

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Koponen huolissaan nuorten väkivaltaisesta käyttäytymisestä: Hallitus sivuuttaa poliisien ja opettajien hätähuudot
Kansanedustaja Ari Koponen on hyvin huolissaan nuorten väkivaltaisesta käyttäytymisestä ja haittamaahanmuutosta, joka lisää rikollisuutta, huumeita, jengiytymistä, turvattomuutta ja yhteiskunnan epävakautta. – Tätäkö me haluamme? kysyy Koponen Twitter-päivityksessään.
Turun poliisi kertoo MTV:n uutisaamun lähetyksessä, kuinka nuorten väkivaltainen käyttäytyminen on lisääntynyt runsaasti. Jopa 13-vuotiaat tekevät huumekauppaa, ryöstävät, kulkevat teräaseet mukanaan ja levittävät somessa videoita väkivaltaisuuksista. Väkivalta- ja ryöstörikoksissa sekä katujengeissä on poliisin tilastojen mukaan maahanmuuttajataustaisilla yliedustus.
Maahanmuuttajataustaiset nuoret miehet käyttäytyvät täysin ylimielisesti ja provosoivasti, eivätkä haastateltavat poliisit ole koskaan aiemmin törmänneet vastaavaan. He eivät piittaa lainkaan siitä, mitä virkapukuinen poliisi heille sanoo.
Turussa, erityisesti Varissuon alueella, on havaittu samanlaisia katujengejä kuin Helsingissä, kertoo poliisi MTV:n lähetyksessä.
– Varissuon koulussa 90 % lapsista on maahanmuuttajia. Kantaväestö on erittäin pienessä vähemmistössä, täydentää kansanedustaja Ari Koponen.
Realismi ei ole rasismia
Koposen mukaan hallitusvastuussa olevien päättäjien tulee kuunnella kentän ääntä, niin poliisien kuin muidenkin ammattiryhmien, esimerkiksi opettajien. Tänään Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa oli helsinkiläisen opettajan hätähuuto. Opettaja kertoo joutuneensa tilanteisiin, joissa alakoulun oppilaat rikkovat koulun omaisuutta, ja kun heitä kieltää näin tekemästä, saa kuulla raivopäistä huutoa, kiroilua ja nimittelyä.
– Olen ollut tilanteissa, joissa on tuntunut siltä, että oppilaat käyvät kohta kimppuuni. Pitääkö koululle kutsua poliisi siksi, että mikään muu ei enää auta? Olen miettinyt tätä asiaa monta kertaa niissä tilanteissa, joissa oppilaat eivät ole suostuneet tottelemaan useampaakaan opettajaa, pohtii opettaja.
– Nämä kentän hätähuudot on otettava vakavasti ja toimittava asioiden parantamiseksi. Ongelma on monisyinen, ja mukaan täytyy saada sekä perhe että koulu. Pelkät pehmeät ratkaisut eivät riitä, vaan tarvitaan myös kovempia toimia. Olalle taputtelu ei enää kaikissa tilanteissa riitä, ikävä kyllä, päättää Koponen.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maahanmuuttajataustaiset nuoret yhteiskunnan epävakaus päättäjät katujengit jengiytyminen nuorten väkivalta ryöstöt Väkivaltarikokset Varissuo MTV Uutiset Ari Koponen huumeet haittamaahanmuutto Turku Opettajat Helsingin Sanomat Twitter Turvattomuus Poliisi Helsinki Rikollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallitus kutsuu kansainvaeltajia, PS pistää eduskunnassa kampoihin – jutussa video

Yle kysyi mitä laittomasti maassa oleville pitäisi tehdä: Kutsui vihreät ja demarit A-studioon hymistelemään – jätti opposition ulkopuolelle

Peltokangas: Hallituksella sokea piste haittamaahanmuuton ongelmissa – heikentää sisäistä turvallisuutta

Koponen huolissaan haittamaahanmuuton aiheuttamista ongelmista kouluissa: Väkivaltaa, jengiytymistä, muiden oppilaiden koulunkäynnin terrorisoimista…

Koululaisten ongelmat hälyttäviä etenkin nuorten tyttöjen osalta – Koponen: Viimeistään tämän on avattava päättäjien silmät

Poliisi Ruotsin mellakoista: ”En ole kokenut näin äärimmäistä väkivaltaa koko poliisiurani aikana”

Kaksi islamilaista yksityiskoulua suljetaan Ruotsissa – Göteborgin jäljet pelottavat

Poliisi joutuu aloittamaan yt-neuvottelut – Purra: Poliisille 830 miljoonaa, kehitysapuun 1 200 miljoonaa

Berliini haluaa salata koulujen maahanmuuttajaprosentit – keskimäärin 41 % oppilaista vieraskielisiä
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää