

Lähes kaksi kolmasosaa ranskalaisista haluaa pysäyttää Euroopan ulkopuolelta tulevan maahanmuuton
Kyselytutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmasosaa ranskalaisista haluaa pysäyttää Euroopan ulkopuolelta tulevan maahanmuuton. Asia on ajankohtainen, koska laiton maahantulo Italiasta Ranskaan on kovassa nousussa.
Äskettäin julkaistun kyselytutkimuksen mukaan peräti 64 prosenttia ranskalaisista haluaa pysäyttää Euroopan ulkopuolelta tulevan maahanmuuton, kertoo uutiskanava CNews. Uutiskanavan teettämässä gallupissa ranskalaisilta kysyttiin, pitäisikö Euroopan ulkopuolelta tuleva maahanmuutto Ranskaan pysäyttää. Vain 36 prosenttia vastanneista sanoi ei.
Tulosten mukaan naiset (66 %) suhtautuvat myönteisemmin ajatukseen Euroopan ulkopuolelta tulevan maahanmuuton pysäyttämisestä kuin miehet (61 %). Pienituloisimmat ranskalaiset olivat kaikkein vahvimmin maahanmuuton pysäyttämisen kannalla (71 %).
Selvä jakauma oikeiston ja vasemmiston välillä
Vastauksissa näkyi selvä jakauma oikeiston ja vasemmiston välillä, mikä ei ole kovin yllättävää. Oikeistolaisina itseään pitävistä peräti 94 prosenttia halusi pysäyttää Euroopan ulkopuolelta tulevan maahanmuuton. Vasemmistolaisista puolestaan 63 prosenttia vastusti ajatusta maahanmuuton rajoittamisesta.
Jopa presidentti Emmanuel Macronin omassa En Marche -puolueessa enemmistö (56 %) oli maahanmuuton rajoittamisen kannalla. Kaikkein tiukimmin asiaan suhtautuivat Marine Le Penin kannattajat, joista käytännössä kaikki (99 %) halusivat pysäyttää Euroopan ulkopuolelta tulevan maahanmuuton.
Laiton maahantulo Italiasta nousussa
Asia on Ranskassa ajankohtainen, koska laiton maahantulo Italiasta Ranskaan on nousussa. Kokoomusta vastaavan konservatiivipuolueen puheenjohtaja Éric Ciotti vaati äskettäin sisäministeri Gérald Darmaninia lähettämään rajalle lisää joukkoja.
Ciotti on Italian vastaisella rajalla olevan maakunnan kansanedustaja. Hän luonnehti tilannetta huolestuttavaksi ja sanoi, että rajalla on “hyökyaalto” Norsunluurannikolta, Guineasta, Tunisiasta ja Malista tulevia laittomia siirtolaisia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Eric Ciotti Gérald Darmanin Laiton maahantulo Emmanuel Macron Marine Le Pen Siirtolaisuus Ranska Italia maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Taakanjaosta tulossa totta: EU äänestää jäsenmaiden pakosta vastaanottaa turvapaikanhakijoita

Tuhannet yrittivät pääsiäisenä Välimeren yli Eurooppaan – ihmisvirta jo nelinkertainen vuodentakaiseen verrattuna

Perussuomalaiset julkaisi maahanmuuton kuntatilastot pääkaupunkiseudulta: “Karut vaikutukset joka sektorille”

Kokoomus esitti ensin satojen miljoonien sosiaaliturvan leikkaamista – muutama tunti myöhemmin halusi tarjota toimeentulotukea laittomasti maassa oleville

Katuväkivalta ja jengirikollisuus pitkälti seurausta maahanmuutosta – perussuomalaiset esittää listan toimia ilmiön kitkemiseksi: ”Vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulos maasta”

Purra ja Rantanen äimistyneinä: Olipa kriisi mikä tahansa, hallitus haalii lisää turvapaikanhakijoita Suomeen

Italian senaatti hyväksyi Giorgia Melonin tiukat maahanmuuttolait – hallitus haluaa panostaa kotimaiseen työvoimaan
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää