

PS ARKISTO
Koponen: Hallitus pistää kehitysavun heikoimmassa asemassa olevien suomalaisten edelle
Eduskunnassa käytiin viime viikolla lähetekeskustelu Julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2021-2024. Julkisen talouden suunnitelma sisältää Suomen vakausohjelman sekä vastaa EU:n vaatimukseen keskipitkän aikavälin budjettisuunnitelmasta. Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koposen mukaan suunnitelma on täysin ylioptimistinen, jonka seurauksena menokehykset ylitetään ja raju velkaantuminen jatkuu.
– Hallituksen vastuuttomuus on käsinkosketeltavaa. Olisi toivottavaa, että hallitus edes hyveposeeraisi leikkaamalla kehitysavusta, sillä tällaisessa taloudellisessa tilanteessa meillä ei vain yksinkertaisesti ole varaa työntää velkarahaa loputtomasti toimimattomaan kehitysapuun, Ari Koponen sanoo.
Koposen mukaan riihessä ei saatu aikaiseksi läheskään riittäviä työllisyystoimia siihen verrattuna, että koko hallitusohjelma lepää 75 prosentin työllisyysasteen varaan.
Velkaantuminen paisuu
Riittämättömien työllisyystoimien lisäksi hallitus ei saanut aikaan myöskään menoleikkauksia, sillä se on erittäin haluton perumaan mitään hallitusohjelmansa hankkeita.
– Tämän seurauksena velkaannumme lisää 900 miljoonalla eurolla vuonna 2022 ja 500 miljoonaa euroa vuonna 2023. Hallituksen vasemmistolainen ideologia ohjaa paisuttamaan menoja, verottamaan ja ottamaan velkaa. Hallitusta pitäisi kehua hyvistä ja tehokkaista toimista, vaikka tosiasiassa velan ottamisessa ja verojen korottamisessa ei ole mitään vaikeaa. Päinvastoin se on juuri se kaikista helpoin ratkaisu.
– Lisäksi, kun oppositiosta huomautetaan holtittomasta lainanotosta, hallitus käyttää lapsia, vanhuksia ja muita heikompiosasia ikään kuin ”ihmiskilpenä”, että, näiltäkö ryhmiltä te sitten leikkaisitte. Tämä on vastenmielinen tapa, Koponen huokaisee.
Hyveposeeraamista lainarahalla
Pelkästään kehitysavun määräksi on budjetoitu ensi vuodelle 1,245 miljardia euroa. Jos oletetaan, että kehitysapua budjetoidaan myös vuodelle 2023 saman verran, jo pelkästään näillä varoilla saisi katettua kehyksen ylimenon ja kehitysmaillekin jäisi vielä reilu miljardi rahaa jaettavaksi.
Koposen mielestä on täysin absurdia, että hallitus ei halua koskea kehitysapuun pitkällä tikullakaan, vaan laittaa sen Suomen tulevaisuuden ja heikoimmassa asemassa olevien suomalaisten edelle.
– Presidentti Koivisto sanoi viisaita sanoja kolmisen kymmentä vuotta sitten siitä, miten valtio, joka velkaantuu, ei voi lähettää velkarahaa maan rajojen ulkopuolelle. Tätä viisautta toivoisi myös nykyisiltä päättäjiltä, mutta vihervasemmistohallitukselta se on liikaa pyydetty, Koponen sanoo.
Otsikon virheellinen sanajärjestys korjattu.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hyveposeeraaminen lainaraha työllisyystoimet Ari Koponen verovarat hyvinvointi suomalaiset Velkaantuminen hallitus kehitysapu budjetti
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Velka ja veronkorotukset ovat hallituksen resepti – kokoomuskin haluton karsimaan suomalaisille haitallisia menoja

Halla-aho: Kunnat eivät ole maailmanparannuskoneistoja, joissa leikitään veronmaksajien rahoilla – ”Turhat menot karsittava pois – asiat on pantava tärkeysjärjestykseen”

Suomi velkaantuu, Marinin hallitus lapioi kehitysapuun 3,4 miljoonaa euroa joka päivä – suomalaiset maksavat jopa Etiopian sääennustukset

Marinin hallitus jakaa velkarahaa ystävilleen – Koponen: “Eikö mikään riitä?”

Nepsylapset syrjäytetään yhteiskunnasta – Koponen: ”Hallitus pyörittelee peukaloitaan”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää