

“Kuusi hyvää syytä naisten orjuuttamiseen” – orjuus on kalifaatin ydinosaamista
Terroristijärjestö Isisin toimintaan perehtynyt Arabiemiraattien Al Aan TV:n toimittaja Jenan Moussa raportoi, että orjuus on paljon organisoidumpi osa islamilaista valtiota kuin aiemmin on luultu.
Orjien pitäminen näyttää todisteiden valossa olevan hyvin keskeinen osa Isis-järjestön kaavaileman islamilaisen kalifaatin toimintaa.
Toimittaja Jenan Moussa kävi Syyriassa Tabqan kaupungissa, joka oli vielä jokin aika sitten Isis-aluetta. Paikalliset asukkaat kertoivat hänelle, että Omar ibn al Khattabin moskeija oli tuolloin toiminut Isis-tuomioistuimena. Hylätystä rakennuksesta löytyikin runsaasti Isis-järjestön asiakirjoja, joita toimittaja on käynyt läpi Twitterissä.
1/ ISIS files I found in Syria show slavery of Yazidis much more institutionalized than previously known.
Docs reveal:
ISIS paid fighters $50 p/m per slave
ISIS Human Resources booklets give number of slaves
ISIS Ministry of Health cards mention nbr of slaves#ISISfiles 👇👇👇 https://t.co/IHlyJPdksJ— Jenan Moussa (@jenanmoussa) March 22, 2018
Palkkakirjanpidon mukaan mujahideille maksettava kuukausipalkka riippui heidän perheenjäsentensä ja muiden huollettaviensa määrästä. Kutakin orjaa varten islamisti sai 50 dollaria elatustukea kuukaudessa. Orjan lapsen elättämiseen annettiin 35 dollaria.
Islamilaisen valtion hallintovirkamiehille tarkoitetussa kirjasessa kysyttiin virkamiehiltä oleellisia käytännön kysymyksiä, kuten “miten paljon huonekaluja ja aseita olet saanut Isikseltä” ja “montako orjaa sinulla on”.
Jokaisen Isis-alueella avioliittoon haluavan piti täyttää terveystietokysely, jossa kysyttiin muun muassa nimeä, kotimaata, vaimojen lukumäärää ja orjien määrää.
Isiksen Tutkimus- ja fatwakomitean julkaisemassa kirjasessa kerrottiin kuusi hyvää syytä naisen ja lasten orjuuttamiseen. Yhdeksi hyväksi syyksi esitettiin se, että “orjuuttaminen murtaa naisen henkisesti ja saa hänet valitsemaan islamin joko suosiolla tai väkisin”.
Toimittaja Jenan Moussa on huolissaan siitä, että nyt kun Isis on sotilaallisesti lyöty Syyriassa ja Irakissa, monet vangiksi joutuneet Isis-järjestön jäsenet pyrkivät vähättelemään omaa rooliaan esimerkiksi väittämällä, että heillä ei ollut aavistustakaan siitä, että Isis piti orjia. Moussa haluaa korostaa, että hänen löytämiensä asiakirjojen mukaan orjuus oli Isis-järjestössä erittäin laajalle levinnyttä ja siitä tiesivät varsinaisten Isis-taistelijoiden lisäksi myös kaikki hallinto- ja lääkintähenkilöstöön kuuluvat.
Irakilainen jesidikansanedustaja Vian Dakhil on ottanut kantaa Moussan paljastukseen. Hänen mukaansa Irakin oikeusjärjestelmä tulee käymään materiaalin läpi ja arvioi, voiko sitä käyttää isis-järjestöön kuuluneiden oikeudenkäynneissä.
Samoin hollantilaiskansanedustaja Martijn van Helvert pohtii, voidaanko materiaalia käyttää todisteena.
– Jos materiaalin perusteella saadaan varmistus institutionalisoituneelle orjakaupalle, on helpompaa asettaa syytteeseen Eurooppaan palanneet isisin jäsenet, van Helvert toteaa.
Moussan 16 twiitin sarja täällä (englanniksi).
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää