Eerola: Hallituksen esitys ulkomaalaislain muutoksesta tehostaa maahanmuuttopolitiikkaa
Hallituksen esitys ulkomaalaislain muuttamisesta tiukentaa säilöönoton ja maahantulokiellon säännöksiä, mikä sujuvoittaa merkittävästi palautusprosessia.
PS ARKISTO
Maria Ohisalon toimiessa sisäministerinä hallitus kiisti katujengiongelman. Perussuomalaiset yrittivät varoittaa ongelmista jo silloin. Nykyään kukaan ei kiistä ongelmaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen pitää ulkomaalaislakiin ehdotettuja muutoksia hyvin tarpeellisina, jotta Suomessa voidaan vielä välttää Ruotsin tai Saksan ongelmat.
Suhteellisuudentaju, ymmärtämättömyys ja tosiasioiden kieltäminen ympäröivät usein maahanmuuttokeskustelua. Tämä on johtanut jo olemassa oleviin ongelmiin, jotka eivät onneksi ole vielä yhtä mittavia kuin Ruotsissa tai Saksassa.
Keskiviikkona eduskunnassa oli käsittelyssä ulkomaalaislain muuttaminen. Esityksen tarkoituksena on tehdä ulkomaalaislakiin EU:n määritelmädirektiivin mahdollistamat tiukennukset.
Jatkossa pakolaisasemaa ei myönnettäisi, jos tulija koetaan vaaraksi kansalliselle turvallisuudelle tai hän on syyllistynyt erityisen törkeään rikokseen. Myös jo myönnetty pakolaisasema voitaisiin lakkauttaa kyseisten ehtojen täyttyessä. Kansanedustaja Rami Lehtinen pitää muutoksia hyvänä asiana.
– Kansainvälinen suojelu on tarkoitettu tarjoamaan turvaa tänne saapuville ihmisille. Suojelusta huolimatta kansallinen turvallisuutemme on edelleen tärkein asia.
– Se ei saa missään tapauksessa vaarantua sen takia, että otamme kansainväliseen suojeluun ihmisiä, jotka voivat olla vaaraksi turvallisuudelle. Sen takia nyt ajettavat lakimuutokset ovat erittäin kannatettavia. Lakimuutokset ovat myös täysin EU:n direktiivien ja asetusten mukaisia, eli ne eivät ole esimerkiksi ihmisoikeuksien vastaisia, Lehtinen täsmentää.
Keskustelua ulkomaalaislain muutoksista käytiin salissa lähinnä perussuomalaisten ja vasemmistoliiton välillä. Vasemmistoliiton Anna Kontula ei hyväksynyt sitä, että kansainvälisen suojelun perusteella myönnettäviä oleskelulupia lyhennetään.
Hän perusteli näkemystään muun muassa sillä, että lupa-aikojen lyhentäminen johtaa useampiin käsittelyihin ja sitä myötä kustannukset lisääntyvät. Lehtinen oli täysin eri mieltä tämän väitteen suhteen.
– On nimenomaan tarpeellista lyhentää oleskelulupia, jotta mahdolliset rikkeet ja rikkomukset saadaan nopeammin selville. Jos yksikin vakava rikossarja saadaan ajoissa keskeytettyä ja tekijä palautettua kotimaahansa, niin tästä syntyy valtiolle miljoonien säästöt. Tämän laskentakaavan mukaan kustannusten nousut on nopeasti kuitattu ja turvallisuus säilyy, Lehtinen kuittaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hallituksen esitys ulkomaalaislain muuttamisesta tiukentaa säilöönoton ja maahantulokiellon säännöksiä, mikä sujuvoittaa merkittävästi palautusprosessia.
Tänään lähetekeskustelussa oli hallituksen esitys ulkomaalaislain muuttamisesta. Kansanedustaja Mauri Peltokankaan mukaan kyseessä on jälleen yksi jo hallitusneuvotteluissa sovittu maahanmuuttopolitiikan kiristystoimenpide, jolla pyritään tehostamaan laittomasti maassa oleskelevien henkilöiden maasta poistamista ja turvaamaan paremmin yleinen järjestys ja yleinen turvallisuus sekä kansallinen turvallisuus.
Viikon suosituimmat
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Lue lisää