MATTI MATIKAINEN
Viikon 43/2024 luetuin
Keskustan riveistä perussuomalaisiin siirtynyt Pekka Aittakumpu: ”Perussuomalaiset on Suomen rohkein puolue”
Keskustan eduskuntaryhmästä perussuomalaisiin siirtynyt kansanedustaja Pekka Aittakumpu haluaa elää Suomessa, jossa nuorilla riittää uskoa tulevaisuuteen ja rohkeutta perustaa perheitä ja synnyttää lapsia. Aittakummun mielestä perussuomalaiset toimii ainoana uskottavana vastavoimana perhearvoja murentaville vasemmalta tuleville ideologioille, mitä muut puolueet eivät halua tai pysty tekemään.
Oululainen filosofian ja teologian maisteri Pekka Aitakumpu (43) herätti 19.10. suuren kohun ilmoittaessaan yllättäen hakevansa perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseneksi. Aittakummun päätöksen taustalla vaikutti vahva kokemus siitä, ettei hän enää tuntenut voivansa viedä eteenpäin niitä itselleen tärkeitä asioita, joiden vuoksi hänet on eduskuntaan äänestetty.
– Koin, että perussuomalaisissa pystyn viemään niitä asioita eteenpäin ihan eri tavalla. Arvostan perussuomalaisissa sitä, että puolueessa nähdään perusasioiden ja perusarvojen merkitys. Perussuomalaiset toimii vastavoimana perhearvoja murentaville vasemmalta tuleville ideologioille tai aatteille. Sitä eivät muut puolueet Suomessa minusta siinä määrin pysty tekemään tai halua tehdä, Aittakumpu pohtii.
Isänmaallista rohkeutta
Perussuomalaisissa Aittakumpua viehättää myös se, että puolueessa ymmärretään laajasti perusasioiden merkitys. Aittakummulle on tärkeää myös isänmaallisuus, joka kuuluu voimakkaasti perussuomalaiseen identiteettiin. Siitä hän on saanut äänestäjiltään valtavasti myönteistä palautettakin. Aittakumpu kertoo olevansa todella liikuttunut siitä tuesta, jota hän on saanut kansalaisilta omasta vaalipiiristään ja ympäri Suomen.
– Palautteessa ovat nousseet esiin perusarvot, perusasiat ja isänmaallisuus, joita perussuomalaisissa arvostetaan laajasti. Perussuomalaiset on mielestäni Suomen rohkein puolue, joka uskaltaa ottaa esiin sellaisia asioita, joita muut eivät ota, ja puhua niistä suoraan, Aittakumpu sanoo.
Lapsi- ja perheystävällisen Suomen puolesta
Yksi keskeisimmistä syistä, miksi Aittakumpu aikoinaan lähti politiikkaan, oli lasten, nuorten ja perheiden asia. Lapsi- ja perheystävällisen Suomen luominen on aina ollut Aittakummulle tärkeä politiikan sarka. Hän haluaa vaikuttaa asioihin ja siihen suuntaan, mihin Suomea ollaan rakentamassa. Aittakummun arvomaailma pohjautuu kristilliseen vakaumukseen, johon keskeisesti liittyy lähimmäisenrakkaus, ahkeruus, yritteliäisyys, oikeudenmukaisuus, rehellisyys, totuuden puolesta toimiminen ja rohkeus.
– Meidän ei tarvitse pelätä mitään, jos tiedämme jonkin asian olevan oikein, vaan meidän tulee toimia sen mukaisesti, Aittakumpu toteaa.
Liikennepolitiikalla valtava merkitys elinkeinoelämälle
Alueiden hyvinvoinnin ja elinvoimaisuuden edistäminen on Aittakummulle hyvin tärkeää. Hän haluaa, että ihmisillä kaikkialla Suomessa olisi mahdollisuudet tehdä työtä, yrittää, opiskella ja viettää eläkepäiviä. Myös suomalaisen ruoan ja suomalaisen energian turvaaminen on hänelle keskeinen asia. Aittakumpu on iloinen siitäkin, että saa perussuomalaisten eduskuntaryhmässä jatkaa hänelle tärkeän liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenenä.
– Liikennepolitiikka liittyy siihen, että niin yritykset kuin yksittäiset ihmisetkin pääsevät kulkemaan ja että elinkeinoelämällä on hyvät mahdollisuudet toimia. Kun juttelee vaikkapa yrittäjien kanssa vaalipiirissäni Pohjois-Suomessa, niin liikenne nousee melkein aina esille. Sillä on yrityksille aivan valtava merkitys – meriyhteyksillä, lentoyhteyksillä, maantieyhteyksillä, rautateillä ja tietenkin myös tietoliikenneyhteyksillä.
– Ne korostuvat yhä enemmän nykypäivänä kansainvälisessä maailmassa ja monipaikkaisuudessa, jossa voidaan tehdä töitä vaikka kotoa käsin jostain maaseutupitäjästä, sanoo Aittakumpu.
Ainoa uskottava vaihtoehto fanaattiselle ilmastopolitiikalle
Perussuomalaisissa Aittakumpu pitää hyvin merkittävänä asiana juuri isänmaallisuutta ja suomalaisuuden puolustamista. Se tarkoittaa sitä, että pyritään varjelemaan ja kehittämään suomalaista kulttuuria ja suomen kieltä, pidetään Suomen puolta esimerkiksi EU:ssa ja halutaan turvata Suomen itsenäinen määräysvalta niin talouspolitiikassa kuin muillakin lohkoilla.
Perussuomalaisia Aittakumpu pitää ainoana uskottavana vaihtoehtona fanaattiselle ilmastopolitiikalle, jota Suomessa on harjoitettu aivan liikaa ja jossa Suomen etu on valitettavasti unohdettu.
Maahanmuuttopolitiikassa ei saa olla sinisilmäinen
4.10. Aittakumpu kohautti viestipalvelu X:ssä niin sanotulla Itäkeskus-twiitillään, jossa hän totesi muun muassa, että ”jos tulevaisuuden näkee Itäkeskuksessa, meillä taitaa olla silloin kirkkojen sijaan minareetteja ja demokratian sijaan sharia-laki”. Päivityksen taustalla vaikutti Aittakummun huoli siitä, nähdäänkö Suomessa sitä, miten meille käy, jos epäonnistumme maahanmuuttopolitiikassa vaikkapa Ruotsin tavoin niin, että meille syntyy rinnakkaisyhteiskuntia.
– Maahanmuuttopolitiikassa ei saa olla sinisilmäinen, vaan pitää kielipolitiikalla, asuntopolitiikalla ja muulla politiikalla pyrkiä siihen, että rinnakkaisyhteiskuntia ei pääsisi syntymään. Miten pystymme varjelemaan meidän kristillisistä juuristamme nousevaa yhteiskuntajärjestystä, lainsäädäntöä, tapojamme ja perinteitämme? Aittakumpu kysyy.
Tulijoiden sopeuduttava suomalaiseen kulttuuriin
Suomessa vuosisatojen ajan vaikuttaneeseen luterilaiseen arvopohjaan kuuluvat ahkeruus, omalla työllään itsensä ja perheensä elättäminen, rehellisyys, lähimmäisestä huolen pitäminen ja oikeudenmukaisuus. Länsimainen lainsäädäntö ylipäätään pohjautuu hyvin pitkälti kymmeneen käskyyn.
– Haluan varjella omaa suomalaista arvomaailmaamme ja kulttuuriamme, koska ajassamme vaikuttaa sellaisia voimia, jotka pyrkivät niitä murentamaan monikulttuurisuuden nimissä. Näen, että se luo lopulta pahoinvointia, jos luovumme perinteisistä arvoistamme. Tähän liittyy myös isänmaallisuus, että saamme olla terveellä tavalla ylpeitä upeasta suomalaisesta kulttuurista, yhteiskunnasta ja yhteenkuuluvuudesta.
– Maahanmuutto herättää niin valtavasti tunteita, että haluan todeta myös sen, että jokainen ihminen taustastaan riippumatta on yhtä arvokas. Meidän pitää kuitenkin tehdä sellaista politiikkaa, että kun ihminen tulee tänne, tuli hän mistä syystä tahansa, niin hänen on oltava valmis elämään meidän arvojemme ja lakiemme mukaisesti – ei niin, että meidän pitäisi sopeutua muualta tulevien kulttuurien arvoihin. Tähän viittasin twiitissäni mainitsemallani sharia-lailla, Aittakumpu kertoo.
Oma kieli ja kulttuuri kunniaan
Pekka Aittakumpu haluaa elää Suomessa, jossa ihmisillä on tulevaisuudentoivoa ja uskoa, jossa nuoret rohkenevat perustaa perheitä ja ottaa lapsia vastaan ja jossa meille syntyy lapsia, jotka saavat mahdollisuudet opiskella niin pitkälle kuin rahkeet ja halu riittävät. Aittakummun tulevaisuuden Suomi on sellainen, jossa on hyvä tehdä työtä ja yrittää ja jossa myös heikommassa asemassa olevista pidetään huolta.
– Se on sellainen Suomi, jossa arvostetaan omaa kieltämme ja suomalaista kulttuuria, pidetään kiinni omasta itsenäisyydestämme ja itsenäisestä päätösvallastamme ja hyödynnetään valtavia luonnonvarojamme, kuten metsiämme, kestävällä tavalla.
– Tulevaisuuden Suomessa meillä on oltava myös vapaus ilmaista omia mielipiteitämme. Siellä vallitsee sellainen ilmapiiri, jossa jokainen voi kokea, että saa halutessaan osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja politiikkaan. Kotimainen maatalous voi vielä paremmin, maataloustuottajat pystyvät elättämään itsensä ja meillä syödään hyvää, puhdasta ja kotimaista ruokaa. Siellä olemme myös omavaraisia energian ja ruoan suhteen.
– Pidän tärkeänä myös sitä, että niin lapset, nuoret kuin muunkin ikäiset saisivat apua mielenterveysongelmiinsa silloin kun sitä tarvitaan ja myös ennaltaehkäisevästi. Nykyään liian moni lääkitsee itseään päihteillä. Tulevaisuuden Suomessa käytetään vähemmän päihteitä ja ongelmiin saa oikeasti apua, Aittakumpu pohtii.
Pappi ja toimittaja
Kuusamossa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt Aittakumpu lähti parikymppisenä Ouluun, jossa opiskeli filosofian maisteriksi kirjallisuudesta ja suomen kielestä. Alun perin hänen tarkoituksenaan oli ryhtyä äidinkielen opettajaksi, mutta suunnitelmat muuttuivat ja lopulta Aittakumpu luki itsensä teologian maisteriksi Itä-Suomen yliopistossa. Hänet vihittiin evankelisluterilaisen kirkon papiksi vuonna 2015.
Vuosina 2008–2018 Aittakumpu työskenteli Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksessä SRK:ssa toimittajana, toimitussihteerinä ja päätoimittajana kristillisissä lehdissä. Hän toimi myös Haukiputaan seurakunnan seurakuntapastorina, josta virasta hän on ollut virkavapaalla siitä lähtien kun hänet valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2019.
Aittakumpu asuu Oulussa kahdeksanlapsisen perheensä kanssa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa monipuolisesti liikuntaa, kuten juoksua, kuntosalia, marjastusta, retkeilyä ja metsästystä.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä toivotti Pekka Aittakummun lämpimästi tervetulleeksi perussuomalaisten riveihin.
Suomen Uutiset
Lue myös
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi Pekka Aittakummun ryhmän jäseneksi
Se hetki, kun Pekka Aittakumpu astui yleisön eteen- näin jännittävä tiedotustilaisuus eteni (video)
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vasemmistolaiset ideologiat lapsimyönteisyys perhearvot suomalainen ruoka perhemyönteisyys Pekka Aittakumpu Itäkeskus kotimainen energia liikennepolitiikka Isänmaallisuus Maahanmuuttopolitiikka Monikulttuurisuus ilmastopolitiikka Eduskuntaryhmä perussuomalaiset Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Se hetki, kun Pekka Aittakumpu astui yleisön eteen- näin jännittävä tiedotustilaisuus eteni (video)
Kansanedustaja Pekka Aittakumpu ilmoittaa hakevansa perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseneksi. Hänen ilmoituksensa tuli yllätyksenä paikallaolijoille. Katso ylläolevalta videolta tiedotustilausuuden kulku.
Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu hakee perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseneksi
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi Pekka Aittakummun ryhmän jäseneksi
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi yksimielisesti Pekka Aittakummun ryhmän jäseneksi.
Perussuomalaiset eduskuntaryhmän kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa: Opposition väärät väitteet ja sumutus perataan jatkossa entistä tarkemmin
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokous jatkui valtiovarainministeri Riikka Purran ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelän puheiden jälkeen tiedotustilaisuudella, jossa median edustajat tenttasivat Purran ja Mäkelän lisäksi Jenna Simulaa ja Vilhelm Junnilaa eduskuntaryhmän puheenjohtajistosta sekä puoluesihteeri Harri Vuorenpäätä.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mäkelä: “Opposition takki on yhtä tyhjä kuin kepun paperi hallitustunnustelijalle toissa keväänä”
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä moitti eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kouvolassa oppositiota, joka ei kovasta mölyämisestään huolimatta ole pystynyt esittämään uskottavaa vaihtoehtoa hallituksen täysin välttämättömille sopeutustoimille.
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää