

Facebook, Twitter
Viikon 26/2017 luetuin
Kohupappi Marjaana Toiviaiselta hämmentäviä ohjeita lentomatkustuksen sabotoimiseksi: ”Toimi näin..”
Turvapaikka-asioista voimakkaasti kantaa ottanut Marjaana Toiviainen vaatii Facebook-sivuillaan lentomatkustajia torppaamaan lentokoneen nousu, jos kyydissä on kotimaihinsa palautettavia kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita.
Toiviaisen jakamissa ohjeissa kerrotaan seikkaperäiset ohjeet lentokoneen lähdön estämiseksi.
Matkustajia kehotetaan avaamaan turvavyönsä ja nousemaan ylös kunnes palautus on keskeytynyt.
Suomen Uutiset kirjoitti huhtikuussa Toiviaisen riehumisesta ja haastatteli hänen esimiestään kirkkoherra Ulla Kososta. Kosonen totesi tuolloin, että viranomaisen vastustaminen “ei tietenkään ole hyväksyttävää”.
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen vaati huhtikuisten tapahtumien johdosta Toiviaisen eroa.
Vasemmalta laidalta tukea riehumiselle
Ohjeista liikkuu verkossa erilaisia versioita, myös suomenkielisiä. Ylellekin työskentelevä valokuvaaja Kukka Ranta kannustaa niin ikään lentoliikenteen sabotointiin.
Lentomatkustajat! #pakkopalautus voidaan estää vielä koneen sisällä! #StopDeportations #tphakija #oikeuselää #righttolive @stopkarkoitus pic.twitter.com/q5Jbr71xU0
— Kukka Ranta (@rantakukka) June 27, 2017
Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalo levittää sabotointiohjeita omalla twitter-seinällään.
Niin ikään Helsingin Sanomien entinen toimituspäällikkö Petri Korhonen on innostunut sabotointi-ideasta. Hän arvioi twitterissä toimivansa ohjeiden mukaisesti vain, mikäli olisi matkassa ilman lapsiaan. Korhonen toimii tällä hetkellä Otavamedian Outdoor-perheen vastaavana päätoimittajana.
“Itseesi kohdistuu minimaalinen riski”. Jos olisin yksin, tod näk toimisin noin. Jos lasten kanssa, en ottaisi riskiä et he jäisi koneeseen.
— Petri Korhonen (@Petri2020) June 27, 2017
Yleisradion radiotoimittaja Jari Mäkäräinen huomauttaa muille twitter-keskustelijoille, että lentoliikenteen häirintä saattaa rikkoa lakia.
Lentoliikenteen häiritseminen on kyllä rikoslaissa sanktioitu. Kannattanee harkita toimiaan koneessa.
— Jari Mäkäräinen (@j_makr) June 28, 2017
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ronkainen: Raivopäänä poliisiauton eteen asettunut pappi erotettava – “Turvapaikanhakijat ja heidän ylisuvaitsevat kätyrinsä rasittavat aiheettomasti poliisia”

Vastaanottokeskuksen edustalla riehuneen ja poliisia häirinneen papin esimies: “Viranomaisen vastustaminen ei ole hyväksyttävää – käymme tämän asian läpi”

Kohupappi Toiviainen kerää rahaa Facebookissa ja kehottaa sabotoimaan lentomatkoja – kirkko sallii sekoilun: “On toiminut yksityishenkilönä”

Kansanedustaja Rami Lehto moittii palautuslentojen häiriköintiin yllyttäviä: ”Matkustajien tulee noudattaa miehistön käskyjä”

Raatikainen: Ulkomaalaispoliisien saattomatkojen työaikakorvaukset päivitettävä oikeudenmukaiselle tasolle

Pappi auttoi pakolaisia ryhtymällä huumekauppiaaksi
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää