MATTI MATIKAINEN
Kotipersun ja viherhipin rakkaustarina
Sanotaan, etteivät perussuomalaiset ja vihreät mahtuisi samaan hallitukseen. Nyt on kuitenkin todettava, että kylläpäs mahtuvat: samaan kaupunginhallitukseen mutta myös – usko tai älä – samaan perheeseen. Kotkassa nimittäin elää pariskunta, jossa nainen on vihreä ja mies perussuomalainen. Molemmat ovat kaupunginhallituksessa. Suomen Uutiset teki uhkarohkean olosuhdeselvityksen kyseisestä perheestä. Katso ”Meillä on asiaa”-videohaastattelu, jossa perheen kotiin vyörytään toimituksellisella sissitaktiikalla selvittämään, mitä kotiin kuuluu.
Meillä on asiaa -ohjeman Maria Asunta kurkisti, miltä näyttää Olli Kekkosen ja Hanna-Kaisa Lähteen kotona (Juttu jatkuu videon jälkeen):
Youtube, 11 min 40 sek.
Muutama sana talonvaltauksesta ja uunimakkarasta
Olosuhdeselvitykseen kirjattiin, että kyseisen pariskunnan yhteinen taival alkoi viitisen vuotta sitten Kotkassa. Pariutumisprosessi käynnistyi, kun Hanna-Kaisa Lähde (vihr.) ei voinut avustaa ystävänsä muuttoa, koska tämän kotiin ei voinut viedä koiraa. Niinpä perussuomalainen ritari Olli Kekkonen (ps) tarjoutui ottamaan koiran ja naisen heille.
– En tiiä, oliko sillä taka-ajatuksia, Hanna-Kaisa muistelee. Sen jälkeen kaikki tapahtui nopeasti.
– Sinne se sitten tuli ja jäi, Olli kertoo. – Mulla ei ollut verhoja eikä mattoja, mut tää toi kaiken sellaisen ihmeellisen tullessaan. Elämähän siinä muuttui ihan kokonaan. Muuttokuormassa oli myös biojäteastia, joka toi tullessaan roolijaon. Hanna-Kaisa nimitettiin perheen jätehuoltovastaavaksi ja entisen poikamiehen ruokavaliokin muuttui vähemmän uunimakkarapainotteiseksi.
– Sitten se alkoi vaatia, että muuttaisimme uuteen kotiin, Olli muistelee. Ja niin tapahtui: aikuiset, lapset, kissa, koira ja kaksi hamsteria päätyivät suuremman katon alle.
– Tää on ollut tällaista ihmisten ja eläinten siedätystä, Hanna-Kaisa nauraa.
Pariskunta eduskunta-avustajina ja Kotkan kaupunginhallituksessa
Politiikka on tässä perheessä arkea, sillä Hanna-Kaisa ja Olli työskentelevät oman puolueensa kansanedustajien, Hanna Holopaisen (vihr.) ja Juho Eerolan (ps.), eduskunta-avustajina.
Pariskunta on Kotkan kaupunginhallituksessa. Suhteen alussa Ollia kutsuttiin ”Kotkan Vihreiden vävypojaksi” ja Hanna-Kaisaa Kotkan ”perussuomalaisten ensimmäiseksi naiseksi”. Keskinäinen yhteistyö on sujunut hyvin, vaikka pariskunta onkin äänestänyt eri tavoin varsin monessa asiassa.
– Kuntapolitiikka ei ole oppositio-hallitus-toimintaa vaan yhdessä tekemistä, Olli painottaa. Hanna-Kaisa on samaa mieltä ja siteeraa ulkoministeri Pekka Haaviston ajatuksia: ”Tulkaa alas poteroistanne ja tutustukaan ihmiseen!”
Viherpersu-miksausliitot yleistynevät tulevaisuudessa
Mutta liittyykö tällaiseen ideologiseen miksausliittoon riskejä? Uhka vaiko mahdollisuus?
– En minä rakastunut puolueeseen vaan ihmiseen, Hanna-Kaisa napauttaa, ja tämä lause alleviivataan olosuhdeselvityksessä: ”Rakastui ihmiseen.” – Moni nuori nainen kannattaa vihreitä tai mies perussuomalaisia, joten varmasti tällaiset liitot tulevat yleistymään. Kuolemme sukupuuttoon, jos vihreät ja perussuomalaiset eivät löydä toisiaan! Onnellisen parisuhteen salaisuus lienee avarakatseisuudessa ja joustavuudessa, johon lapsuus kouli molempia tahoillaan. Hanna-Kaisa kasvoi Konnunsuon vankilamiljöössä vanginvartijan tyttärenä ja Olli puolestaan mielisairaalaympäristössä, jossa hänen äitinsä työskenteli.
Sivuhuomiona todetaan vielä, että Hanna-Kaisa syntyi keskustalaiseen sukuun, kävi lapsena Päivi Räsäsen (kd.) pyhäkoulun ja oli hetken aikaan entisen opetusministerin Sari Sarkomaan (kok.) hoitolapsi. Mikään näistä varhaisista toimista ei kyennyt estämään sitä, että lopulta hänestä tuli perussuomalaisen puoliso. – Olen kovin suvaitsevainen. Annan esimerkiksi Ollille anteeksi sen, että hän on perussuomalainen, Hanna-Kaisa hymyilee.
Olosuhdeselvitys on nyt päättynyt. Kirjataan papereihin, että perheen ekosysteemi on balanssissa. Ei huolta. Kyseessä ihana perhe.
MARIA ASUNTA
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Hanna Holopainen Olosuhdeselvitys Hanna-Kaisa Lähde Meillä on asiaa Maria Asunta Sari Sarkomaa Pekka Haavisto Päivi Räsänen Olli Kekkonen Kotka Juho Eerola
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää