

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ennen eduskunnan täysistuntoa Helsingissä keskiviikkona 31. toukokuuta 2017. / Lehtikuva
Keskustan pysyttävä alkoholiasiassa hallitusrintamassa – Soini: Johdetaanko kepua puskasta?
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaatii ehdottomasti keskustaa pitäytymään hallituksen rintamassa alkoholilaista päätettäessä.
– Johdetaanko kepua puskasta, Soini kysyi keskiviikkona eduskunnassa viitaten Pekka Puskaan (kesk.), joka on nostanut jo ennestään tunnettuja terveysnäkemyksiä jälleen keskusteluun.
– Mikä on sovittu jo vuosi sitten, ei voi muuttua, Soini paalutti.
– Minulla on sellainen kunniakäsitys politiikassa, että saavutetusta neuvottelutuloksesta pidetään kiinni. Niin olen toiminut, enkä aio tätä 20 vuoden perinnettä viimeisenä 10 päivänä muuttaa ja edellytän samaa muiltakin. Minusta meidän pitää viedä yhdessä loppuun, mikä on vuosi sitten yhdessä sovittu. Tämä on kysymys johtajuudesta, Soini totesi.
Kyttyrää hieromalla ei tule mitään
Uusista tapaamisista esimerkiksi puoluejohtajien välillä ei ole vielä sovittu, mutta asia täytyy viedä yhdessä maaliin, Soini totesi istunnon alkaessa.
– Tämmöinen omantunnon keppihevosena käyttäminen.. Perussuomalaiset on vaikeat asiat keskuudessaan hoitanut ja se on ainoa tapa saada päätöksiä yhteiskunnassa aikaan. Jos ruvetaan kenenkin kyttyrää hieromaan, ei siitä mitään tule, Soini totesi.
Vuosi sitten neuvoteltu tulos pitäisi viedä läpi. Soini vastasi kysymykseen kepun tekemästä perussuomalaisten syyllistämisestä näin.
– Joskus pitää kysyä, kuka puoluetta johtaa. Perussuomalaisia johdan minä 10 päivää, mutta johdetaanko kepua puskasta, Soini kysyi.
Turunen keskustalle: Harkitkaa ponnen käyttöä
Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) painotti myös, että vuoden takaisesta sopimuksesta täytyy pitää kiinni. Yhden neuvon hän antoi keskustalaisille.
– Ainoa mitä he vielä voisivat miettiä olisi ponsi: että he miettisivät omia ponsia lakiesityksen perään. Mutta yhteisen esityksen takana pitää olla, Turunen painotti.
Kokoomuksen Pauli Kiuru halusi esittää oman ratkaisunsa Suomen Uutistisissa: jaetaan kiista kahteen osaan ja päätetään nyt ne asiat, joista ollaan yhtä mieltä. Ja niitä on paljon. Eri mieltä ollaan vain limuviinasta ja alkoholiprosentista. Päätettäisiin ne sitten, kun pöly on laskeutunut, Kiuru esitti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Elomaa alkoholilaista: Emme halua avata neuvoteltua kompromissia uudelleen

Tökerö vedätys ei käynyt perussuomalaisille – Simon Elo alkoholilaista: “Keskusta kaatoi sopimuksen”

Kommentti: Keskusta valehtelee alkoholiasiassa täysin surutta
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää