Artikkeli kuva

Fox Newsin toimittaja Tucker Carlson. / Youtube

Länsimainen toimittaja puhuu länsimaisen pääministerin kanssa ja suututtaa teollaan globalistiset mediatalot, joiden mukaan näin saa ei tehdä – Spiked: “uhkaa mielipidemonopolia”

11.08.2021 |20:09

Amerikkalaisen konservatiivikanava Fox Newsin juontaja Tucker Carlson vieraili äskettäin Unkarissa ja haastatteli ohjelmaansa maan pääministeri Viktor Orbánia. Länsimaiset valtamediat pöyristyivät, että Carlson antoi maan johtajan esiintyä sensuroimatta amerikkalaiselle miljoonayleisölle. Orbánin ajatusten pelätään saavan vastakaikua amerikkalaisen konservatiiviyleisön keskuudessa. Brittilehti Spiked analysoi, että valtamedian aggressiiviset vastareaktiot kertovat ”globalistimedian” horjuvasta tiedotusmonopolista. Unkarin tilanteesta on pyritty kertomaan länsimaissa tarkoitushakuista, yhden totuuden kertomusta. Moniäänisyys puuttuu. Tiedotus- ja mielipidekontrollia ovat harjoittaneet yhdessä länsimaiset hallinnot yhteistyössä kansalaisjärjestöjen ja median kanssa. Vaihtoehtoiset poliittiset äänenpainot on vaiennettu ja leimattu suoriltaan äärioikeistolaisiksi.

Länsimainen valtamedia on pöyristynyt siitä, että amerikkalaisen oikeistokanava Fox Newsin juontaja Tucker Carlson vieraili Unkarissa ja haastatteli pääministeri Viktor Orbánia ohjelmaansa. Kriitikoiden mukaan Carlsonin synti on se, että hänen haastattelunsa antaa positiivisen vaikutelman maasta ja sen hallituksesta. Paheksuvia ulostulojaan ovat julistaneet mm. New York Times, Washington Post ja BBC.

Insider-lehden artikkeli valittaa, että “Carlson teki PR-työtä Unkarin autoritaariselle johtajalle ja esitti maan “vapaampana” kuin Yhdysvallat”.

Brittiläisen Spiked-lehden mukaan tällainen medioiden ylitulkinta Orbánin haastattelusta ja sen merkityksestä kertoo kyvyttömyydestä nähdä asioilla kääntöpuolia. Ikään kuin kukaan ei voisi kertoa yhtään mitään positiivista Unkarin hallinnosta.

Artikkeli korostaa, että amerikkalaisesta mediaeliitistä poikkeavat näkemykset demonisoidaan jyrkästi. Esimerkiksi The Atlantic-lehden kirjoituksessa Anne Applebaum käyttää Carlsonin tapausta mustamaalatakseen konservatiiveja. Hän kirjoittaa, että “konservatiivit, jotka eivät tykkää nykypäivän Amerikasta”, ovat “mielellään alkaneet tekemään julkisuuskampanjaa itsevaltaiselle johtajalle”.

Länsimaisen median suosima kansalaisjärjestö Freedom House on luonnehtinut Unkaria jopa vähemmän vapaaksi maaksi kuin Etelä-Afrikkaa. Insiderin artikkeli arvostelee Carlsonia siitä, että hän kyseenalaisti Freedom Housen riippumattomuuden. Huoli on aiheellinen siitä näkökulmasta, että Yhdysvaltojen ja Britannian hallinnot ovat antaneet kyseiselle kansalaisjärjestölle merkittävän roolin maailman eri maiden vapaus- ja demokratiatilanteen arvioinnissa.

Carlsonin väitetään antaneen unkarilaiselle johtajalle alustan edistää maailmankuvaansa ja antaa takaisin kriitikoilleen. He eivät näytä huomaavan ironiaa kutsuessaan Orbánia autoritaariseksi samalla kun he itse vaativat tämän sulkemista pois länsimaisista medioista. Spiked-lehden artikkeli luonnehtii: ”cancel-kulttuurista on tullut globaalia”.

Artikkelin mukaan reaktiot Carlsonin Unkarin vierailuun havainnollistavat länsimaisen median ylilyöntejä. Kriitikot pelkäävät, että Unkarin hallintoon kohdistettu propagandasota kohtaisi pahan takaiskun jo pelkästään siitä, jos tavalliset amerikkalaiset pääsisivät kuuntelemaan Orbánin omaa puhetta.

Spikedin mukaan ”globalistimedia” on onnistunut luomaan tiedotusmonopolin siitä, mitä Unkarissa tapahtuu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Unkarista saa kertoa vain valvotusti yhdenlaista tarinaa. Median kertomus Unkarin “kuolleesta demokratiasta”, “diktatuurista” ja “kulman takana väijyvästä fasismista” on ainut sallittu näkemys. Tämä yliampuva ja poliittisesti tarkoitushakuinen kuvaus Unkarista on jo niin vallitseva, että länsimaissa sen haastamisesta seuraa välittömästi äärioikeistolaisen fasistin leima.

Nyt ensimmäistä kertaa moneen vuoteen suuren kansainvälisen median edustaja on sohaissut muurahaispesää. Artikkeli arvioi, että Carlsonin lähetys Unkarista uhkaa länsimaista mielipidemonopolia, jota on pidetty yllä valtioiden, kansalaisjärjestöjen ja mediatalojen yhteispelillä.

Carlsonin vierailu herätti pelkoa, että tavalliset amerikkalaiset saattaisivat jopa ymmärtää Orbánia joissain asioissa. New York Timesin mukaan Carlsonille Unkarin matka oli mahdollisuus tuoda ihailemansa johtaja konservatiivisten katsojien tietoisuuteen. Keskeisenä huolena esitetään: “Mitä, jos nämä kolme miljoonaa katsojaa tykkäävät kuulemastaan?”

Samaa valittelee Vox-lehden toimittaja Zack Beauchamp, jonka mielestä Carlsonin “pyhiinvaellus Budapestiin huolestuttaa”, koska “Fox-kanavan juontajan suuren yleisön ansiosta hänellä on valta määritellä oikeiston keskustelunaiheita”. Beauchampin mukaan on siis huolestuttavaa, että ihmiset saavat itse muodostaa näkemyksensä Unkarin tilanteesta.

Spikedin artikkeli korostaa, että Unkariin kohdistetussa kulttuurisodassa on kovat panokset. Se sanoo maan olevan poikkeuksellinen siitä syystä, että siellä vaalitaan yhä länsimaista kulttuuriperintöä. Monessa määrin sen arvot poikkeavat siitä, mitä nykyinen länsimainen kulttuurieliitti toivoisi. Artikkeli arvioi, että joka tapauksessa Unkarissa vallitseva asenneilmapiiri saa laajaa vastakaikua ympäri läntistä maailmaa. Tämän takia Unkarista on tullut niin merkittävä kohde globalistisen median loanheitolle.

Panokset ovat kovat myös siksi, että unkarissa on ensi vuonna parlamenttivaalit. Artikkeli arvioi, että tulevina kuukausina tulemme näkemään mm. EU:n johtajien, Bidenin hallinnon sekä kansainvälisen järjestökentän tahoilta toistuvia pyrkimyksiä vaikuttaa Unkarin sisäpolitiikkaan.

Ne tulisivat tekemään kaikkensa nykyisen hallinnon kampeamiseksi vallasta:

“Jos kuuntelet tarkasti EU:n ja kansalaisjärjestöjen valistusta Unkarin demokratiasta, on ilmiselvää, että heille kyse on eräänlaisesta siirtomaasta. Heillä on syytä pelätä, että Orbánin hallinnon uudelleenvalinta johtaisi heidän valtansa horjumiseen.”

Artikkeli peräänkuuluttaa, että tehokkain tapa välttää tällainen uuskolonialistinen valtapeli Unkaria vastaan on kiertää globalistimedian aiheuttama uutispimento.

Tucker Carlsonin keskustelua Orbanin kanssa:


SUOMEN UUTISET


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

4.
Suomen uutiset logo

Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”

19.11.2024 |16:28
5.
Suomen uutiset logo

Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”

16.11.2024 |11:30
8.
Suomen uutiset logo

Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan

17.11.2024 |22:27
9.
Suomen uutiset logo

Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse

14.11.2024 |23:20
10.
Suomen uutiset logo

Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan

20.11.2024 |12:31

Uusimmat

Perussuomalainen 1/2024

Mainos kuva

Lue lisää