

LEHTIKUVA
Koronarokotteiden niukka saatavuus ja suuri kysyntä luomassa suuren ongelman: Mafia voi iskeä silmänsä “vuoden 2021 nestemäiseen kultaan”
Järjestäytyneelle rikollisuudelle koronarajoitukset – kuten ulkonaliikkumiskiellot – tekevät pahaa hallaa. Perinteiset tulonlähteet romahtavat. Niihin kuuluu esimerkiksi huumekauppa ja prostituutio. Mafian arvellaan laajentavansa “toimialojaan”, Politico kirjoittaa.
Interpolin pääsihteeri Jürgen Stock pelkää, että järjestäytynyt rikollisuus havittelee koronarokotteita. Hänen mukaansa rokotteista voi tulla “vuoden 2021 nestemäinen kulta”. Arvio perustuu niukkaan saatavuuteen ja suureen kysyntään. Tämä on yleensä resepti massiivisille voitoille.
Mafian toiminta valtaa aloja?
Pandemian ja terveyskriisin yhteys on ilmeinen. Kriisin vastaus on ollut muun muassa se, että kasvomaskien käyttö on kasvanut Euroopassa käytännössä lähes tyhjästä räjähdysmäisesti. Joissain maissa kasvomaskin käyttö on jopa pakollista ulkona liikuttaessa.
Mafia voi tuottaa huokeasti heikkolaatuisia kasvomaskeja. Rikolliset voivat perustaa moraalittomia siivousyrityksiä. Korkeamman kuolleisuuden vuoksi hautausalalla voi tehdä laittomasti voittoja.
Vähittäiskauppa on siirtynyt verkkoon, missä mafia voi kasvattaa toimintaansa.
Italia on laskelmien mukaan vastaanottamassa yli 200 miljardia euroa EU:n velkarahoituksella pyörivästä elpymisvälineestä. Mafia on onnistunut vetämään julkisen rahan valvojia ennenkin höplästä. On luonnollista odottaa, ettei järjestäynyt rikollisuus jää tällaisten rahojen edessä istumaan käsiensä päälle.
Rehellisiä yrittäjiä mafian pauloihin
Monet yritykset ovat joutuneet vaikeuksiin koronarajoitusten vuoksi. Maissa, joissa reippaalla byrokratialla maustetut valtion tukiohjelmat takkuavat, monet yrittäjät kääntyvät mafian puheille. Mafia kaappaa yrityksiä rahoitusta vastaan.
Tällaiset toimet laajentavat mafian lonkeroita yhä syvemmälle yhteiskuntaan. Järjestäytynyt rikollisuus kaappaa markkinoita muuallakin kuin Italiassa. Mafia on ottamassa kiristyvää otettaan Saksassa, Espanjassa, Ranskassa ja Belgiassa.
Henri Alakylä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Pekka Haavisto mukana vetoomuksessa, jossa esitetään EU:n tilaamien koronarokotteiden jakamista itänaapureiden kanssa

Kun hallitus söhlää, se tuuppaa virkamiehet eturiviin – Halla-aho: “Kriisin hoito siis joko on tai ei ole politiikkaa, aina riippuen siitä, mikä on punavihreän hallituksen kannalta edullisinta”

Etelä-Euroopalle lahjarahaa – suomalaiselle autoilijalle ennätyksellinen polttoaineveron korotus

Euroopan talous ja moraali jakaantumassa taas kahtia

Brittilehti: ”Ruotsista tuli maahanmuuttajamafian terrorisoima gangstereiden paratiisi – poliisi ja poliitikot kädettömiä rikollisten edessä”

EU:ssa kannattaa olla suuri jäsenmaa: Saksalainen komission puheenjohtaja haluton rankaisemaan Saksaa unionin rokoteohjelman rikkomuksista

Saarikolla tai Ohisalolla ei minkäänlaista käsitystä, kuinka moni suomalainen on rokotettu juhannukseen mennessä

Poliisi murtautui ammattirikollisten käyttämiin viestintäpalveluihin – koodisanojen yleisin kieli on arabia
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää