JUSSI NUKARI, LEHTIKUVA
Viikon 25/2014 luetuin
Kesäkuu 2014 luetuin
Kokoomuksen bileistä käsittämätön härdelli – kamerat takavarikoitiin, sitten alkoi kaatuilu
Kokoomuksen hurjaksi äityneistä juhlista kantautuu lisää outouksia. MTV3 uutisoi ensin kansanedustaja Tapani Mäkisestä, joka otti sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon syleilyynsä ja romahti sitten lattialle. Aiheesta kirjoitti myös Ilta-Sanomat. Molemmat mediat päätyivät sensuroimaan valokuvan, jossa parkettia partaveistellyt Mäkinen makaa naureskellen kaatuneen, vähemmän huvittuneen daaminsa vieressä.
MTV3 kirjoitti uutisensa loppuun: “Kuvagalleriasta on poistettu aiemmin julkaistu kuva Risikosta ja Mäkisestä tanssilattialla”. Ilta-Sanomat puolestaan kirjoitti: ”Jutusta poistettu toinen kuva kello 21.49”. On epäselvää, miksi kyseinen kuva on sensuroitu kahden kaupallisen mediatalon sivuilta. Kuva on varsin helposti hankittavissa STT-lehtikuvan kuvapankista.
Kaatumiskuvaan liittynyt sensurointi ei kuitenkaan jäänyt ainokaiseksi.
Paikalla ollut Iltalehdelle kuvannut valokuvaaja Matti Matikainen kertoo hämmästyneenä illan kokemuksistaan.
– Tilanne lähti siitä, että olin iltajuhlassa ostetulla illallislipulla. Lähdin hakemaan kahvia, ja törmäsin kokoomuksen viestintäpäällikkö Lasse Pipiseen. Hän sanoi: ”Ethän ota kuvia. Täällä ei saa ottaa kuvia. ”
Heti tämän jälkeen järjestysmiehet saattoivat Matikaisen narikkaan ja pyysivät häntä jättämään kameransa sinne. Matikaisen mukaan koko hänen 30-vuotisen uransa aikana ei akkreditoidulta kuvaajilta ole tällä tavalla poistettu kameroita. Tilanteen kummallisuutta korostaa se, että samaan aikaan Ylen ja Sanoma-konsernin edustajat saivat kuvata vapaasti.
– On häkellyttävää, että toiset mediat saavat toimia vapaasti, mutta toisia medioita rajoitettiin, Matikainen toteaa.
– Yleensä puoluekokouksissa päinvastoin kehotetaan kuvaamaan. Hyvin erikoinen on kokoomuksen touhu tässä asiassa.
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää