta Eurooppaan ei tule päästää yhtään tulijaa.
– Apua pitäisi antaa niin, että rajalta ei tulla yli. Jos sieltä tulee ihmisiä, pitää huolehtia, että muuttovirta ei valu Euroopan läpi Ruotsin kautta Suomeen, Meri totesi.
Meren mukaan rajatarkastuksia pitää tehdä myös Suomen ja Ruotsin rajalla.
– On tehtävä pikakäännytyksiä, jos tulija on turvallisesta maasta. Jos ihmisiä ei pystytä käännyttämään siihen maahan, mistä he ovat tulleet, otetaan heidät säilöön ja palautetaan kotimaahansa.
Suomessa tuhansia laittomasti maassa olevia
Meri sanoo, että tulijat ovat liikkeellä paremman elintason perässä, koska Turkki on lähtökohtaisesti turvallinen maa. Hän ei halua nähdä uusintaa vuodesta 2015, jolloin Suomeen saapui yli 32 000 turvapaikanhakijaa.
– Meillä on vieläkin tuhansia laittomia maassa olevia tämän prosessin jälkeisessä tilanteessa, Meri sanoi ja totesi, ettei ole kuullut hallitukselta yhtään konkreettista esitystä Suomen vetovoimatekijöiden vähentämiseksi.
Sen sijaan sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on puhunut laadukkaamman turvapaikkapolitiikan puolesta.
– Nyt pitäisi keskittyä siihen, että ei oteta ketään vastaan, Meri huomautti.
Vihreät huolissaan tulijoiden oikeuksista
Meren kanssa uutisaamussa ollut vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö kehui vuoden 2015 viranomais- ja kansalaistoimintaan ja moitti aikaisemman hallituksen linjaa ainoastaan turvapaikkajärjestelmän heikentämisestä.
– Prosessit ovat venyneet aivan kohtuuttoman pitkiksi, sillä ihmiset odottavat edelleen päätöksiä. Näitä asioita korjataan nyt ja myös se on tärkeää valmistautumista tilanteeseen.
Hyrkkö myös toivoi, ettei Euroopassa otettaisi käyttöön sisärajatarkastuksia.
– Tiukoissa paikoissa punnitaan eurooppalaiset ja suomalaiset perusarvot. Punnitaan myös se, miten sitoutuneita olemme perusihmisoikeuksiin. Esimerkiksi oikeus hakea turvapaikkaa on perusoikeus, josta on pidettävä kiinni, Hyrkkö painotti.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- pikakäännytykset 2015 siirtolaisvyöry Saara Hyrkkö rajatarkastukset Pohjoismaat laittomasti maassa olevat Maria Ohisalo Bulgaria Leena Meri Turvapaikanhakijat Turkki Suomi vihreät perussuomalaiset hallitus Kreikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Turkin sisäministeri Twitterissä: 120 000 laitonta maahantulijaa Kreikan ja Bulgarian rajoilla

Junnila: Rajavalvontaa ja kriisinhallintaa Kreikan ”helvetin porteille”

Tynkkynen kysyy hallituksen valmiudesta ottaa väliaikaiset rajatarkastukset käyttöön Turkin tilanteen eskaloituessa: “Vuoden 2015 virheitä ei saa toistaa”

Mäkynen: Hallitus laiminlöi uuteen pakolaiskriisiin varautumisen – “Edessämme on pahimmillaan suuret levottomuudet”

Rantanen Kreikan pakolaiskriisistä: ”Geneven sopimus neuvoteltava uudelleen”

Uusi siirtolaiskriisi uhkaa – perussuomalaisten Halla-aho ja Purra: Näin Suomen pitää toimia

DN: Turkin armeija mukana rahtaamassa pakolaisia Kreikkaan

Saksan vasemmisto vaatii laittomasti maassa oleville koronarahaa ja oleskelulupaa

Purra: Varautuminen on maamme suojaamista ja haittojen minimointia
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää