Kulmala: Rattijuopon auto valtiolle
Noin 2 400 asukkaan Rääkkylä sijaitsee Pohjois-Karjalassa. Kylästä on lähtöisin tunnettu kansanmusiikkiyhtye Värttinä. Rääkkylä tunnetaan nyt myös perussuomalaisten uudeksi kansanedustajaksi valitun Kari Kulmalan (50) kotipaikkana. Kulmala keräsi Savo-Karjalan vaalipiiristä 5 195 ääntä kun vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hän jäi täpärästi ensimmäiselle varasijalle 2 761 äänellä.
– Vaalimenestys perustui monipuoliseen, kovaan ja pitkäaikaiseen jalkatyöhön ihmisten keskellä. Kiitän perhettäni, vaalipäällikköäni, tukiryhmääni ja äänestäjiäni, joihin edustamani arvot vetosivat. Edustan monessa asiassa lakia, järjestystä ja turvallisuutta, joita monet kaipaavat koska ne ovat heikkenemässä yhteiskunnassamme.
Liikennevalvontaa lisättävä
Kulmala on ammatiltaan poliisi ja hän on toiminut Itä-Suomen poliisilaitoksen liikennevalvontaryhmän ryhmänjohtajana. Kulmala on paneutunut erityisesti vesiliikenne-, erä- ja raskaan liikenteenvalvontaan. Kulmalan mielestä suomalainen liikennekulttuuri kulkee huonompaan suuntaan.
– Liikennevalvontaa tulisi lisätä runsaasti, jos haluamme parantaa liikennekulttuuria. Valitettavasti se ei ole mahdollista, koska edellinen hallitus lopetti liikkuvan poliisin. Tämä oli aikamoinen karhunpalvelus raskaan liikenteen kilpailukyvyn tasapuolistamiselle ja harmaan talouden paljastamiselle liikenteessä. Kulmala muistuttaa.
Kiinnijäämisen pelko karsii
rattijuopumuksia
Rattijuoppouksien määrän vähentämiseen vaikuttaa Kulmalan mielessä vain kiinnijäämisen pelko sekä riittävät rangaistukset, joihin kuuluu esimerkiksi ajoneuvon ottaminen valtion haltuun. Eduskuntaan Kulmala aikoo tuoda näkemyksiä nimenomaan oman työkokemuksen pohjalta.
– Tuon eduskuntaan tietämystä erityisesti raskaasta liikenteestä ja liikennevalvonnasta sekä metsästys-, kalastus- ja ampumalainsäädännön uudistamiseksi. Erityisesti näissä asioissa edellinen eduskunta oli pahasti hakoteillä.
Äänestäjien luottamus ansaittava
Kulmalan vaalipiiriä, Savo-Karjalaa, käytettiin ensimmäisen kerran tämän kevään eduskuntavaaleissa. Vaalipiiri muodostettiin vuonna 2013 yhdistämällä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon vaalipiirit.
– Uudistus kaksinkertaisti vaalityön erityisesti kuljettujen kilometrien sekä vaalimainosten suhteen. En usko, että uudistuksella oli vaikutusta vaalitulokseeni.
Kulmalan perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta. Hänen harrastuksiaan ovat laulu, urheilu, kalastus ja metsästys. Eduskuntatyöstä miehellä ei ole mitään erityisiä odotuksia.
– Minä lähden Arkadianmäelle tekemään töitä. Äänestäjien luottamus tulee ansaita joka päivä. Omassa vaalipiirissä tulee saada teiden peruskunnossapitoon rahoitusta ja erityisesti siellä missä raskas liikenne lisääntyy seuraavien vuosien aikana, Kulmala painottaa.
Lasten ja eläkeläisten puolesta
Erityisiä parannuskohteita ovat Kulmalan mukaan esimerkiksi Varkaudentie, Kuopiontie ja Niiralaan johtava tie, pieniä paikallisteitä unohtamatta. Valtakunnallisesti Kulmala haluaa saada lisää resursseja ja rahaa turvallisuuden tuottamiseen. Myös lapset ja eläkeläiset ovat lähellä sydäntä.
– Lasten oikeuksia olen pyrkinyt parantamaan molempiin vanhempiinsa jo pitkään ja eläkeläisten eläkkeen taitettu indeksi tulee korjata pikimmiten.
MIKA RINNE
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.