LEHTIKUVA
Laadukas opetus ei saa olla rikkaiden lasten etuoikeus
Koulurauha ja koulutuksellinen tasa-arvo on turvattava sekä rahan syytäminen EU-laariin on pysäytettävä. Siinä on muutamia asioita, jotka vantaalaiset opettajat Antti Korhonen ja Kai-Ari Lundell tahtovat laittaa kuntoon Suomessa. Korhonen on perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Helsingin ja Lundell Uudenmaan vaalipiirissä.
– Opettajille pitää taata työrauha ja oikeus keskittyä varsinaiseen työhönsä eli opettamiseen. Turha byrokratia pitää karsia pois. Tämä on yksilön ja koko yhteiskunnan etu, Korhonen sanoo.
Tasa-arvoa koulutukseen
Lundell lisää pökköä pesään ja vaatii koulutuksellista tasa-arvoa Suomeen. Jokaisen koululaisen on saatava laadukasta opetusta asuinpaikasta riippumatta.
– Peruskouluihin pitää palauttaa tekemisen meininki sekä rahoittaa ja rauhoittaa laadukas koulutyö koko maassa. Ellei näin toimita, niin tasa-arvo ei toteudu vaan rikkaiden lapset saavat opetuksen kalliista yksityiskouluista ja muut lapset saavat tyytyä rupukouluihin, Lundell pelkää.
Korhonen ja Lundell tietävät, että koulutus on Suomen vientivaltti ja sitä sen pitää olla tulevaisuudessakin. Miehet eivät ole turhaan huolissaan. Suomen sijoitus esimerkiksi koululaisten osaamista mittaavassa Pisa-vertailussa on heikentynyt.
“Nälänhätä” kaikuu vaalikentillä
Huono-osaisuutta riittää Suomessa vaikka vientiin asti. Sen ovat Korhonen ja Lundell kuulleet kiertäessään vaalitilaisuuksissa, joissa ihmiset ovat tulleet kertomaan huolensa miten saavat hankittua edes joka päiväisen leipänsä.
– Monet isänmaansa eteen työnsä tehneet eläkeläiset ovat kertoneet, että eläke ei riitä elämiseen vaan pitää elää nälässä. Noin 750 euron peruseläke ei riitä, mutta tuhat euroa antaisi jo jonkinlaisen selkänojan, Lundell tuumii.
Myös verovaroilla tuotettavien sosiaali- ja terveydenhoitopalvelujen vaikea saatavuus on noussut esille torikeskusteluissa.
– Ihmisten pompottaminen luukulta toiselle terveydenhuollossa tai sosiaalitoimistossa pitää lopettaa ja palvelut on tarjottava yhden luukun periaatteella. Turhaa byrokratiaa on karsittava, jotta ihmiset eivät uuvu tukihakemuspapereiden alle, Korhonen vaatii.
Seis europelleilylle
Juustohöylän avulla etsitään koko ajan säästöjä suomalaisten rahoilla tuotetuista palveluista. Samaan aikaan hallitus syytää suomalaisten verovaroja EU-laariin. “Mitta on täynnä”, Lundell ja Korhonen sanovat yhteen ääneen.
– Suomalaisten veronmaksajien rahojen kuskaaminen europankkiireitten taskuihin saa riittää. Nyt pitää ajaa vihdoinkin Suomen etuja EU:ssa. Suomen asioita saadaan rahoitettua kuntoon alentamalla EU-jäsenmaksua ja haittaveroja, Korhonen esittää.
– Rahan syytäminen muille maille on lopetettava. Omien asioiden on oltava kunnossa, ennen kuin voimme auttaa muita, Lundell lisää.
Lundell tunnetaan vuoden 2013 luokanopettajana, OAJ:n luottamustehtävistä ja aktiivisena kouluasioiden keskustelijana. Korhonen tuli julkisuuteen, kun hän yritti taata koulurauhan Alppilan koulussa poistamalla häirikköoppilaan ruokalasta. Tapaus nosti koko maassa esiin koulurauhan ja opettajien oikeuden sen turvaamiseksi.
Artikkelia on korjattu ehdokkaan vaalipiirin osalta 27.3.2015 klo 11.11.
MIKA RINNE
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää