Laura Huhtasaari MTV:n arvokeskustelussa: Kehitysapu ei ole ratkaissut väestökriisiä
Meitä on pian yhdeksän miljardia. Kehitysapu ei ole ratkaissut väestöräjähdystä, ja se pitäisi ajatella ihan uusiksi, sanoi Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari MTV:n arvoihin keskittyvässä vaalitentissä Kallion kirkossa sunnuntaina.
Huhtasaari nosti Afrikan väestöräjähdyksen esiin yhtenä globaalin politiikan suurista haasteista. Huhtasaaren mukaan ei ole ilmastonkaan kannalta järkevää vastaanottaa maahanmuuttajia Afrikasta kylmään Pohjolaan, jossa hiilipäästöt henkeä kohti ovat korkeat.
Siitä, että Afrikan väestöräjähdys on ongelma, vallitsi ehdokkaiden kesken yksimielisyys, mutta keinoista oli eri näkemyksiä.
Keskustan ehdokas Matti Vanhanen hyväksyi sen, että kehitysapua on leikattu, kun oma talous on vuodesta toiseen alijäämäinen.
Vihreiden Pekka Haavisto korosti kehitysapua keinona auttaa ihmisiä kriisien lähialueilla. Haaviston mukaan ne, jotka kritisoivat kehitysapua ja turvapaikkapolitiikkaa eivät halua auttaa hädänalaisia millään tavalla.
Turvapaikkajärjestelmä romutettiin
Edellinen presidentti Tarja Halonen oli lauantaina väittänyt samassa Kallion kirkossa, että Suomi menettää maineensa, kun palautamme alaikäisiä turvapaikanhakijoita vaarallisiin maihin. Ehdokkailta kysyttiin, kestääkö heidän moraalinsa tämän toiminnan.
Halosen mukaan tulevat sukupolvet tulevat kysymään, missä olimme ja mitä teille, kun näin tapahtui.
– Tulevat sukupolvet tulevat kysymään meiltä siitä, että millaisen maan me heille jätämme – onko Suomi turvallinen maa ja onko täällä suomalaisilla kaikilla hyvä olla.
Huhtasaarelta tivattiin uudestaan, kestääkö hänen moraalinsa alaikäisten turvapaikanhakijoiden palauttamisen.
– Me ollaan nyt romutettu turvapaikkajärjestelmä. Ainoa tapa auttaa on ottaa pakolaisleireiltä, valita huolellisesti, tai sitten auttaa paikan päällä, Huhtasaari vastasi.
Kehitysapu ei toimi
Huhtasaari palasi maahanmuuton juurisyihin: epäonnistuneeseen kehityspolitiikkaan ja väestöräjähdykseen Afrikassa. Hän viittasi entisen suurlähettilään Matti Kääriäisen kirjaan Kehitysavun kirous.
– Jos meitä 50-luvulla oli 3,5 miljardia, nyt meitä on yli seitsemän ja kohta on yli yhdeksän miljardia, kehitysapu ei ole vastannut tähän väestöräjähdykseen, ja se pitäisi ajatella ihan uusiksi.
Kansanliikkeen ehdokas Paavo Väyrynen oli samaa mieltä siitä, että väestöpaine Eurooppaan juontaa juurensa Lähi-idän ja Afrikan heikosta kehityksestä ja väestönkasvusta. Väyrynen kuitenkin valitteli sitä, että kehitysapurahoja on leikattu.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Vanhemmat ottavat jo juristin mukaan lapsensa opettajatapaamisiin – opettajilta kuppi nurin
Opettajien työelämä Ruotsissa ei ole välttämättä ollut ruusuilla tanssimista tähänkään asti. Uusin vitsaus ovat juristit, joita vanhemmat raahaavat mukaan pikkupiltin opettajatapaamisiin. Näin tapahtuu sekä hyvinvoivissa yksityiskouluissa että ongelmalähiöiden kunnallisissa oppilaitoksissa. Kuppi meni nurin jo opetusministeriltäkin.
Ilmastonmuutos ei sytyttänyt Los Angelesin maastopaloja – epäiltyjä tuhopolttajia otettu kiinni
Ilmastonmuutos on saattanut pahentaa Kalifornian kuivuutta ja voimistaa tuulia, mutta maastopalot johtuvat ihmisten toiminnasta. Useita epäiltyjä tuhopolttajia on jo otettu kiinni. Kuvernööri Newson on kutsunut kansalliskaartin apuun estämään palaneiden kotien ryöstelyä.
Kirjailija Jarkko Tontti: Punavihreä kupla on puhkeamassa – ”Eliitille koittanut viimeinen hetki havahtua, että he ovat irtautuneet suomalaisesta elämästä”
Punavihreä kupla on suomalaisessa poliittisessa keskustelussa tunnettu käsite, jolla kuvataan sananmukaisesti kuplautunutta, vasemmistoa myötäilevää yhteisöä. Punavihreään hegemoniaan on tähän saakka keskeisesti kuulunut yhteiskunnallisen eliitin ja sitä myötäilevän median voimakas vieraantuminen tavallisesta kansasta, sen huolenaiheista ja toiveista. Juristitaustainen kirjailija Jarkko Tontti esittää nyt konkreettisin perusteluin, miten ajat ovat muuttuneet ja punavihreä arvomaailma törmännyt seinään.
Mikä meni pieleen journalismissa? – Näkökulmia median alennustilan aiheuttajista
2020-luvulla journalismi on kriisissä. Toimittajien ja mediayleisön suhde on jännittynyt, ja samalla uudet ailahtelevat ansaintamallit kasaavat painetta toimituksille. Mediamaailmaa läheltä seuraavat vaikuttajat tarkastelevat syitä siihen, miksi journalismi on ajautunut alennustilaan.
Punavihreä Palestiina-aktivismi paisuu Helsingin valtuustossa – pormestariehdokas Wille Rydman: ”Ulkopolitiikka ei kuulu valtuustosaliin”
Elinkeinoministeri Wille Rydman kehottaa kuntapäättäjiä pidättäytymään ulkopolitikoinnista ja pysymään omalla tontillaan. - Kunnan tulee keskittyä oman toimivaltansa asioihin – siis kuntalaisten hyvinvoinnin, turvallisuuden ja palveluiden varmistamiseen. Se, että kaupunginvaltuutetut askaroivat ulkopoliittisten tai kansainvälisten kysymysten parissa, on kaikki pois kunnan varsinaisten tehtävien hoitamisesta, Rydman sanoo.
Elon Muskin X-kirjoitus nosti esiin taannoiset Isoa-Britanniaa ravisuttaneet lasten raiskausrikokset – viranomaiset eivät aluksi puuttuneet rikoksiin rasismileiman pelossa
Viestipalvelu X:ssä levisi keskustelu Ison-Britannian lähihistoriassa tapahtuneista lapsiin kohdistuneista järkyttävistä seksuaalirikoksista. Satoja lapsia ja teini-ikäisiä tyttöjä joutui laajamittaisen “raiskausringin” hyväksikäytön kohteeksi. Elon Muskin mainitsemista rikoksista vaaditaan nyt kansallista tutkimusta.
Mielipiteenvapaus somessa kuohuttaa saksalaisia – viestipalvelu X:stä alkoi joukkopako, kun Musk kehotti saksalaisia äänestämään AfD:tä
Amerikkalaisen teknomiljardöörin Elon Muskin ja Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) puheenjohtajan Alice Weidelin torstai-iltana X-viestipalvelukanavalla käymä keskustelu Saksan politiikasta ja Mars-lennoista räjäytti käyntiin myrskyisän keskustelun vaalivaikuttamisesta ja mielipiteenvapaudesta sosiaalisessa mediassa. Monet ammattiliitot ja Saksan korkein oikeus ovat ilmoittaneet jättävänsä X:n.
Zuckerberg lupaa vähentää sensuuria Facebookissa – Trumpin valinta aloitti sananvapauden aikakauden
Mark Zuckerberg sanoo Trumpin valinnan olleen "kulttuurillinen käännekohta", jonka jälkeen on aika laittaa sananvapaus taas etusijalle. Hänen tekemänsä paljastukset siitä miten Facebook on tarkoituksella pyrkinyt sensuroimaan ja rajoittamaan keskustelua ovat hyvin mielenkiintoisia. Zuckerbergin mukaan viimeiset neljä vuotta ovat olleet someyrityksille erityisen vaikeaa aikaa, koska Yhdysvaltain hallitus on edistänyt sensuuria.
Riikka Purra blogissaan: Suomen kovaäänisin oppositio on perinteinen media, joka moninkertaistaa vasemmisto-opposition viestin
Valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoittaa blogissaan tuloeroista, hallituksen vastustuksesta ja kovaäänisen median propagandasta, joka moninkertaistaa vasemmisto-opposition viestin. Sosiaalisen median keskusteluissa on ihmetelty viime päivinä, miksi uuden kyselyn mukaan suomalaisten suurin huolenaihe on kansalaisten eriarvoistuminen ja tuloerojen kasvu. Syytä onkin ihmetellä, sillä tuloerot eivät todella ole Suomessa ongelma.
Kiinalaiset troolarit imuroivat kalat maailman meristä – pian tyhjän saa pyytämättäkin
Kun Kiinan omat merialueet oli kalastettu tyhjäksi, kommunistivaltio pystytti maailman suurimman kalastuslaivaston ja lähetti sen imuroimaan maailman merille. Valtavat uivat tehtaat tuhoavat kalakantoja kiihtyvällä vauhdilla. 3,3 miljardia ihmistä saa maailmassa huomattavan osan ravintoaan kalasta, mutta ennen pitkää yhä useammalle jää nälkä.
Uusimmat
Turun Perussuomalaiset nimesi lisää kuntavaaliehdokkaita
Ennen woke oli cool – nyt pelkkä haalistuva kirosana
Toimitus suosittelee
PS Naiset 3/2024
Lue lisää
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää