LEHTIKUVA, Twitter
Viikon 31/2020 luetuin
Kommentti: Verkkojekkuilijat tonkivat Maria Ohisalon viestihistoriaa, ja mitä kauheuksia sieltä löytyikään
KOMMENTTI | Viime päivinä on pohdittu verkkokeskustelun soveliaisuuden rajoja. Häröimmän twiitin kilpailusarjaan osallistuu sisäministeri Ohisalon tuotos jokusen vuoden takaa.
Paljon on puhuttu soveliaisuudesta viime päivinä. Yle teki päivän pääuutisen kansanedustaja Mauri Peltokankaan (ps.) ikävästä takapuoleen liittyvästä sanasta. Ja Hesari timanttijuttunsa. Ilta-Sanomien Olli Waris oli ehtinyt kolumniakin tehdä ja sopivuuden rajaa etsiä. Kaiken kaikkiaan kovasti on rummutettu kielenkäytön kovenemista.
Kansakunnan sisäisestä turvallisuudesta ja asioiden yleisestä kunnollisuudesta vastaava sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ehätti riippumattokiireiltään jo puuttua erheellisiin sanoihin, käyden jyrähtämään:
”Demokratiassa asioista kuuluukin vääntää & olla eri mieltä, väitellä jne., mutta sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu, käytöstavat, toisten kunnioittaminen. Pahimmillaan aggressiivinen kielenkäyttö sulkee osan ihmisistä vaikuttamisen ulkopuolelle (tämä on ongelma demokratialle).”
Demokratiassa asioista kuuluukin vääntää & olla eri mieltä, väitellä jne.,mutta sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu, käytöstavat, toisten kunnioittaminen. Pahimmillaan aggressiivinen kielenkäyttö sulkee osan ihmisistä vaikuttamisen ulkopuolelle (tämä on ongelma demokratialle). https://t.co/BNyBZZX0w4
— Maria Ohisalo (@MariaOhisalo) July 28, 2020
Harmillista kyllä, verkkojekkuilijat olivat puuhakkaina tekemässä myyräntyötä. Kovalla tarmolla penkoivat Ohisalon sanomisia aina vuoteen 2014 saakka ja löysivät sieltä niin sanotusti ajan hermoon sopivan kirjoituksen:
Best quote: “The World Economic Forum, a giant circle jerk of self important arseholes dedicated to sustaining global economic inequality.”
Tönkkösuomennettuna: Paras sitaatti: “Maailman talousfoorumi, jättimäinen itseään täynnä olevien persereikien runkkurinki, jonka tehtävänä on ylläpitää globaalia taloudellista epätasa-arvoa.”
Best quote: "The World Economic Forum, a giant circle jerk of self important arseholes dedicated to sustaining global economic inequality."
— Maria Ohisalo (@MariaOhisalo) January 27, 2014
Viestin tuima sävy ei tainnut olla vitsi, sillä samana päivänä Ohisalo twiittasi toisenkin epätasa-arvoa käsittelevän twiitin ja blogin. Niiden viesti oli kiteytettynä: ”Koska me lähdemme kaduille?”
Ohisalo toimi tuolloin Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajana. Projektitutkijana työskenteli, ja huono-osaisuutta setvi. Ja varmasti se ottikin kupoliin. Ketäpä ei ottaisi.
Ehkä huono-osaisuus on maailmasta sittemmin vähentynyt ja asiat tulleet kaikin puolin kuntoon?
Ei välttämättä.
Oli miten oli, hypätään takaisin vuoden 2020 tammikuuhun. Maailman talousfoorumi kokoontuu Davosissa. Paikalle kerääntyy jälleen Ohisalon luonnehtima ”jättimäinen itseään täynnä olevien per********* r*****rinki”.
Suomea paikalla edustavat pääministeri Sanna Marin (sd.), työministeri Tuula Haatainen (sd.) ja ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).
Matias Turkkila
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää