
PS ARKISTO
Koskela: Perussuomalaisten talouspoliikka nojaa realiteetteihin – ”Talouden on pyörittävä silloinkin, kun tuulimyllyt eivät pyöri”
Perussuomalaiset julkaisi maanantaina uuden talouspoliittisen ohjelmansa. Puolueen kansanedustaja Jari Koskela näkee perussuomalaisen talouslinjausten tarjoavan hyvät eväät julkisen talouden tasapainottamiselle ja kansantalouden tehostamiselle.
Jari Koskela sanoo, että Sanna Marinin punavihreä hallitus on harjoittanut holtitonta talouspolitiikkaa.
– Koronaan tai Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan liittymätöntä velkaa on otettu runsaat kymmenen miljardia. Isot rakenteelliset uudistukset – esimerkiksi koulutuspolitiikassa – ovat olleet huonosti kohdennettuja ja energiapolitiikkaa on harjoitettu enemmän unelmien kuin realiteettien mukaan.
Elinvoimainen talous etusijalle
Perussuomalaisten talouspoliittisissa linjauksissa painotetaan kohtuuhintaisen ja varman energian saatavuuden tärkeyttä teollisuudelle sekä koko kansantaloudelle. Elinvoimainen talous ja yrityskenttä ovat hyvinvointivaltion välttämätön edellytys.
Koskelan mukaan Suomi tarvitsee epärealististen vihreän siirtymän toimien sijaan perussuomalaisten ajamaa sinivalkoista siirtymää, jossa palautetaan tuotantoa Suomeen ja vähennetään riippuvuutta autoritaarisista ulkovalloista.
– Sinivalkoinen siirtymä ei luonnollisestikaan sulje pois järkeviä vihreän siirtymän toimia. Vetytalous tulee olemaan tulevaisuudessa avainasemassa kuten luonnollisesti myös lisäydinvoima. Vesivoima on äärimmäisen tärkeä säätövoima ja tarvitsemme edelleen niin haketta kuin turvettakin. Juuri tässä hetkessä on ymmärrettävä, että talouden rattaiden pitää pyöriä myös silloin, kun tuulimyllyjen lavat eivät pyöri, Koskela muistuttaa.
Työperäinen maahanmuutto ei auta
Perussuomalaiset suhtautuu kriittisesti harjoitettuun työperäisen maahanmuuttoon, jossa palkkaa pitää täydentää sosiaalituilla. Myös työmarkkinoiden segregoituminen altistaa yhteiskunnan lukuisille ongelmille.
Koskela kummastelee esimerkiksi elinkeinoelämän ja useiden puolueiden lukuisia vaatimuksia työperäisen maahanmuuton saatavuusharkinnan poistamisesta. Saatavuusharkinnalla varmistetaan, onko kotimaassa saatavilla työntekijää ennen kuin rekrytoidaan Suomen ja muun EU-alueen ulkopuolelta. Viimeisimpänä saatavuusharkinnan poistoa on esittänyt oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.
– Olen tehnyt viime vuonna kaksi kirjallista kysymystä työperäisen maahanmuuton ongelmista. Ruotsi on ainoa EU-maa, joka on poistanut saatavuusharkinnan ja tulokset ovat olleet äärimmäisen huonot. Suomessa työperäiseen maahanmuuttoon suhtaudutaan aivan liian optimistisesti ja ”toivotaan parasta” -mentaliteetilla. Pitäisi osata ottaa oppia muiden maiden virheistä.
Työperäisen maahanmuuton sijaan perussuomalaisten talouspoliittisessa ohjelmassa esitetään esimerkiksi tiivistä taloudellista ja tieteellistä yhteistyötä Japanin kanssa. Japanissa ikääntyvän väestön luomiin haasteisiin on vastattu onnistuneesti uutta teknologiaa hyödyntämällä.
EU-tukipaketit syövät uskottavuutta
Perussuomalaiset vastustaa määrätietoisesti erilaisia Euroopan unionin taloudellisia yhteisvastuumekanismeja. Puolueen mielestä pohjoisen ja läntisen Euroopan ei pidä toimia Välimeren maiden kroonisten talousongelmien pitkittäjinä, koska tukipaketteihin perustuva politiikka vain pahentaa moraalikatoa ja lisää epäluottamusta.
– Venäjän ja Kiinan paineessa tarvitsemme vahvaa Eurooppaa, mutta nykyinen raha- ja talouspolitiikka tekee Euroopasta – tai ainakin Euroopan unionista – pikemminkin entistä heikomman. Suomen on jatkossa noudatettava eduskunnankin hyväksymää linjausta ja estettävä kaikki toimet, joilla EU:ta kehitetään tulonjakounionin suuntaan, Koskela korostaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sinivalkoinen siirtymä rakenteelliset uudistukset EU-tukipaketit energiantuotanto Anna-Maja Henriksson tulonjako Saatavuusharkinta Energian hinta Jari Koskela Työperäinen maahanmuutto Yritykset Sanna Marin Japani Ruotsi Velkaantuminen perussuomalaiset hallitus talous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset on valmis purkamaan kannustinloukkuja veronalennuksilla: Suomessa on tultava toimeen palkalla ilman tulonsiirtoja

Perussuomalaiset haluaa tarjota suomalaisille lisää työtunteja: ”Maa ei nouse millään muulla kuin työllä ja sillä, että siitä tulee kannattavaa”

Perussuomalaisten Purra esitti tylyn huomion hallituksen talouspolitiikasta – Marin menetti hermonsa

Perussuomalaisten tavoitteena on kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva

Perussuomalaisilta talouspoliittinen ohjelma: Rahan viskominen ideologisiin kohteisiin on lopetettava – ”Veronmaksajan tulee hyötyä maksamistaan veroista”

Ruotsin porvarihallitus haluaa luopua ydinvoiman rajoituksista – uusia voimaloita rakenteille ja jo suljetut mahdollisuuksien mukaan uudelleen käyttöön

Perussuomalaiset vaatii säätövoimaa tuulivoimatuottajien maksettavaksi – sähköntuotanto ei voi olla riippuvainen siitä, tuuleeko vai ei

Perussuomalaiset vaati tolkkua ilmastopolitiikkaan kyselytunnilla: ”Jos Suomen ilmastopolitiikka toisi kilpailuetua, mikseivät kilpailijat ota mallia Suomesta?
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.