LEHTIKUVA
Viikon 35/2014 luetuin
Kokoomuskaverit junailivat toisilleen muhkeat palkankorotukset
Perussuomalaiset ihmettelevät kokoomuspoliitikkojen piirileikkiä, jossa kavereille järjestetään parhaat virat ja palkat.
Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi sosiaali- ja terveysministeriksi siirtyneen Laura Rädyn viransijaiseksi kokoomuslaisen puoluetoverin Lasse Männistön.
– Kyseessä on varsin erikoinen piiri pieni pyörii -kuvio, sillä kokoomuksella olisi ollut tehtävään useampia pätevämpiäkin potentiaalisia ehdokkaita, mutta Männistön valinnalla muutenkin kyseenalaisilla tavoilla tulojensa maksimoimista harrastanut Laura Räty sai 3 670,91 euron korotuksen kuukausipalkkaansa, sisältäen 493,41 euron verovapaan kulukorvauksen, Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen ihmettelee.
SDP ja vihreät avustivat
Vastaavasti apulaiskaupunginjohtajaksi siirtyvä Lasse Männistö pääsee nauttimaan muhkeasta 12 263 euron kuukausipalkasta rivikansanedustajan 6 355 euron palkkion sijaan. Kun kansanedustajan verovapaa 986 euron kulukorvaus huomioidaan, hänen kuukausipalkkansa nousee 4 921 euroa.
– Erikoisinta tilanteessa oli se, että kokoomus ei olisi pystynyt tekemään päätöstä yksin, sillä kokoomuksella on vain 23 paikkaa Helsingin kaupunginvaltuustossa. Enemmistöön tarvitaan 43 ääntä, joten vihreiden tuki oli järjestelyn onnistumisen ehdoton edellytys. Järjestelyä tukivatkin vihreät yhtä valtuutettua lukuunottamatta, SDP:n sekä RKP:n koko ryhmät sekä kaksi keskustan kolmesta edustajasta. Kristillisdemokraattien ryhmä ja yksi sekä keskustan että vihreiden valtuutettu äänestivät tyhjää. Ainoastaan perussuomalaisten ja vasemmistoliiton koko valtuustoryhmät sekä SKP:n Yrjö Hakanen vaativat avointa valintamenettelyä, jotta tehtävään olisi valittu pätevin hakija, Hyttinen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.
Virkaan ilman avointa hakua
Samaa ihmettelee Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.
– Rädyn siirryttyä ministeriksi hänen viransijaisuuttaan hakee kansanedustaja, jonka siirtyminen apulaiskaupunginjohtajaksi nostaisi Rädyn eduskuntaan ja samalla toisi hänelle ministerinpalkkion päälle puolet kansanedustajan palkkiosta sekä puolet kansanedustajan verovapaasta kulukorvauksesta. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan viransijaisen tehtävä täytettiin ilman avointa hakua ja pätevyyden arviointia, Elo huomauttaa.
Räty oli ehdolla vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, mutta kansanedustajaksi nousi niukalla enemmistöllä Männistö. Räty valittiin Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi elokuussa 2011 lähtien Paula Kokkosen (kok.) jäätyä eläkkeelle.
Apulaiskaupunginjohtaja Räty oli viime marraskuussa Kevan hallituksen puheenjohtajana savustamassa ulos keskustalaista toimitusjohtaja Merja Ailusta. Ailus sai erottuaan itse 303 581 euron kultaisen kädenpuristuksen.
Ailuksen tilalle valittiin Jukka Männistö, joka on nyt Rädyn entiseen tehtävään, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi hakeneen Lasse Männistön isä.
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää