

PS ARKISTO
Kokoomus hamuaa ohituskaistaa ulkomaisen työvoiman palkkaamiseen – Huhtasaari: Valtion tehtävä ei ole omalla kustannuksellaan järjestää tietyille yrityksille halpatyövoimaa
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari tyrmää kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon haaveet pikaväylän luomisesta ulkomaalaiselle työvoimalle.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo väläyttää ”luotettaviksi todetuille yrityksille” oikeutta palkata EU- ja ETA-alueiden ulkopuolista työvoimaa nykyistä nopeammin. Asiasta uutisoi mm. Satakunnan kansa.
– Oleellista on se, että työntekijän saisi kahdessa viikossa, kun on olemassa oleva työpaikka. Nykyisin voi mennä kuukausia ja se on aivan liian pitkään, Orpo valitti.
Oleskelupien kaupittelua ja ihmiskauppaa
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren mielestä Orpolta puuttuu täysin ymmärrys siitä, miten ulkomaisen halpatyövoiman tuonti EU:n ulkopuolelta vaikuttaa Suomen työmarkkinoihin.
– Ruotsi on ainoa EU-maa, jossa ei säädellä EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman maahantuloa. Tuloksena Ruotsissa on ollut halpatyövoiman ryntäys Aasiasta ja Afrikasta aloille, joilla ei edes ole varsinaista työvoimapulaa. Saatavuusharkinnan poisto on Ruotsissa lisäksi lisännyt oleskelulupien kaupittelua ja ihmiskauppaa.
Matalaa ansiotasoa kompensoidaan tulonsiirroilla
Huhtasaari muistuttaa, että Suomessa on julkisuudessa ollut tapauksia, joissa etenkin siivous- ja rakennusalalla on maksettu nälkäpalkkaa EU:n ulkopuolelta tulleille työntekijöille.
– Ulkomaalaisten työehtojen valvonta ei toimi nykyisellään läheskään tyydyttävästi ja tilanne pahentuu, jos saatavuusharkinnan vaatima työehtojen ennakkotarkastus poistuu, kuten Orpo esittää.
– On myös muistettava, että halpatyöntekijän matalaa ansiotasoa täytyy kompensoida erilaisilla tulonsiirroilla, joka tulee kalliiksi julkiselle taloudelle. Valtion tehtävä ei ole omalla kustannuksellaan järjestää tietyille yrityksille halpatyövoimaa, Huhtasaari painottaa.
Kokoomus polkemassa suomalaisten palkkoja
Huhtasaari huomauttaa, että työttömyysaste Suomessa on jäänyt huomattavasti korkeammaksi kuin muissa Pohjoismaissa huolimatta muutaman viime vuoden nopeasta talouskasvusta.
– Työttömyys on erityisesti korostunut tiettyjen vieraskielisten ryhmien keskuudessa, joiden työttömyysaste on vuodesta toiseen yli tai lähellä 50 prosenttia. Suomessa pitää saada jo maassa olevat työttömät ulkomaalaiset työmarkkinoiden piiriin, eikä alkaa houkutella lisää työvoimaa maahan EU:n ulkopuolelta. Korkeasti koulutettuja osaajia koskeva maahantulosäätely on Suomessa jo tällä hetkellä varsin sallivaa.
– Orpo koittaa myydä halpatyövoiman tuonnin suomalaisille syöttämällä pajunköyttä osaajien houkuttelemisesta, koska ei uskalla myöntää kokoomuksen todellista tavoitetta, joka on suomalaisten työehtojen ja palkkojen dumppaaminen, Huhtasaari toteaa Facebookissa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ohituskaista työehdot Aasia matalapalkka-alat ulkomainen työvoima työttömät suomalaiset tulonsiirrot halpatyövoima oleskelulupa Afrikka Petteri Orpo Ihmiskauppa Ruotsi Laura Huhtasaari perussuomalaiset Kokoomus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Slunga-Poutsalo: Työvoimapulaa ei ratkaista ulkomaisella halpatyövoimalla – “Ei se filippiiniläinen kokki pärjää meillä palkallaan sen paremmin kuin suomalainenkaan”

Hallitus houkuttelee halpatyövoimaa ja jakaa työlupia jopa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille – Suomessa yli puoli miljonaa työnhakijaa

Perussuomalaiset: Työllisyysaste ei nouse, jos yhtä työssäkäyvää maahanmuuttajaa kohden maahan otetaan kaksi työtöntä maahanmuuttajaa

Rajaton työperäinen maahanmuutto arveluttaa jo Ruotsissakin

Sdp hamuaa Suomeen halpatyövoimaa polkemaan duunarien palkkoja – nämä kaikki demariedustajat allekirjoittivat lakialoitteen työvoiman saatavuusharkinnan poistamisesta

Halla-aho näpäytti Orpoa ja Haavistoa: ”Me emme halua kaksia työmarkkinoita, jossa veronmaksajat osallistuvat yksityisen sektorin palkkakulujen maksamiseen”

Kokoomus kannattaa vapaata liikkumista EU-alueella, perussuomalaiset ei – Halla-aho: Vapaata liikkuvuutta ei ole tarkoitettu mahdollistamaan rajat ylittävää rikollisuutta tai laitonta muuttoliikettä

Purra: Hallitus aikoo helpottaa matalapalkka-aloille saapuvaa maahanmuuttoa, vaikka rajamme ovat kiinni ja vaikka maa on pian täynnä lomautettuja ja työttömiä ihmisiä

Tommi on turhaan etsinyt töitä jo kuusi vuotta: ”Suomessa ei ole mitään työvoimapulaa, vaan meillä on pulaa oikeista työpaikoista, joihin pitäisi työllistää suomalaisia”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää