MATTI MATIKAINEN
Kinnunen: Emme saa unohtaa Ukrainaa, tai olemme itse seuraavia
KOLUMNI Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee parhaillaan Suomessa tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraana. Suomi on perinteisesti profiloitunut rauhanrakentajana maailmalla, ja tänään olisikin hyvät mahdollisuudet ylläpitää mainetta rauhan ja vakauden rakentajana.
Tämänpäiväisissä keskusteluissa tuleekin vaatia Venäjää poistumaan miehittämiltään alueilta eli Krimiltä ja Itä-Ukrainasta.
Venäjä on vuodesta 2014 asti miehittänyt laittomasti Ukrainalle kuuluvaa Krimin niemimaata ja käynyt sotaa Itä-Ukrainassa. Yhdysvallat ja Euroopan unioni vastasivat tuolloin asettamalla Venäjälle taloudellisia pakotteita. Jotkin kansainväliset tahot myös jäädyttivät Venäjän osallistumisen toimintaansa.
Eri tahot ovat kuitenkin olleet viime aikoina valmiita antamaan myönnytyksiä Venäjälle, esimerkiksi purkamalla pakotteita tai palauttamalla Venäjän äänioikeus Euroopan neuvoston kokouksissa. Tämä on väärä tie. Kaikenlaisten myönnytysten tekeminen Venäjälle erilaisten pakotteiden suhteen legitimoi toimintaa, jonka vuoksi pakotteet ja
toimet alunperin tehtiin. Ei voi olla niin, että kun Venäjä miehittää itsenäiseltä valtiolta alueen, asetetaan pakotteet, odotellaan viisi vuotta ja sitten puretaan pakotteet ilman, että Venäjä on poistunut miehittämiltään alueilta. Tällainen toiminta tekee muiden maiden alueiden miehittämisestä hyväksyttävää.
Kuvitellaan tilanne, jossa Venäjä miehittää vaikkapa Suomelta alueen, esimerkiksi Pohjois-Karjalan tai Kymijoen itäpuolisen alueen. Kansainvälinen yhteisö oletettavasti reagoi jotakuinkin samoin kuin Krimin tilanteessa vuonna 2014, eli tuomitsemalla teon ja asettamalla heppoisia pakotteita Venäjälle. Pakotteet pysyvät viitisen vuotta, asia unohtuu muualla kuin Suomessa ja muut ovat valmiita purkamaan pakotteet, vaikkei Venäjä ole poistunut Suomelta miehittämiltään alueilta. Kuinka moni hyväksyy tämän? Minä en. Joku tietysti miettii, että noin ei voi käydä tai tule käymään Suomelle. Näin on kuitenkin käynyt jo Venäjän liittoutumattomalle naapurimaa Ukrainalle ja tilanne jatkuu edelleen. Vastaavaa toimintaa ei pidä hyväksyä ollenkaan. Siten suojellaan Suomenkin koskemattomuutta.
Miehitys Krimillä ja sotatoimet Ukrainassa tuskin päättyvät ilman nykyistä kovempia pakotteita. Onkin ryhdyttävä tilanteen vaatimiin ankariin toimiin Venäjän pakottamiseksi poistumaan Ukrainan alueelta. Tarpeeksi kovilla taloudellisilla pakotteilla tehdään miehityksen jatkaminen mahdottomaksi ja osoitetaan Venäjälle, ettei vastaaviin toimiin tule ryhtyä jatkossakaan, sillä seuraukset ovat ankarat. Tämä
nostaa myös kynnystä kohdistaa vastaavia toimia esimerkiksi Suomea kohtaan. Siksi onkin Suomen edun mukaista olla etujoukoissa vaatimassa näitä ankarampia toimia. Kun Venäjä saadaan poistumaan Ukrainasta, voidaan pakotteet purkaa ja palata normaaliin kaupankäyntiin. Tämä on suomalaisen viennin ja talouselämän etu.
Arvaamattomuutensa vuoksi Venäjään on suhtauduttava varauksella, vaikka Ukraina vapautuisikin miehityksestä. Venäjä pyrkii saamaan otetta Euroopan maista kaikin keinoin, joten esimerkiksi Itämeren kaasuputkia ja muuta energiariippuvuutta Venäjästä on vastustettava ja vältettävä.
Suomen on aina pidettävä huolta vahvan oman puolustuksen ylläpidosta sekä huoltovarmuuden toimivuudesta. Ukrainan tilanne on viimeinen varoitus ja hälytyskello siitä, mitä Venäjä on valmis tekemään naapurimailleen.
Emme saa unohtaa Ukrainaa, tai olemme itse seuraavia.
Asseri Kinnunen
Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja
Artikkeliin liittyvät aiheet
- miehitys Asseri Kinnunen Vladimir Putin Sauli Niinistö Pakotteet Krim Ukraina Suomi Venäjä Perussuomalaiset Nuoret
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Junnila: Pakotteet tervetulleita Putinin putkelle
Perussuomalaiset ottivat Venäjän uhan alusta asti tosissaan – tonttikaupoista varoitettu jo vuosikausien ajan
Halla-aho Ukrainan tilanteesta: Eurooppalaisilla perusongelma Venäjän kanssa – “Moralistista räksytystä olemattomilla muskeleilla”
Venäjän Kinzhal-ohjus on torjumaton uhka Pohjolassa – arktinen sotilasdoktriini muuttumassa
Viikon suosituimmat
Tynkkynen osti Hesarin etusivun täyteen maahanmuuttopolitiikkaa
Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen kertoo Helsingin Sanomissa tänään maanantaina julkaistavassa etusivun mainoksessaan "rajat auki" -politiikan jäävän historiaan katastrofaalisena kokeiluna. Kukaan ei enää pysty kiistämään niitä ongelmia, joista perussuomalaiset ovat jo vuosia varoitelleet.
Pekka Aittakumpu: “On aika tunnustaa, miten suurta vahinkoa yksisilmäinen monikulttuurisuusaatteen ihannointi on aiheuttanut”
Perussuomalaisten kansanedustaja Pekka Aittakummun mielestä on aika tunnustaa monikulttuurisuusaatteen suomalaisille arvoille aiheuttama vahinko ja seistä rohkeasti isänmaamme takana.
Joka neljäs ruotsalaisnuori aikuistuu lukutaidottomana – mitä ihmettä he tekevät seuraavat 60 vuotta ja kuka sen maksaa?
Kyky ymmärtää kirjoitettua tekstiä on ehdoton edellytys täysivaltaiselle jäsenyydelle länsimaisessa yhteiskunnassa. Jos sadat tuhannet nuoret valmistuvat peruskoulusta käytännössä lukutaidottomina, seuraukset ovat arvaamattomat. Hyviä ne eivät ole missään tapauksessa.
Lux Helsingin somekampanja yhdistää hijabin naisten voimaannuttamiseen – Lähi-idän asiantuntija: Monin paikoin maailmaa naiset on pakotettu huntuun vielä tänäkin päivänä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset huomasivat Lux Helsingin somekampanjan, jossa esiintyy hijabiin puettu nainen. Kampanjavideota näytettiin esimerkiksi Facebookissa. Hijab-kuvan jälkeen videolle tulee versaalein kirjoitettuna sana "empowering" (voimaannuttaa).
Pekka Aittakumpu: “Keskustalla on menossa kampanja, jossa valehdellaan, että Oulaskankaan sairaala olisi lakkautusuhan alla”
Argentiinan rankka talousihme näyttäisi toimivan – inflaatio on hallinnassa eikä kansa ole noussut kapinaan
Argentiinasta kuuluu kummia. Hyperinflaatio on taitettu ja talous kasvaa. Presidentti Javier Milein anarkokapitalismi näyttäisi vuoden kokemuksella sittenkin toimivan. Milei on ankarasta vyönkiristyksestä huolimatta säilyttänyt kansan tuen, eikä sosiaalinen tahi taloudellinen katastrofi toteutunut. Ajatukset alkavat itää Suomessakin.
SDP esitti pakolaiskiintiön ja vastaanottotukien korottamista – hallitus äänesti opposition haaveet kumoon
Vasemmistopuolueet esittivät tiistaina valtion talousarviota käsittelevässä eduskunnan täysistunnossa useita muutoksia sisäministeriön hallinnonalaan ja maahanmuuttoon liittyen. Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius kritisoi opposition linjaa vastuuttomaksi.
Ääliösuvaitsevainen valtamedia jauhoi ensin huolipuhetta naisiin kohdistuvasta väkivallasta – vähättelee nyt väkivaltaan lietsovaa graffitia eikä tunnista enää naisvihaa
Naisiin kohdistuvan väkivallan -jopa naisvihan - hyväksyminen graffiteissa taiteellisen vapauden nimissä tai väkivallan vähättely johtaa jälleen havaitsemaan median räikeät kaksoisstandardit.
SDP sai kyytiä kyselytunnilla: Demareiden veronalennuspuheisiin ei voi suhtautua vakavasti
Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius osui napakymppiin muistuttaessaan demareita SDP:n vaihtoehtobudjetin tuntuvista veronkorotuksista.
Leptospiroosi leviää Etelä-Suomessa – voi tarttua myös ihmiseen
Koiranomistajat keskustelivat Jyväskylässä uuden eläinlääkäriaseman pihalla pelkoa aiheuttaneista leptospiroositapauksista. Koirilla on ilmennyt tänä vuonna useita tartuntoja eteläisen Suomen alueella.
Uusimmat
Kolumni: Ensimmäinen puolitoistavuotinen ministerinä
Ronkainen: Ansaitsisiko metsästys virallisen roolin puolustuksessa?
Toimitus suosittelee
PS Naiset 3/2024
Lue lisää
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää