

Kokoomuksesta ei erota ilman rangaistusta – espoolaisnaisen eroilmoitus käynnisti rajun maineenpilaamisoperaation, jonka tahtipuikkoa heiluttaa keskuskauppakamarin johtaja
Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan toiminta kummastuttaa. Kokoomuksen raskaan sarjan taustavaikuttajiin kuuluva Juho Romakkaniemi sättii rajuin sanakääntein espoolaista Miia Auteroa, joka ilmoitti lauantaina eroavansa puolueestaan.
Näkyvä yhteiskunnallinen keskustelija Miia Autero eroaa kokoomuksesta. Ero ottaa koville, ja kokoomuksen äänitorvet käynnistävän maineepilaamisoperaation. Keskuskauppakamarin kokoomuslainen toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi vihjaa Auteron siirtyvän Venäjä-myönteiseen VKK-puolueeseen:
”Ihan vattanpohjasta ottaa kun jännittää tällaista politiikan penkkiurheilijaa, että nähdäänkö Miia seuraavaksi perussuomalaisten vain Anon VKK-puolueen joukoissa.”
Ihan vattanpohjasta ottaa kun jännittää tällaista politiikan penkkiurheilijaa, että nähdäänkö Miia seuraavaksi perussuomalaisten vain Anon VKK-puolueen joukoissa. https://t.co/DkU9WuAuEF
— Juho Romakkaniemi (@Romakka) January 21, 2023
Romakkaniemi kuuluu kokoomuksen raskassarjalaisiin. Hän on toiminut pitkään ex-pääministeri Jyrki Kataisen aisaparina. Kataisen pääministerikaudella Romakkaniemi toimi erityisavustajana. Kun Katainen siirtyi komissioon, hän nimitti Romakkaniemen kabinettipäällikökseen.
Hetkeä aiemmin Auteroa on sättinyt kokoomuksen vihreään siipeen kuuluva Amanda Blick, joka nousi aiemmin julkisuuteen hänen esitettyään kansanedustaja Wille Rydmania koskevia syytöksiä.
Blick hakkaa Auteroa tieteenvastaisuudella ja tunnepohjaisuudella:
”Et sinä koskaan ollut kokoomuslainen vaan persu, joka oli liittynyt kokoomukseen. Nyt vain löysit poliittisen kotisi. Samaan aikaan korkeakoulutettu nuori osa Suomea on tiedemyönteistä, fiksua porukkaa eikä jaksa öyhöttää tunnepohjaisilla Brutus-argumenteilla.”
Et sinä koskaan ollut kokoomuslainen vaan persu, joka oli liittynyt kokoomukseen. Nyt vain löysit poliittisen kotisi.
Samaan aikaan korkeakoulutettu nuori osa Suomea on tiedemyönteistä, fiksua porukkaa eikä jaksa öyhöttää tunnepohjaisilla Brutus-argumenteilla.
— Amanda Blick (@amanblick) January 20, 2023
Mitä syntiä Autero sitten teki?
Suorapuheinen Autero ilmoitti eronsa yhteydessä, ettei puolue enää puolusta omiaan. Tämän lisäksi hän kokee puolueen irtautuneen alkuperäisistä arvoistaan. Koti, uskonto ja isänmaa eivät ole enää kovassa kurssissa, perinteisiin arvoihin nojaavat ajetaan ahtaalle.
Auteron mukaan kokoomusta leimaa pelko mitä muut heistä ajattelevat.
Autero on varsin näkyvä poliitikko, joka ottaa usein kantaa päivänpoliittisiin kysymyksiin etenkin Twitterissä.
Vuoden eka, muttei vika. pic.twitter.com/LR7LXXT5hR
— Miia Autero (@AuteroMiia) January 1, 2023
Imagopuolueen toimintatavat oudoksuttavat
Romakkaniemen maineenpilaamisoperaatiota on oudoksuttu laajalti. Hänelle osoitettuja Twitter-kommentteja:
– ” Tästä twiitistäsi äly, hyvänsuopaisuus ja hyvät käytöstavat suorastaan säihkyivät.”
– ”Aika ala-arvoista panetella Miia Auteroa selän takana. Ilkeily on Kokoomuksen erityisavustajien geeneissä. Muista aina kostaa!”
– ”puhdasta ilkeilyä”
– ” Toki sen sijaan, että mollaat puolueesta eronnutta, niin kannattaisi ehkä miettiä miksi kokkareiden nykyinen linja ei ole sellainen joka pitää ihmisiä mukana. Tuntuu sulavan…”
– ” Siinä oli kettuilua. Se ei ole huumorinlaji. Kokoomuksesta eroaminen ei ole merkki ääriajattelusta, johon VKK ja Ano lasketaan, vaan tervettä järkeä.”
– ” Onpas teillä katkera puolue.”
– ”.. missä vaiheessa tämä keskisormen näyttäminen lähtijöille tuli osaksi sivistyspuolueen pelikirjaa?”
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Wille Rydman viime kesän mediakohusta: Kokoomusjohto ajelehti ajopuuna – ”Petteri Orpo kyseli ympärillään olleilta ihmisiltä, mitä hänen olisi pitänyt sanoa”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.