Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (vas.), keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari Keskuskauppakamarin puolueiden puheenjohtajille järjestämässä kuntavaalitentissä Helsingissä 11. joulukuuta 2020. / LEHTIKUVA
Kun hallitus söhlää, se tuuppaa virkamiehet eturiviin – Halla-aho: “Kriisin hoito siis joko on tai ei ole politiikkaa, aina riippuen siitä, mikä on punavihreän hallituksen kannalta edullisinta”
Hallituksella on vastuu koronakriisin hoidosta, eikä se voi tyrkyttää epäonnistumisiaan virkamiesten niskaan. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) puntaroi koronakriisiä.
Halla-aho kirjoittaa:
“Koronakriisin hoitaminen ei ole, tai sen ei pitäisi olla, poliittinen kysymys. Perussuomalaisten ja kaikkien muiden välillä on olemassa poliittinen erimielisyys esimerkiksi siitä, pitääkö haitallista maahanmuuttoa edistää vai estää, tai onko vallan siirtyminen eduskunnalta Brysseliin toivottavaa vai epätoivottavaa kehitystä.
Sen sijaan koronan suhteen ei ole näkemyseroa tavoitteista. Sekä punavihreä syvä pääty että perussuomalaiset ja kaikki siltä väliltä toivovat, että kriisi loppuisi ja tauti menisi pois.
Tämän vuoksi PS ei viitsi kokoomuksen tavoin räksyttää jokaisesta yksityiskohdasta epidemian hoitamisessa. Selkeistä virheistä toki on syytä huomautella. Kukaan ei esimerkiksi ole tarjonnut järkevää selitystä sille, että tartuntoja on ehdoin tahdoin lennätettävä Suomeen Kosovosta Skopjen kautta.
On kuitenkin pantava merkille, että kun jokin asia menee hyvin, se on punavihreän hallituksen ja sitä nuoleskelevan median mielestä poliittisten päättäjien – siis hallituksen – ansiota. Kun sen sijaan jokin asia menee huonosti, esim. rokotekampanjan mokaaminen, asia ei enää kuulukaan hallitukselle, vaan vastuu on asiantuntijoiden ja viranomaisten.
Kriisin hoito siis joko on tai ei ole politiikkaa, aina riippuen siitä, mikä on punavihreän hallituksen kannalta edullisinta.
Hallitus edustaa korkeinta toimeenpanovaltaa. Viranomaiset toimivat hallituksen alaisuudessa ja ohjauksessa. Hallituksella on vetovastuu. Sillä on käytössään enemmän tietoa kuin kenelläkään muulla, sen tehtävä on tehdä päätöksiä, ja se on jälkikäteen vastuussa näistä päätöksistä.
Kriisi on nostanut esiin myös erään suomalaisen erityisongelman – korruptoituneen ja läpimädän virkanimityskulttuurin. Normaaliaikoina asiat sujuvat jollakin tavalla, vaikka kansliapäällikkönä tai ylijohtajana toimisi pukuun puettu simpanssi, mutta kriisiaikoina, kun pitäisi reagoida nopeasti ja viisaasti, kyvyttömät ja kädettömät, puoluekirjan perusteella virkaansa päässeet tumpelot saavat paljon vahinkoa aikaan.”
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Saarikolla tai Ohisalolla ei minkäänlaista käsitystä, kuinka moni suomalainen on rokotettu juhannukseen mennessä
Mäkynen: Hallituksen kiellettävä poliittiset virkanimitykset – “Tämä maan tapa on saatava vihdoin loppumaan”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää