Artikkeli kuva

LEHTIKUVA

Viikon 35/2014 luetuin

Kokoomuskaverit junailivat toisilleen muhkeat palkankorotukset

28.08.2014 |15:09

Perussuomalaiset ihmettelevät kokoomuspoliitikkojen piirileikkiä, jossa kavereille järjestetään parhaat virat ja palkat.

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi sosiaali- ja terveysministeriksi siirtyneen Laura Rädyn viransijaiseksi kokoomuslaisen puoluetoverin Lasse Männistön.

– Kyseessä on varsin erikoinen piiri pieni pyörii -kuvio, sillä kokoomuksella olisi ollut tehtävään useampia pätevämpiäkin potentiaalisia ehdokkaita, mutta Männistön valinnalla muutenkin kyseenalaisilla tavoilla tulojensa maksimoimista harrastanut Laura Räty sai 3 670,91 euron korotuksen kuukausipalkkaansa, sisältäen 493,41 euron verovapaan kulukorvauksen, Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen ihmettelee.

SDP ja vihreät avustivat

Vastaavasti apulaiskaupunginjohtajaksi siirtyvä Lasse Männistö pääsee nauttimaan muhkeasta 12 263 euron kuukausipalkasta rivikansanedustajan 6 355 euron palkkion sijaan. Kun kansanedustajan verovapaa 986 euron kulukorvaus huomioidaan, hänen kuukausipalkkansa nousee 4 921 euroa.

– Erikoisinta tilanteessa oli se, että kokoomus ei olisi pystynyt tekemään päätöstä yksin, sillä kokoomuksella on vain 23 paikkaa Helsingin kaupunginvaltuustossa. Enemmistöön tarvitaan 43 ääntä, joten vihreiden tuki oli järjestelyn onnistumisen ehdoton edellytys. Järjestelyä tukivatkin vihreät yhtä valtuutettua lukuunottamatta, SDP:n sekä RKP:n koko ryhmät sekä kaksi keskustan kolmesta edustajasta. Kristillisdemokraattien ryhmä ja yksi sekä keskustan että vihreiden valtuutettu äänestivät tyhjää. Ainoastaan perussuomalaisten ja vasemmistoliiton koko valtuustoryhmät sekä SKP:n Yrjö Hakanen vaativat avointa valintamenettelyä, jotta tehtävään olisi valittu pätevin hakija, Hyttinen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Virkaan ilman avointa hakua

Samaa ihmettelee Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.

– Rädyn siirryttyä ministeriksi hänen viransijaisuuttaan hakee kansanedustaja, jonka siirtyminen apulaiskaupunginjohtajaksi nostaisi Rädyn eduskuntaan ja samalla toisi hänelle ministerinpalkkion päälle puolet kansanedustajan palkkiosta sekä puolet kansanedustajan verovapaasta kulukorvauksesta. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan viransijaisen tehtävä täytettiin ilman avointa hakua ja pätevyyden arviointia, Elo huomauttaa.

Räty oli ehdolla vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, mutta kansanedustajaksi nousi niukalla enemmistöllä Männistö. Räty valittiin Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi elokuussa 2011 lähtien Paula Kokkosen (kok.) jäätyä eläkkeelle.

Apulaiskaupunginjohtaja Räty oli viime marraskuussa Kevan hallituksen puheenjohtajana savustamassa ulos keskustalaista toimitusjohtaja Merja Ailusta. Ailus sai erottuaan itse 303 581 euron kultaisen kädenpuristuksen.

Ailuksen tilalle valittiin Jukka Männistö, joka on nyt Rädyn entiseen tehtävään, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi hakeneen Lasse Männistön isä.

 

PS VERKKOTOIMITUS


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

4.
Suomen uutiset logo

Antikainen: Kasvisruokahörhöily menee liian pitkälle – Marttaliitto myötäilee vihervasemmistoa

17.02.2025 |18:24
5.
Suomen uutiset logo

Wille Rydman: Vihervasemmisto ja kokoomus ajavat lisää maahanmuuttoa ja uudisrakentamista Helsinkiin, koska ne hyötyvät siitä – ”Vain suomalainen veronmaksaja ei hyödy”

17.02.2025 |18:35
6.
Suomen uutiset logo

Hulluus etenee Helsingissä – perussuomalaisten Raatikaisen esitystä niin sanotun Mariantunnelin hylkäämisestä ei kannattanut kukaan: “Yhdelle polkaisulle tuleva hinta on järjetön”

21.02.2025 |12:50
8.
Suomen uutiset logo

Kansanedustaja Joakim Vigelius kysyy: Onko tosiaan välttämätöntä kaataa Yleisradion kautta suomalaisten veronmaksajien rahaa noitapiirille tai tanskalaisille strippareille?

21.02.2025 |21:17
10.
Suomen uutiset logo

Oppositiopuolueet SDP, keskusta, Liike Nyt, vihreät ja vasemmistoliitto käyttävät enemmistövaltaa Keski-Uudenmaan sotealueella – omaishoitajilta leikattiin juuri 400 000 euroa

20.02.2025 |14:28

Uusimmat










Perussuomalainen 1/2025

Mainos kuva

Lue lisää

PS Naiset 3/2024

Mainos kuva

Lue lisää