

PS ARKISTO
Laakso määrittäisi lasten viennin terroristileirille huostaanottoperusteeksi
Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso on jättänyt eduskunnalle kaksi lakialoitetta, joista toisessa hän esittää sotaveteraanien passimaksuista luopumista ja toisessa määrittäisi lapsen viemisen terroristileirille huostaanoton perusteeksi. Tiistaina eduskunnan täysistunnossa käsitellyt lakialoitteet ovat keränneet kannatusta yli puoluerajojen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso esittää passilakia koskevassa lakialoitteessaan, että veteraaneilta passista perittävästä maksusta luovuttaisiin kokonaan.
– Tässä on kyse rahallisesti pienestä, mutta symbolisesti merkittävästä huomionosoituksesta veteraaneille, Laakso kertaa aloitteen taustoja.
– Nykyisellään veteraanit maksavat puolet passin hinnasta, mutta olisin sitä mieltä, että passi on yhtä helppoa tehdä heille kokonaan maksuttomaksi. Jokainen veteraani on kuitenkin jo sotiimme osallistuessaan maksanut enemmän kuin riittävän hinnan ansaitakseen itselleen Suomen passin, Laakso huomauttaa.
Laakson aloite keräsi tukea ja kiitosta perussuomalaisten lisäksi myös muiden eduskuntaryhmien keskuudesta.
– Erityisesti näin itsenäisyyspäivän tienoilla tämä lakialoite on enemmän kuin paikallaan, Mikko Lundén (ps.) kiitteli Laaksoa.
Viimeiset hetket osoittaa veteraaneille kiitosta
Veteraanivastuu ry:n mukaan veteraaneistamme on elossa vielä reilut 6 000 sotiin osallistunutta, mutta määrä hupenee tasaiseen tahtiin.
Lakialoitteen myötä paitsi rintamaveteraanit myös sotien jälkeen vuosina 1945–1952 miinanraivauksiin osallistuneet olisivat oikeutettuja maksuttomaan passiin.
– Mielestäni velvollisuutemme on osoittaa sotiin osallistuneille kiitollisuutta niin kauan kuin se on mahdollista. Tämä on viimeinen vuosikymmen, jolloin voimme sen tehdä – jälkeenpäin on turha surkutella hukattua tilaisuutta, Laakso toteaa.
– Toivon, ettei kukaan tässä salissa vastusta näin tärkeää elettä sodissa Suomea puolustaneita kohtaan, vetosi myös Laakson aloitetta tukenut Ari Koponen (ps.) kollegoihinsa.
Lasten viemisen terroristileireille oltava huostaanottoperuste
Tiistain täysistunnossa kiitosta keräsi myös Laakson lastensuojelulakia koskeva aloite, jonka tarkoituksena on vahvistaa lapsen oikeutta turvalliseen kasvuympäristöön. Samalla se täsmentää lain tarkoittamaksi lapsen terveyden tai kehityksen vaarantavaksi ympäristöksi myös ulkoministeriön matkustustiedotteessaan vältettäviksi luokitellut maat. Näihin ovat viime aikoina lukeutuneet muun muassa Syyria, Libya ja Irak.
– Tämän aloitteen tarkoituksena on huolehtia lasten turvallisuudesta ja varmistaa sosiaalihuollon kyky tehdä huostaanottopäätös tilanteessa, jossa lasta ollaan viemässä sellaisiin olosuhteisiin, joihin viranomaisten mielestä on aikuistenkin vaarallista matkustaa, Laakso kertaa.
– Laki on tässä hyvin yksiselitteinen. Lapsen altistaminen vaaralliselle kasvuympäristölle on huostaanottoperuste, ja luonnollisesti lapsen vieminen esimerkiksi syyrialaiselle terroristileirille on tästä malliesimerkki. Viimeaikaisissa tapauksissa lapsilla on jopa kiristetty Suomen valtiota, mikä kertoo karua kieltään siitä, millä asenteella tällaiset vanhemmat ovat lapsiaan vaarallisiin maihin vieneet.
Lakialoitteet siirtyvät seuraavaksi valiokuntakäsittelyyn.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ylen pääuutislähetyksen käsittämättömät, ällösiirappiset sanavalinnat Isis-naisista: “Suomalaiset lensivät kotiin”, “lapsia ja heidän huoltajiaan”, “perheet pakenivat leiriltä”

Hallitus junaili terroristit Suomeen salaa – PS: Ministerit valehtelevat, virkamiehet valehtelevat, kaikki valehtelevat, jotta maahan saa tuotua Isis-liikkeeseen kuuluvia ihmisiä!

Haavisto Ylen A-studiossa: Suomen viranomaiset olivat Turkin rajalla vastaanottamassa Isis-naisia – autettiin myös lentokentälle matkalle Suomeen

Mikään laki ei velvoittanut hallitusta auttamaan Isis-naisia Suomeen – kelkka kääntyi vuodessa

Al-Holin leiri vuotaa kuin seula – neljä Isis-naista lapsineen matkalla Ruotsiin

Immonen: Supon arvio Isis-lasten aiheuttamasta turvallisuusuhkasta otettava vakavasti

Olisi lasten etu katkaista siteet terroristiäiteihin – mutta se ei näytä mahdolliselta

Laakso: “Oli romutussotkuun syypää Traficom tai ministeriö, vastuu on ministeri Harakan”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää